Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Καναδική εταιρία αναζητά χρυσό στη Θράκη

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/333284.html

Ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού θα αναζητήσουν Καναδοί στην Περιοχή Πέραμα στη Θράκη. Η αξίας τους υπολογίζεται στο 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, περιβαλλοντική άδεια η οποία σχετίζεται με την επαναλειτουργία των χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής υπέγραψε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Υπολογίζεται πως το κοίτασμα χρυσού που υπάρχει στην περιοχή ξεπερνά τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης εκμετάλλευσης του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα Θράκης.

Στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αρχική επένδυση για τη αξιοποίηση του κοιτάσματος χρυσού ενώ αναμένεται επένδυση 190 εκ. ευρώ σε μια δεκαετία.

Από το 2008, ο έλεγχος των κοιτασμάτων στο Πέραμα Θράκης πέρασε από τα Χρυσωρυχεία Θράκης στην Eldorado Gold. Η καναδική εταιρία έχει μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει πλήρης αποδοχή αυτών των έργων συμπληρώνοντας ότι «υποχρέωση της Πολιτείας είναι όταν ένα έργο πληροί τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που τίθενται από την EE, να δίνει το πράσινο φως για να προχωράει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου