Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη Στον εισαγγελέα ο Ν. Φωτόπουλος και άλλοι 15 συλληφθέντες

 
Από το protothema

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι οι δέκα συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος τους Νίκος Φωτόπουλος, καθώς και άλλοι πέντε πολίτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έξω από το κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων, που τελούσε υπό κατάληψη.

Και οι 15 κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί όταν ο Γενικός Διευθυντής Διανομής Δικτύου της ΔΕΗ, με τη συνοδεία ενός συνεργείου τεχνικών και δύο αστυνομικών, επιχείρησε να μπει στο υπό κατάληψη κτίριο και παρεμποδίστηκε από τους συνδικαλιστές με πρώτον τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο.


Αμέσως επενέβησαν τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ και έσπασαν την κατάληψη. Οι συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο προσπάθησαν να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να προχωρήσουν στη σύλληψη τους.

Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ επισκέφθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και ο Διονύσης Τσακνής.

Ενδεικτικό είναι πως ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κέντρο Πληροφορικής της ΔΕΗ τόνισε πριν από λίγο ότι κανείς δεν θα μπει στο κτίριο και δεν θα εργαστεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα το on line σύστημα της Επιχείρησης να μην έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Το κτίριο είναι μεν ανοιχτό αλλά οι εργαζόμενοι στις μηχανογραφικές υπηρεσίες προχωρούν σε 48ωρη απεργία με την κάλυψη της ΓΕΝΟΠ, ενώ το σωματείο των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα προχωρά σε στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καθώς μεταξύ των συνδικαλιστών που προσήχθησαν από την Αστυνομία, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, είναι και ο πρώην πρόεδρός τους Χρήστος Μπαρκονίκος.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Μπαρκονίκος πήγε στο κτίριο της ΔΕΗ για να καταθέσει ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους και τελικά προσήχθη από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ για πέμπτη ημέρα έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές καθώς έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Την επέμβαση των ΜΑΤ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της ηΟμοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου