Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός για εντοπισμό αερίου και πετρελαίου σε Ν. Κρήτη και Ιόνιο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και σ΄ολόκληρο το Ιόνιο.

Ο Λευκός Οίκος ενέκρινε σχέδιο μείωσης του χρέους

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Με την πεποίθηση ότι θα αφαιρέσει το νέφος μιας πιθανής στάσης πληρωμών από την οικονομία των ΗΠΑ μέχρι το 2012, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε σχέδιο μείωσης του δημόσιου χρέους το οποίο προώθησε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ.
Το σχέδιο προβλέπει περικοπές στις δαπάνες ύψους 2,7 τρις δολαρίων, ανάμεσα σε άλλα μέσω εξοικονομήσεων σε αμυντικά προγράμματα. Όπως αναφέρεται, το σχέδιο περιλαμβάνει εξοικονομήσεις 1,2 τρις δολαρίων στις οποίες φέρονται να έχουν συμφωνήσει οι Ρεπουμπλικάνοι. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρέος ανέρχεται σε 14,3 τρις δολάρια.

Η κρίση χρέους στις ΗΠΑ ρίχνει τη Wall Street

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88554&catid=13



Με πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αναμένοντας λύση στην κρίση χρέους στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 88,36 μονάδες ή 0,70% και διαμορφώθηκε στις 12.592,80 μονάδες, ενώ και ο σύνθετος δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε κατά 16,03 μονάδες ή 0,56% και διαμορφώθηκε στις 2.842,80 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, υποχώρησε κατά 7,56 μονάδες ή 0,56% και διαμορφώθηκε στις 1.337,46 μονάδες.

Ο Soros ξεπούλησε όλο το χρυσό του

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


ΟXRIMANEWS.GR δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί με μεγάλα κεφάλαια στο χρυσό στις αρχές του 2010, ποντάροντας στην άνοδο του εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, πούλησε το σύνολο της θέσης του, τουλάχιστον όπως αυτή αποτυπωνόταν μέσω του ETF χρυσού GLD. Πριν μερικούς μήνες ο Σόρος είχε προβλέψει πως ο χρυσός θα μπορούσε να συνεχίσει το ράλι του για περίπου άλλα δύο χρόνια ενώ νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την άνοδο του ως την 'απόλυτη φούσκα'.
Άλλοι επενδυτές, ωστόσο. Φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη από τον Σόρος και μεταξύ αυτών είναι ο δισεκατομμυριούχος Paulson, ο άνθρωπος που μαζί με τον Σόρος είχε κατηγορηθεί για την επίθεση εναντίον του ευρώ και ο οποίος συνεχίζει να τον βλέπει αρκετά υψηλότερα από τις τρέχουσες τιμές του.
XrimaNews.gr 

Αλεξανδρούπολη: Τελωνειακοί κατέσχεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό από Ιρανό

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ο Ιρανός, που αφέθηκε ελεύθερος, ισχυρίστηκε πως θα μετέφερε τα χρήματα στο Λονδίνο με στόχο την αγορά μηχανήματος, για την εταιρεία στην οποία εργάζεται. Από το ποσό που κατασχέθηκε, το 25% θα καταλήξει άμεσα στο ελληνικό κράτος.
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Μεγάλο χρηματικό ποσό κατέσχεσαν τελωνειακοί υπάλληλοι των Κήπων Αλεξανδρούπολης, που βρέθηκαν στο χώρο της ρεζέρβας αυτοκινήτου με αγγλικές πινακίδες που οδηγούσε Ιρανός υπήκοος.

Οι υπάλληλοι εντόπισαν μια σακούλα που περιείχε 160 χιλιάδες ευρώ και 100 χιλιάδες δολάρια τα οποία και κατέσχεσαν.

Ο Ιρανός, που αφέθηκε ελεύθερος, ισχυρίστηκε πως θα μετέφερε τα χρήματα στο Λονδίνο με στόχο την αγορά μηχανήματος, για την εταιρεία στην οποία εργάζεται. Από το ποσό που κατασχέθηκε, το 25% θα καταλήξει άμεσα στο ελληνικό κράτος.

Καναδική εταιρία αναζητά χρυσό στη Θράκη

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/333284.html

Ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού θα αναζητήσουν Καναδοί στην Περιοχή Πέραμα στη Θράκη. Η αξίας τους υπολογίζεται στο 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, περιβαλλοντική άδεια η οποία σχετίζεται με την επαναλειτουργία των χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής υπέγραψε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Υπολογίζεται πως το κοίτασμα χρυσού που υπάρχει στην περιοχή ξεπερνά τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι τελικά περιλαμβάνει το «σχέδιο Β» του Ερντογάν;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τουρκικά αλλά και στα ισραηλινά μέσα ο Ερντογάν πριν μερικές ώρες αποκάλυψε την ύπαρξη ενός «σχεδίου Β» στη περίπτωση που το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη από τη Τουρκία. Μερικές ώρες μετά πληροφορίες αναφέρουν πως το «σχέδιο Β» του Ερντογάν περιλαμβάνει την υποβάθμιση επιπέδου της τουρκικής διπλωματίας στο Ισραήλ, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επίσκεψης Ερντογάν στη Γάζα.

Μήπως πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτική ίσων μέτρων προς την Άγκυρα;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_201.html


Η τουρκική προπαγάνδα απευθύνεται σε ηλίθιους και είναι απορίας άξιο το ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα "σαΐνια" του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί η εξόφθαλμη ηλιθιότητα... Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ηλιθίους να μας κάνουν τους ξύπνιους...

Μήπως, συμπερασματικά, θα πρέπει να καταλήξουμε στο ότι οι δικοί μας είναι περισσότερο ηλίθιοι; Και στέκομαι σε αυτό, γιατί την εκδοχή να είναι εθνικοί μειοδότες δεν θέλω να την πιστέψω...

Ερντογάν: «Ιδιωτικός στρατός» με πρόσχημα την τρομοκρατία του PKK…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16024

Οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται (χθες άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα του PKK), έχει φέρει σε απελπισία την τουρκική κυβέρνηση, η οποία και εξετάζει να θέσει σε εφαρμογή μια νέα προσέγγιση στην «αντιτρομοκρατική πολιτική», με σκοπό τον έλεγχο της κατάστασης η οποία χειροτερεύει μέρα με τη μέρα…
Η έμφαση στη «νέα στρατηγική» θα δοθεί στην πρόληψη – αποτροπή στρατολόγησης νέων μελών της κουρδικής μειονότητας στις τάξεις του PKK, καθώς επίσης και να επιτραπεί σε όσους εγκαταλείψουν την οργάνωση, ότι θα επανενταχθούν ομαλά στην τουρκική κοινωνία, χωρίς να υποστούν βαρύτατες κυρώσεις νομικής φύσεως οι οποίες θα αποτρέψουν άλλους από το να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.


Μεταφρασμένα ντοκουμέντα - ΣΟΚ του Νορβηγού μακελάρη για την Ελλάδα!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_73.html#more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ! Συναγερμός και στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού από τις έως τώρα έρευνες φαίνεται ότι είχε επαφές, με τουλάχιστον δύο Έλληνες ακροδεξιούς...

μέσω facebook!

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τουλάχιστον με έναν εξ αυτών νε είχε συναντηθεί και δια ζώσης!

Παράλληλα, σοκάρει η ανάγνωση του Μανιφέστου που ο ίδιος είχε γράψει και που αριθμεί 1.518 σελίδες. Μέσα σε αυτό γίνονται αναφορές για το πώς θα ξεκινήσει ένας πόλεμος από την Ελλάδα, με στόχο την Τουρκία αλλά και το πώς ο ίδιος βλέπει ως "προδοτικά" κόμματα της εξουσίας.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους ομογενείς μας από τον Πόντο

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Προνοούν για τους αλλοδαπούς, αλλά όχι για τους Πόντιους! Βουλευτές της αντιπολίτευσης, ζήτησαν με επίκαιρή ερώτησή τους την αποκατάσταση των κατάφωρων αδικιών σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Οι ομογενείς μας από την πρώην ΕΣΣΔ, σύμφωνα με την αντιπολίτευση αντιμετωπίζονται ως πολίτες, όχι δεύτερης, αλλά τρίτης κατηγορίας. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στη σχετική συζήτηση στη Βουλή επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει για τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, αδιαφορώντας για τα εκρηκτικά προβλήματα των Ποντίων ομογενών μας, οι οποίοι που υπέστησαν τα πάνδεινα για να διατηρήσουν τpontioi_6ην ελληνικότητά τους.
Η σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, δεν φαίνεται να συγκίνησε την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι, δε, χαρακτηριστικό της αγωνίας των ομογενών μας το ότι ζήτησαν από την κυβέρνηση να ενταχθούν στο νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, αλλά και να κατοχυρωθεί η γενοκτονία των Ποντίων. Οι τελευταίοι, έχουν προβλήματα με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, με την άνιση μεταχείριση του Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς στην Κύπρο σε σχέση με τους κατόχους στην Ελλάδα, με τα χρέη από στεγαστικά δάνεια (ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δανειοληπτών Ποντίων Παλιννοστούντων) και με τις (σε κάποιες περιπτώσεις) αυθαίρετες κατοικίες τους.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 3ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-2.html

Και μετά από όλα αυτά είναι λογικό η RAND CORP. να εμπλακεί και στην οικονομική κρίση με το The RAND Journal of Economics (http://www.rje.org/) και που είναι βασικό εργαλείο των αγορών και όργανο επιρροής στις χρηματοοικονομικές και χρηματοπιστωτικές αγορές!!!

Αυτό που ενδελεχώς αποκρύπτεται είναι ότι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν υπερυπολογιστές ήταν τα λαμπρά μαθηματικά μυαλά της RAND CORP. για να μπορούν να έχουν τον μέγιστο βαθμό επιτυχίας στα παίγνια τους αλλά και επιτυχίες στις αναλύσεις τους.......

«Η Νορβηγία θα αλλάξει για πάντα μετά τις επιθέσεις» Δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=136292

 
Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιενς Στόλτεμπεργκ, παραδέχτηκε σήμερα ότι η Νορβηγία θα αλλάξει για πάντα από τις επιθέσεις της Παρασκευής, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα παραμείνει προσηλωμένη στις αξίες της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

"Νομίζω ότι η Νορβηγία θα αλλάξει. Θα υπάρξει ένα πριν και ένα μετά", δήλωσε ο Στόλτεμπεργκ στο BBC, τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής που προκάλεσαν τουλάχιστον 76 νεκρούς.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΓΙΑ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΙΣ 4 ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.
*ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΜΜΕ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ –ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
*ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ.
*ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΧΕΔΟΝ 35 ΛΕΠΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΚΕΚΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.
*ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΈΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ . ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 2ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
Η θεωρία παιγνίων (game theory) ξεκίνησε σαν κλάδος των οικονομικών με το βιβλίο των Τζον φον Νόιμαν (John von Neumann) και Όσκαρ Μόργκενστερν (Oskar Morgenstern) Theory of Games and Economic Behaviour (Θεωρία Παιγνίων και Οικονομική Συμπεριφορά) πάνω σε παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος (zero-sum games). Το κύριο αντικείμενό της είναι η ανάλυση των αποφάσεων σε καταστάσεις (παιχνίδια) στρατηγικής αλληλεπίδρασης (strategic interdependence).

Κάπου εδώ εμφανίζεται στο προσκήνιο ο σχιζοφρενής αλλά λαμπρός μαθηματικός και ειδικός στη θεωρία των παιγνίων ο Τζων Φορμπς Νας (John Forbes Nash) (η ζωή του έγινε θέμα της ταινίας "ένας υπέροχος άνθρωπος"), ο οποίος γενίκευσε το πρόβλημα σε παιχνίδια μη μηδενικού αθροίσματος και πρόσφερε σαν λύση την ισορροπία Νας (Nash Equilibrium).

ΕΖΕΛ: Ένας σύγχρονος τουρκικός Δούρειος Ίππος

Από το dexiextrem

του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου – Συγγραφέα – Τουρκολόγου

Τυχαίνει ένεκα της δουλειάς μου να παρακολουθώ την Τουρκία και τους Τούρκους συστηματικά εδώ και είκοσι περίπου χρόνια ενώ παρακολουθώ τουρκική τηλεόραση τουλάχιστον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αυτό μου δίνει ίσως το δικαίωμα να ισχυριστώ ότι γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό την τουρκική νοοτροπία και την τουρκική κοινωνία, την οποία φυσικά γνώρισα επανειλημμένα και από κοντά.

Πάνε να καταργήσουν τις καμπάνες των εκκλησιών με το πρόσχημα της ''ηχορρύπανσης''.


Από το tvxs
Τέλος στη χρήση της καμπάνας ως ρολογιού κατά τις ώρες κοινής ησυχίας προτείνει νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου την οποία έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση προβλέπει επίσης τον περιορισμό και έλεγχο της έντασηςμε την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών. Το πρόβλημα του θορύβου έχει επισημάνει σε εκθέσεις του ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ για τις επιπτώσεις του υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων.

Θα παραμείνει 8 εβδομάδες στη φυλακή

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Εντολή να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, έδωσε ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, στον οποίο παρουσιάστηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής με τους 93 νεκρούς στη Νορβηγία.
Θα παραμείνει 8 εβδομάδες στη φυλακή
Η περίοδος αυτή κράτησης του Μπρέιβικ μπορεί να παραταθεί, προσέθεσε ο δικαστής, σημειώνοντας ότι η δίκη του μπορεί να διεξαχθεί σε ένα έτος.
Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ προσέθεσε ότι κατά τις οκτώ εβδομάδες της κράτησής του ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε απομόνωση και δεν θα του επιτρέπεται να λαμβάνει γράμματα, να ενημερώνεται από τα μέσα ενημέρωσης ή να δέχεται επισκέψεις, με μόνη εξαίρεση τον δικηγόρο του.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή τους, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας ζήτησαν από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την είσοδο για το κοινό και τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου θα καταθέσει ο κατηγορούμενος για τη διπλή πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει άλλες δύο ομάδες συνεργατών, ενώ και η νορβηγική αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν ήταν μόνος ο μακελάρης της Νορβηγίας - «Ήθελα να σώσω τη χώρα από τους μουσουλμάνους» είπε στο δικαστή – «Σε θέλουμε νεκρό» του φώναζε το πλήθος

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88471&catid=7



- Ισχυρίζεται ότι είχε βοήθεια από δυο παραστρατιωτικές ομάδες
- Θα παραμείνει υπό κράτηση για οκτώ εβδομάδες - Σε απομόνωση ως τις 22 Αυγούστου
- «Πρόδωσες την πατρίδα μας» του φώναζε το οργισμένο πλήθος έξω από το δικαστήριο
- Αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών: 68 στην Οτόγια, 8 στη βομβιστική επίθεση
- «Καλύτερα να είχε αυτοκτονήσει από το να σκοτώσει τόσους ανθρώπους» είπε ο πατέρας του
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κρέμασαν 8χρονο στο Αφγανιστάν

Ένα 8χρονο αγόρι κρεμάστηκε χθες από αντάρτες στην επαρχία Helmand του Αφγανιστάν, όταν ο πατέρας του, ο οποίος ήταν... αστυνομικός, αρνήθηκε να τους παραδώσει το περιπολικό που οδηγούσε.
Ο Αφγανός πρόεδρος Hamid Karzai καταδίκασε την πράξη λέγοντας ότι "τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές σε καμία κουλτούρα ή θρησκεία" ενώ έδωσε διαταγή να συλληφθούν αμέσως οι υπεύθυνοι.
Ο 8χρονος είχε απαχθεί την Παρασκευή και ακόμη δεν έχει διευκρινηστεί πότε θανατώθηκε. Επιπλεόν το περιστατικό έρχεται να ενισχύσει τις τελευταίες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στη χώρα, που θεωρούνται από τους αντάρτες ως "αντι- Ταλιμπάν".

ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Οι κλώνοι του Μπράιβικ

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

doumas_cartoonγράφει ο Παναγιώτης Δούμας
Όταν λαμβάνει χώρα ένα τρομοκρατικό κτύπημα, με θύματα εκατό σχεδόν αμάχους δεν μπορείς παρά να νιώσεις τουλάχιστον άσχημα. Όχι μόνον σε μία ορθολογική ή αξιακή βάση, αλλά και ενστικτωδώς - αν η ανθρώπινη ζωή έχει για σένα μία σημασία.
Ως εκ τούτου, το διπλό κτύπημα στην Νορβηγία, δεν μπορώ παρά να το χαρακτηρίσω απάνθρωπο και ύπουλο. Εξίσου απαράδεκτη, ωστόσο, είναι και η φιλολογία που αναπτύσσεται από το ανά τον κόσμο επικοινωνιακό κατεστημένο, η οποία προσπαθεί να ταυτίσει τις ενέργειες αυτές με συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους της Δυτικής πολιτικής «μη-ορθότητος».
Η υπόθεση θυμίζει λίγο από Καζάκο αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Έναν ψυχοπαθή, ο οποίος προ ετών στο κέντρο της Αθήνας, είχε πάθει αμόκ και καθάριζε στο πέρασμά του όποιον μαυριδερό έβλεπε μπροστά του. Και τότε, το ελληνικό πολιτικό και επικοινωνιακό κατεστημένο είχε αποπειραθεί να ενοχοποιήσει τον πατριωτικό και εθνικιστικό χώρο για το έγκλημα, τοποθετώντας τον Καζάκο κατά βούληση σε διάφορες οργανώσεις, μέχρι που απεκαλύφθη ότι ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και διορισμένος στο ελληνικό δημόσιο από αυτό.

Ρεζιλίκια...Μέχρι και μάρτυρες υπεράσπισης στα κλεφτρόνια της Υπατίας πήγαν οι αλληλέγγυοι....Φυσικά το δικαστήριο τους καταδίκασε.. αλλά με 3ετή αναστολή.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/3_25.html

Φώτο αρχείου από Υπατία..

Ένοχοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος,με αναστολή αλλά και με έφεση..για να μην χάσουν το καθεστώς ανοχής που τους χάρισε η κυβέρνηση...

Για 120.000 ευρώ κάνουν έξωση στις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Στην «υπερήφανη Ελλάδα» που είπε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, το ελληνικό κράτος θεωρεί φυσιολογικό να κάνει έξωση στην πλέον επιχειρησιακή ειδική μονάδα ασφαλείας της χώρας της Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού (ΜΥΑ/ΛΣ) για ένα χρέος ενοικίων 120.000 ευρώ και μάλιστα ενημέρωσαν ότι θα καυεδαφιστεί και το κτίριο ως αυθαίρετο!

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 1ο Μέρος

Από Faceof


Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού με αποπνικτικές ζεστές ημέρες και νύχτες , πρέπει κάπως να δροσιστείς , να πάρεις μια ανάσα σε μια παραλία ......αλλά τα γεγονότα τρέχουν με καταιγιστικές ταχύτητες και μαζικά σαν τόνοι νερού από τεράστιο καταρράκτη.....και όλα να έχουν μια περίεργη σύνδεση.....

Όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα έχουν αναγκάσει και τους μεγαλύτερους αναλυτές /μελετητές είτε γεωστρατηγικής /γεωπολιτικής είτε της πολιτικοοικονομικής επιστήμης να σηκώσουν τα χέρια ψηλά ...και τα μολύβια κάτω!!!!

Προσπαθούν να αναλύσουν ένα σημερινό γεγονός  με ανθρώπινες και μόνο προεκτάσεις προεξοφλώντας το μόνο σε ανθρώπινες δυναμικές και εννοείται συνέπειες αυτού του γεγονότος στο γενικό σύνολο της ανθρωπότητας ..........ξεχνώντας ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μας !!!!!!

Επειδή καλοκαίρι χωρίς τραγούδι ....δεν γίνεται .....


Ιρανικά πυρά εναντίον του ιρακινού Κουρδιστάν!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16030

Πηγές του ημι-αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν κατήγγειλαν το Ιράν ότι εκτόξευσε πυρά πυροβολικού κατά του ιρακινού εδάφους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο και να τραυματιστούν τρεις πολίτες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της συνοριακής πόλης Σιντκάν, Αχμέντ Καντίρ, το ιρανικό πυροβολικό έβαλε κατά της πόλης, τις πρώτες πρωτινές ώρες. Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. μόλις από τα ιρανικά σύνορα.
Την επίθεση επιβεβαίωσε και ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής της κουρδικής πολιτοφυλακής, λοχαγός Αχμέντ Σαλέχ.

Diego Garcia: Η σημαντικότερη αμερικανική στρατιωτική βάση!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


PRAVDA: Η Αμερικανική Μυστική Στρατιωτική Βάση, DIEGO GARCIA, θα καταστρέψει το Ιράν!
Βλέποντας κανείς από ψηλά το νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αρχιπέλαγος Τσάγος, στον Ινδικό Ωκεανό αυτόματα θεωρεί πως ανακάλυψε τον επίγειο παράδεισο. Εξωτικές, κάτασπρες παραλίες, κοκκοφοίνικες και παράξενα πτηνά συνθέτουν την απόλυτη μαγεία. Το ένα από τα μικρά νησάκια, αυτό με το παράξενο σχήμα V, ονομάζεται “Ντιέγκο Γκαρσία” και έχει πάρει την ονομασία του από το Πορτογάλο θαλασσοπόρο που το 1532 το ανακάλυψε.

Έλληνες είχε φακελωμένους ο Νορβηγός μακελάρης

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25841&categories_id=69
Χιλιάδες Έλληνες είχε φακελωμένους ο δράστης των δολοφονιών 93 ανθρώπων στη Νορβηγία, σε πόνημα που του αποδίδεται με τον τίτλο...  
Έλληνες είχε φακελωμένους ο Νορβηγός μακελάρης

"2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας".

Σε ένα από τα σημεία του έργου που αποδίδεται στον Άντερς Μπρέιβικ, το Νορβηγό που σκόρπισε το θάνατο με 93 θύματα και βύθισε τη Νορβηγία σε μεγάλο πένθος, γίνεται αναφορά σε ποιους θεωρεί προδότες  στην Ευρώπη. Τους χωρίζει σε δύο κατηγορίες, "Προδότες Α’ και Β’". Ανάμεσά τους και 11.312 Έλληνες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που περιήλθε στα χέρια της όλο το κείμενο των περίπου 1.500 σελίδων, υπάρχει μνεία για αρκετούς Έλληνες στο σημείο που γίνεται αναφορά στον αριθμό των «Προδοτών Α’ και Β’ κατηγορίας» στις ευρωπαϊκές χώρες. Στους «Προδότες Α’ κατηγορίας» συγκαταλέγονται πολιτικοί ηγέτες, τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, οι διαμορφωτές άποψης, ειδικά στον πολιτισμό και  οι βιομήχανοι. Η προβλεπόμενη τιμωρία γι’ αυτούς είναι η θανατική ποινή και η δήμευση περιουσιακών στοιχείων.


Τι γράφει στο "μανιφέστο" για τα ελληνικά κόμματα ο μακελάρης!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7187



Οι αναφορές του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέϊβικ στις 1518 σελίδες του “μανιφέστου” του, δεν περιορίζονται μόνο στο Θουκιδίκη και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο μανιακός κάνει αναφορές ακόμη και στα ελληνικά κόμματα!

Από τη μέχρι στιγμής ανάγνωση προκύπτει ότι ο μακελάρης της Νορβηγίας, είτε είχε διαβάσει πολύ ελληνικά κείμενα ,είτε έχει συνεργασία με κάποιον Έλληνα και αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.

Από τη μέχρι τώρα ανάγνωση έχουν προκύψει τα εξής σημεία που “δείχνουν” Έλληνα:

•”Μόνο αν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Ελβετία και οι σκανδιναβικές χώρες αφαιρέσουν τον σταυρό από τις σημαίες τους,οι μουσουλμάνοι θα αισθανθούν ότι δεν θα γίνονται εις βάρος τους διακρίσεις”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/25/sadik-2/#more-8100


Οι ψευδομουφτήδες δίπλα-δίπλα με τους βουλευτές Χατηοσμάν και Μάντατζη

Σε ΣΕΦ και Μαρούσι θα γιορτάσουν οι Μουσουλμάνοι το Ραμαζάνι

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Σε χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών θα γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, το ραμαζάνι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποφασίσθηκε οι δύο στεγασμένοι χώροι στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ θα παραχωρηθούν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την Μεγάλη Εορτή της Ισλαμικής Θρησκείας της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου.

Ουπς: Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών βουλιάζουν

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Οι μετοχές των ευρωπαϊκών XRIMANEWS.GRδέχονται τα πυρά των αγορών και τη Δευτέρα με το δείκτη των 500 μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης να βουλιάζει καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη του 2%. Το νέο χαμηλό 27 μηνών είναι κοντά και πιθανόν να καταγραφεί και σήμερα αν οι πιέσεις ενταθούν. Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής δε φαίνεται να έχει πείσει τους διεθνείς επενδυτές ότι η ευρωπαϊκή κρίση έχει μπει στο δρόμο για τη λύση της και οι τραπεζικές μετοχές είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης.
Οι Ιταλικές τράπεζες δέχονται ισχυρό πλήγμα τη Δευτέρα ενώ με απώλειες έκλεισαν και στη συνεδρίαση της Παρασκευής.
XrimaNews.gr

Αυτός είναι ο μακελάρης της Νορβηγίας - «Πρόδωσες τη χώρα σου» του φώναζε το πλήθος έξω από το δικαστήριο - Ποιος ο σύνδεσμος με την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88471&catid=7



- Στις 17:15 (ώρα Ελλάδας) η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή
- Αποδοκιμασίες από το οργισμένο πλήθος  για τον άνθρωπο που σκότωσε 93 αθώους
- «Όλοι τον θέλουμε νεκρό» έλεγαν!
- Τον Έλληνα «Ναϊτη» ψάχνουν οι Νορβηγοί
- Ομίλητοι, ακίνητοι επί πέντε λεπτά οι Νορβηγοί στη μνήμη των θυμάτων της διπλής επίθεσης
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εσοδα και αποκρατικοποιήσεις-εξπρές

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2023376

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι σύντομα θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Αναθέρμανση των εσόδων του προϋπολογισμού και αποκρατικοποιήσεις-εξπρές είναι οι άμεσοι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για το προσεχές δίμηνο, εντός του οποίου η κυβέρνηση θα δώσει τις πρώτες εξετάσεις μετά τη νέα συμφωνία για τη λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.
Στόχος του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, που θα καταφτάσει το κλιμάκιο της τρόικας για το νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, να έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις και να υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανακάμψει τα έσοδα του προϋπολογισμού, με την εφαρμογή των εισπρακτικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου.
Ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει να συντηρήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα και να μη δοθούν πλέον αφορμές για κριτική και αμφισβητήσεις από τους εταίρους, ενώ σταδιακά εκτιμά ότι θα ανακτηθεί και η εμπιστοσύνη των αγορών.

Spiegel: «Δεν σώθηκε ούτε η Ελλάδα, ούτε το ευρώ»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Εκτενείς αναφορές κάνει σήμερα ο γερμανικός τύπος για τις αποφάσεις της Συνόδου για την Ελλάδα με αρκετά αιχμηρά σχόλια σχετικά με την στάση της Γερμανίας και για το κατά πόσο σώθηκε ή όχι η χώρα μας και το ευρώ.
Το Spiegel σε εκτενές άρθρο του με τίτλο «Βατερλό» σημειώνει σχετικά: «Οι αποφάσεις στις Βρυξέλλες δεν έβαλαν τέλος στον αγώνα για το ευρώ. Αλλά δίνουν χρόνο στην Ελλάδα. Και κατευθύνονται προς μια δημοσιονομική ένωση. Η Γερμανία εγγυάται όλο και περισσότερο για τα ρίσκα άλλων χωρών, αν και κατάφερε να περάσει τη συμμετοχή των τραπεζών».
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς. Οι πολιτικοί αρχηγοί με τις αποφάσεις τους κατέφεραν να εξαγοράσουν χρόνο. Μπορούν λιγάκι πιο ήσυχοι να πάνε διακοπές. Τελικά όμως δεν σώθηκε ούτε η Ελλάδα, ούτε το ευρώ».

Οι ΗΠΑ γίνονται… Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/


Μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών, που απομάκρυνε την προοπτική χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και συνεπακόλουθης κατάρρευσης της ευρωζώνης, οι αγορές και οι κερδοσκόποι έστρεψαν το… αδηφάγο ενδιαφέρον τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκεί όπου, με φόντο την καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου, για την επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, ο Λευκός Οίκος, οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί, πασχίζουν να… γίνουν Ελλάδα. Και να απειλούν πλέον εκείνοι ευθέως με κατάρρευση το οικοδόμημα της παγκόσμιας οικονομίας, με δεδομένο ότι μια στάση πληρωμών της Ουάσινγκτον θα προκαλέσει «σοκ και δέος» στις αγορές.

Ξεχάστε πετρέλαια και φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Σε ΟΠΑΠ και ορυκτό πλούτο της χώρας όρμησαν ακάθεκτοι οι γύπες Αμερικής, Γερμανίας και Καναδά στην Ελλάδα που έχει κρεμάσει την ταμπέλα «ξεπουλάμε».
Το newsbomb.gr είχε αποκαλύψει προ εβδομάδας ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε θέσει ωμά το ζήτημα στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης στις συναντήσεις που είχε μαζί τους όταν ήταν στην Αθήνα: «Σας δίνω την συμπαράστασή μου στο οικονομικό σας πρόβλημα, μου δίνετε την ενέργειά σας και τους φυσικούς σας πόρους».
Και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο ταξίδι που πραγματοποιεί στην Αμερική θα συναντηθεί και με το λόμπυ μεγάλων εταιρειών αναζήτησης και εξόρυξης ορυκτού πλούτου.

Το βίντεο του "μακελάρη" του Όσλο

«Βόμβα» από Τρισέ! «Δεν έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών» για την Ελλάδα!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136203

Όσοι πιστεύουν πως, μετά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύθηκε ως δια μαγείας, μάλλον θα απογοητευτούν από τις τελευταίες δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής σκηνής και εκ των πρωταγωνιστών αυτής της τελευταίας συμφωνίας!

Ο λόγος για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δήλωσε ευθαρσώς ότι παραμένει «αβέβαιος για το αν τελικά η Ελλάδα αποφύγει τη στάση πληρωμών»!!!

Ο Χριστόφιας έστρωσε το χαλί της νέας τουρκικής προέλασης

Από το ιστολόγιο http://triepsilites.wordpress.com/

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Α. ΜΑΥΡΟΥ

Στόχος η ανατροπή του ψηφίσματος 186/1964,Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο έλεγχος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Άγκυρα.

Λ Ι Γ Η ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα όσα εκφώνησε, πανηγυρίζοντας με τα παρελαύνοντα στα σκλαβωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας τουρκικά στρατεύματα κατοχής, για την εισβολή του 1974, στην 37η επέτειο του Αττίλα, ο «ομόλογος» του κ. Χριστόφια στις «απευθείας συνομιλίες», «ηγέτης της τ/κ κοινότητας» περιγραφόμενος υπό των «δικοινοτιστών», επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, ψευδοπρόεδρος του παράνομου, αποσχιστικού, τουρκικού κατοχικού καθεστώτος, κατ’ ακριβή αντικατοχική ορολογία, ο κ. Ντερβίς Έρογλου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει, στην αναφορά κι απαίτηση που διατύπωσε ο Έρογλου προς τα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος την πολιτική των ΗΕ που βασίζεται στις παραμέτρους της απόφασης 186 της 4ης Μαρτίου 1964».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ζάκυνθος:ΝΤΡΟΠΗ κύριε Δήμαρχε…Δείτε πως αντιλαμβάνεται ο δήμος Ζακύνθου τον αγώνα του Σουλίου για το 1821

Το Μνημείο ανεγέρθει από το Δήμο Ζακύνθου
Βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από την Εκκλησία της
Κυρίας των Αγγέλων και ένα τετράγωνο μόλις από την
πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Σε αυτή την κατάσταση είναι σήμερα το μνημείο για τον ηρωικό αγώνα του Σουλίου.
Ουδείς ασχολείται να το καθαρίσει  και οι τουρίστες Έλληνες και ξένοι μάταια προσπαθούν να καταλάβουν το περιεχόμενο του κειμένου…
ΝΤΡΟΠΗ κύριε Δήμαρχε…

ΕΕΔ: Επαίτες Εν Δυνάμει!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
ImageΣτα όριά τους, λίγο πριν αρχίσουν να επαιτούν, έχουν φθάσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την ληστρική κυβερνητική επιδρομή στα εισοδήματά τους και αυτό σημαίνει ότι έχει φτάσει στα όριά της και η ασφάλεια της χώρας. Όπως αναφέρουν σχετικές πηγές από το Λογιστήριο του Κράτους, το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών που μέχρι σήμερα κυμαινόταν ανάλογα με τον βαθμό και την ειδικότητα από τα 162,73 και έφθανε μέχρι τα 375,65 ευρώ τον μήνα θα περιοριστεί μεταξύ 81,37 και 187,83 ευρώ! Δηλαδή θα μειωθεί ακριβώς στο μισό! Αυτή την στιγμή αξιωματικός στο βαθμό του Ταγματάρχη, με 15 χρόνια υπηρεσίας και τρία παιδιά αμοίβεται με μισθό 1700 ευρώ! Και οι ΕΠΟΠ με 1000 ευρώ. Ντροπή!
Μπορεί να θεωρούν "εχθρικές" τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κυβερνών κόμμα και να μην ενδιαφέρονται για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή των στελεχών και των οικογενειών τους, αλλά ας σκεφθούν την ασφάλεια αυτού του τόπου. Εκτός και αν ακριβώς αυτό θέλουν: Να υπονομευθεί η ασφάλεια του τόπου!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Διάγγελμα" στους Νορβηγούς θέλει να κάνει ο μακελάρης! - Σκότωνε έναν άνθρωπο το λεπτό! - Επι 90 λεπτά θέριζε ζωές

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88432&catid=7



- Φωτογραφία - ντοκουμέντο την ώρα της επίθεσης
- Zήτησε να πάει με στολή στο δικαστήριο
- Χρησιμοποίησε σφαίρες ντουμ - ντουμ που εκρήγνυνται στο σώμα!
- Hθελε να σκοτώσει την πρώην πρωθυπουργό της χώρας

Ερντογάν: Αν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη θα βάλω σε ισχύ το “σχέδιο Β”

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα HURRIYET ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά παραδέχτηκε την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου από τη Τουρκία σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη για όλα όσα διαδρατίστηκαν το Μάιο του 2010 στο στολίσκο για τη Γάζα. Η ύπαρξη ενός “σχέδιου Β” ανακοινώθηκε και επίσημα λοιπόν χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί τι περιλαμβάνει αυτό.

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας και από Moody's

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Η χώρα δεν είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβαθμίζοντας τη χώρα μας

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας, από Caa1 σε Ca, θέτοντάς το σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας", εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΟΗΕ Η Κύπρος παραβίασε τα ψηφίσματα του ΣΑ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210302&-V=articles

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει ήδη καταλήξει στο δικό του πόρισμα για την τραγωδία στο Μαρί: Φταίνε οι τεχνοκράτες που δεν διαχειρίστηκαν σωστά την πολιτική απόφαση για φύλαξη του φορτίου. Στην ομιλία του που έκανε στη συγκέντρωση του Προεδρικού, ανάμεσα στους «κορυφαίους εθνικούς στόχους» προσδιόρισε και την «αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αδιεξόδων του κράτους», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι ευθύνες «θα αποδοθούν» και όχι «θα αναληφθούν». Οι έρευνες, λοιπόν, αναζητούν τεχνοκράτες για να τους αποδοθούν ευθύνες και όχι πολιτικούς για να τις αναλάβουν.
Το ότι υπάρχουν ευθύνες στην κρατική μηχανή είναι ηλίου φαεινότερο. Τα δύο πορίσματα που έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα Πολίτης , των Ελλήνων και των Βρετανών εμπειρογνωμόνων, εκεί καταλήγουν. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα ο «Πολίτης», πέρα από τις ευθύνες του αναποτελεσματικού κράτους υπάρχουν και οι πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας, η οποία παρέδωσε ένα άκρως επικίνδυνο φορτίο σ’ έναν αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό να το φυλάξει και αρνήθηκε με γινάτι και πείσμα κάθε προσφορά βοήθειας από πιο σοβαρά κράτη για την ασφαλή φύλαξη και καταστροφή του.



Πάνω από 11.312 Έλληνες προδότες προς εκτέλεση από το Νορβηγό μακελάρη

Από το ιστολόγιο http://24wro.blogspot.com/2011/07/11312.html
Πάνω από 11.312 Έλληνες προδότες προς εκτέλεσηΑνατριχιαστικό μανιφέστο με αναφορές σε Κύπρο, Ίμβρο και Τένεδο...


Το έργο του σκανδιναβού δολοφόνου Άντερς Μπρέιβικ τιτλοφορείται «2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας». Είναι ένα κείμενο μεγάλης έκτασης, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της «δημοκρατίας».

Ένα από τα σημεία του, που μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλά ρίγη ανατριχίλας σε αρκετούς Έλληνες, βρίσκεται εκεί που γίνεται μνεία για τον αριθμό των «Προδοτών Α' και Β' Κατηγορίας» στις ευρωπαϊκές χώρες. «Προδότες Α' Κατηγορίας είναι οι πολιτικοί ηγέτες(συμπεριλαμβάνονται και και οι επικεφαλής Μ.Κ.Ο.), τα διευθυντικά στελέχη ΜΜΕ, οι διαμορφωτές άποψης στον πολιτισμό και οι βιομήχανοι. Η τιμωρία που προβλέπεται γι΄αυτούς είναι η θανατική ποινή και η δήμευση περιουσιακών στοιχείων.

ΚΑΙ Η ΝΗΣΙΔΑ ΡΩ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Σχέδιο στρατιωτικής κατάληψης της νήσου Ρω, πλησίον του Καστελόριζου είχαν εκπονήσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τη χώρα μας στο θέμα που αφορά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1782 απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είχε ήδη από τις 2 Ιουλίου ενημερώσει τόσο το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Γράψα, περί ύπαρξης ενός σχεδίου πρόκλησης θερμού επεισοδίου, ανάλογης έντασης με εκείνο της κρίσης των Ιμίων, το 1996, στην περιοχή της νήσου Ρω.
Η αφορμή θα δινόταν από στημένο επεισόδιο που θα εκδηλωνόταν κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου του 2009 και θα είχε ως άμεσο επακόλουθο την απόβαση ανδρών των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων, με αποστολή να εξουδετερώσουν τους Έλληνες στρατιώτες και να καταλάβουν το νησί. Εν συνεχεία, η Τουρκία θα προχωρούσε άμεσα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων, προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η σχετική προετοιμασία είχε αρχίσει μήνες πριν με σωρεία παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου και υπερπτήσεις στην περιοχή του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου και των Λειψών, με τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να έχουν αναλάβει ρόλο αντιπερισπασμού, ώστε να εστιαστεί η προσοχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το νότιο στο Κεντρικό Αιγαίο. «Το υπόψη σχέδιο φέρεται να τελεί υπό την πλήρη στήριξη της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και αποσκοπεί στην ενσωμάτωση της περιοχής που ορίζεται από το τρίγωνο Κρήτης, Ρόδου/Καρπάθου και Κύπρου και της συνακόλουθης –ελεύθερης πλέον– εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το απόρρητο έγγραφο.

«Μικρό καλάθι» και από τους «αρχιτέκτονες» της συμφωνίας Θα τεστάρουν οι αγορές την Ευρώπη;

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136113

Συνήθως οι δεύτερες σκέψεις, οι πιο ψύχραιμες και αναλυτικές, οδηγούν σε καλύτερη αποτίμηση των καταστάσεων. Έτσι και στην περίπτωση της νέας συμφωνίας για τη στήριξη της Ελλάδας, μια συμφωνία η αποτίμηση της οποίας συνεχίζεται από τις αγορές, με τις περισσότερες απόψεις ειδικών και μη να κάνουν λόγο για μια κατ' αρχάς θετική εξέλιξη, με αμφίβολη όμως αποτελεσματικότητα, τουλάχιστον σε σχέση με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτές τις... δεύτερες σκέψεις τις κάνουν ακόμα και  οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της συμφωνίας  των Βρυξελλών, όπως η Γερμανίδα  καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός της, συνιστά «υπομονή με την Ελλάδα», κάνοντας μάλιστα τον παραλληλισμό με τις θυσίες, τα προβλήματα και τη χρονοβόρο διαδικασία ανάταξης της οικονομίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Τετ-α –τετ Βενιζέλου- Λαγκάρντ σήμερα

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/65153/tet-%E2%80%93tet-venizelou-lagard-semera

Με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος που βρίσκεται από χθες στην Ουάσινγκτον.
Τετ-α –τετ Βενιζέλου- Λαγκάρντ σήμερα
Με τις συναντήσεις αυτές ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών των τελευταίων ημερών, η οποία έκρινε την διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Οι συνομιλίες του κ Βενιζέλου θα διεξαχθούν με φόντο τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) για «πλήρη εφαρμογή» των συμφωνηθέντων και του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά και το αδιέξοδο- μέχρι αυτή τη στιγμή- στις ΗΠΑ, με τη σύγκρουση του προέδρου Ομπάμα και των Ρεπουμπλικανών, για τη μείωση του ελλείμματος και το όριο του αμερικανικού χρέους.

Πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του νέου πακέτου για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Κρίσιμο είναι το δίμηνο που ξεκινάει για την Ελληνική Οικονομία , με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ενημερώνει την Βουλή την Τετάρτη για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα που αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει κατά ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ελληνική Οικονομία.

Ποιον να σώσω και ποιον ν'αφήσω;

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25811&categories_id=69
Σε αυτό το δίλημμα βρέθηκαν οι γενναίοι διασώστες που έσπευσαν στο νησί Οτόγια, όπως ο Ότο Λέβικ που είδε με τα μάτια του...  
Ποιον να σώσω και ποιον ναφήσω;

το τρόμο των νέων ανθρώπων που προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τις σφαίρες του αδίστακτου Μπρέιβικ.

Ο Οτο Λέβικ, ένας από τους πολλούς και γενναίους Νορβηγούς που με τη βάρκα του βρέθηκε κοντά στο νησί Οτόγια την ώρα του μακελειού, την Παρασκευή, βρέθηκε μπροστά στο φοβερό δίλημμα 'ποιόν να σώσω, ποιόν ν αφήσω', δεχόμενος την ίδια ώρα τα πυρά του δράστη των συνολικά 86 ανθρωποκτονιών, στην περιοχή της κατασκήνωσης της νεολαίας των Εργατικών. Τελικά, ο Λέβικ μπόρεσε να διασώσει μέσα απ τα νερά και τα πυρά σχεδόν 50 νεολαίους.

Παραληρεί στο μανιφέστο του ο μακελάρης- Σήμερα οδηγείται ενώπιον του δικαστή

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88364&catid=7



- "Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, σκότωσε όσους πιο πολλούς μπορείς"
- Βήμα βήμα σχεδίαζε τις επιθέσεις του
- Υπέκυψε ακόμη ένας από τους τραυματίες - 93 οι νεκροί
- Συγκλονίζει το παραλήρημα του μακελάρη λίγες ώρες πριν βυθίσει τη Νορβηγία στο αίμα
- Διαβάστε όλο το μανιφέστο στο NewsIt