Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

H ιστορία πίσω από τον... βασανιστικό γλωσσοδέτη του Αριστοφάνη

Τεράστια προβλήματα δημιουργεί μέχρι και σήμερα ο γλωσσοδέτης του Αριστοφάνη, για να περιγράψει το γαστρονομικό προφίλ της αρχαιότητας.

Αθήνα 393 ή 392 π.Χ. Η πόλη κερδίζει σιγά-σιγά λίγη από τη δόξα που έχασε στα μαύρα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, ενώ οι πολίτες της, χάρη κυρίως στη γενναία οικονομική ενίσχυση του Σατράπη της Φρυγίας, Φαρνάβαζου, βλέπουν φως αισιοδοξίας στον ορίζοντα.

Γαλλικό σχέδιο εκδίωξης Τουρκικών δυνάμεων και Τζιχαντιστών από τη Λιβύη

Έρχεται σχέδιο "Σαντάμ" κατά της Τουρκίας στην Λιβύη που θα σημάνει το τέλος της τουρκικής επεκτατικότητας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για ΗΠΑ και Γαλλία στην Μεσόγειο είναι η παρουσία Τουρκικών αεροναυτικών βάσεων και δυνάμεων μαζί με τους 12-13 χιλιάδες Τζιχαντιστές στο λιβυκό έδαφος.

Σύμφωνα με την Mary Fitzgerald, ειδική επί θεμάτων Λιβύης και συνεργάτη του ινστιτούτου ICSR, ο Γάλλος πρόεδρος έχει σχέδιο “εξανδραποδισμού” Τούρκων και Τζιχαντιστών από την Λιβύη, με την στήριξη και των ΗΠΑ, οι οποίες  απαίτησαν πριν λίγες ημέρες την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την χώρα αυτή, σε μια σημαντική στροφή της πολιτικής τους μετά την εποχή Τραμπ. 

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο: Αυστηρό lockdown… Σαββατοκύριακου σε Αττική, Θεσσαλονίκη με κλειστά καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Από το newsbeast

Οι αποφάσεις μετά τη μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από το Σάββατο (6/2) στις 06:00.

Στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική από αύριο έως τις 15 Φεβρουαρίου θα είναι κλειστά τα λύκεια, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί αποκλειστικά με click away, τα καταστήματα θα είναι κλειστά το Σαββατοκύριακο, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο θα ξεκινάει από τις 18:00.

Τανάγρα-RAFALE: Πανδαισία από 28 ΦΩΤΟ από την… “VIP Day” της “Σκύρος 2021”

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Πατρίκ Μαιζονέβ (Patrick Maisonnave) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της διακλαδικής ασκήσεως «Σκύρος 2021» στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα. Τον Υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Κατά την άσκηση έλαβαν μέρος τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου “Rafale” και συνεκπαιδεύτηκαν με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεων στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος.