Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα: Δεύτερη παγκοσμίως σε «Γαλάζιες Σημαίες»

H Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως, με 519 βραβευμένες ακτές
Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Μάλιστα, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος, με 89 σημαίες η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τα κριτήρια του προγράμματος, αυτά αφορούν στην καθαριότητα θάλασσας και ακτής, στην οργάνωση ακτής, στην ασφάλεια επισκεπτών, στην προστασία της φύσης και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Stonehenge: Τα ευρήματα που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες είχαν εξερευνήσει τις Βρετανικές Νήσους από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ.

Τί σχέση μπορεί να έχει το γνωστό παγκοσμίως μνημείο του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους ή τους Μινύες; Αυτό προσπαθούν να εξηγήσουν αρχαιολόγοι επιστήμονες καθώς δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χλμ. από το μνημείο, απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..

Σενάρια πολέμου: Πως «εμπλέκονται» Κύπρος και Ελλάδα (χάρτες)


Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν γνωστή και ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action - JCPOA).

Το Ισραήλ είναι μία από τις ελάχιστες μέχρι στιγμής χώρες που χαιρέτισε την απόφαση Τραμπ. Κι αυτό γιατί «βλέπει» το Ιράν ως απειλή όχι μόνο λόγω του πυρηνικού της προγράμματος, αλλά και λόγω της ολοένα αυξανόμενης εμπλοκής του στον εμφύλιο της Συρίας και στα εσωτερικά του Λιβάνου, δύο χώρες με τις οποίες το Ισραήλ συνορεύει.

Ο Κάρολος στην Αθήνα: Σε σχήμα στέμματος το στεφάνι που κατέθεσε στον Άγνωστο Στρατιώτη (Βίντεο - Φωτο)

Η χαλαρή κουβέντα στο Σύνταγμα και το ολόλευκο φόρμα της Καμίλα που έκλεψε την παράσταση - Παρασκήνιο και λεπτομέρειες από την επίσκεψη
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του τρίτου του εγγονιού και λίγες μέρες πριν από το γάμο του μικρού του γιου Χάρι, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέπτεται την Αθήνα. Ήδη, πέρασε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως συναντάται με τον πρωθυπουργό. Ο Κάρολος πήγε στο Μαξίμου χωρίς τη σύζυγό του, η οποία συναντάται με τη σύντροφο του κ.Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.  Η πρώτη μέρα του Καρόλου στην Αθήνα θα «κλείσει» με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι επιπτώσεις της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Ιράν – Πώς επηρεάζει την Ελλάδα

Ντόμινο σημαντικών εξελίξεων, με αποκορύφωμα την τιμή του πετρελαίου, προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλτ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – Σε… αχαρτογράφητα νερά πλέουν οι διεθνείς αγορές – Απειλείται η παγκόσμια ειρήνη;
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάμισι ετών ανήλθαν οι τιμές του αργού πετρελαίου την Τετάρτη (09/05), μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ενώ το δολάριο συνέχισε την ανοδική του πορεία με τις παγκόσμιες μετοχές να παραμένουν για την ώρα σταθερές.