Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Εύθραυστη" ανοδική αντίδραση στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς να μεταβάλλεται το υποτονικό συναλλακτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ αντιδρά ανοδικά την Πέμπτη, μετά από απώλειες 6,7% σε τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Κέρδη έως 6,51% σημείωνε νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, που εντός του Νοεμβρίου «μετράει» συνολικές απώλειες 15,6% (μετά και το χθεσινό κλείσιμο), ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και ο FTSE20, περιορίζοντας ωστόσο τα κέρδη του, με τις μετοχές των ΤΤ, Τρ. Κύπρου, Βιοχάλκο και Eurobank να εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη.

«Οι σωρευτικές απώλειες 5,15% για τον Γενικό Δείκτη απότ ην αρχή της εβδομάδας και η έντονη πίεση που έχει εκδηλωθεί και στις ξένες αγορές ενδέχεται να βελτιώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας τεχνικής βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης κατά την σημερινή συνεδρίαση» εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities.


«Ωστόσο, οι χαμηλοί τζίροι των τελευταίων συνεδριάσεων αποτελούν την ‘Αχίλλειο πτέρνα’ της διατήρησης ενός σταθερού ανοδικού βηματισμού, ακόμα και σε μια λογική δύο ή τριών ημερών, αφού η αγορά δείχνει πολύ επιρρεπής σε αρνητικά εναύσματα από ότι σε κάποιες θετικές ειδήσεις» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

«Τεχνικό ζητούμενο αποτελεί το κλείσιμο της αγοράς σε θετικό έδαφος και πάνω από το μέσον της ημερήσιας διακύμανσης, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί κάποια ανάλογη συνέχεια» σημειώνει η Beta.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 680,32 μονάδες με κέρδη 0,65%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να ενισχύεται έως και 1,98% στις 689,29 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,35% στις 275,47 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 14 εκατ. τεμαχίων αξίας 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 67 μετοχές διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, 70 υποχωρούν και 32 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου