Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Αυστρία: «Βελούδινη» ανάκληση – εκδίωξη του Τούρκου πρέσβη

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16001


Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βιέννη, ο οποίος είχε αναφέρει σε τοπικά ΜΜΕ ότι οι Τούρκοι στην Αυστρία αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν γκέτο, δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο, τελικά ανακλήθηκε με εύσχημο τρόπο. Η αυστριακή κυβέρνηση μέσω διπλωματικών διόδων επικοινωνίας απαίτησε από την τουρκική κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.



Κάποτε οι Οθωμανοί είχαν φθάσει στα τείχη της Βιέννης και όπως φαίνεται οι Αυστριακοί δεν παίζουν με την Ιστορία τους αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους… νεοθωμανούς! Οι οποίοι και θρασύτατοι είναι και υπερίποτες, έστω κι αν το ύφος τους προδίδει, όσο κι αν επιθυμούν να το κρύψουν, ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στην Ευρώπη και τον πολιτισμό της.
Έτσι, υπό τον εύσχημο τρόπο – αφορμή των νέων μεταθέσεων, ο πρέσβης Ετζβέτ Τεζτζάν, θα επιστρέψει στην Άγκυρα, και τη θέση του θα πάρει η υφυπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκών υποθέσεων, Αϊσέ Σεζγκίν.
Με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή και τις περίεργες δραστηριότητές του τι θα κάνει άραγε η ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου; Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να πάψει η πολιτική της υποτέλειας μην και ενοχληθούν οι Τούρκοι να ληφθεί απόφαση να παρεμποδιστεί η ασυδοσία της τουρκικής ΜΙΤ στη Θράκη; Λέμε τώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου