Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας και από Moody's

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Η χώρα δεν είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβαθμίζοντας τη χώρα μας

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας, από Caa1 σε Ca, θέτοντάς το σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας", εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.



Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".
Σημειώνεται ότι σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) έχει θέσει  την Ελλάδα και ο διεθνής οίκος Fitch.
Στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία αναφέρει ότι η σύνοδος της ΕΕ για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
Σημειώνει ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα τεθεί στα χαμηλά επίπεδα της κερδοσκοπικής βαθμίδας και τονίζει ότι θα επαναθέσει αξιολογήσεις μετά-χρεοκοπίας στην Ελλάδα, όταν "θεραπευθεί" η πιστωτική χρεοκοπία.
Προσθέτει ακόμα ότι η μείωση των επιτοκίων και οι παρατάσεις στις λήξεις των ομολόγων, αποτελούν μια πιθανή ευκαιρία για επανάκτηση του ελληνικού αξιόχρεου.
Η Fitch τονίζει ότι το "δεδικασμένο" του αποτελέσματος της συνόδου με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών (private sector involvement-PSI) θα εφαρμοστεί και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, παρά τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών περί του αντιθέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου