Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Για 120.000 ευρώ κάνουν έξωση στις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Στην «υπερήφανη Ελλάδα» που είπε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, το ελληνικό κράτος θεωρεί φυσιολογικό να κάνει έξωση στην πλέον επιχειρησιακή ειδική μονάδα ασφαλείας της χώρας της Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού (ΜΥΑ/ΛΣ) για ένα χρέος ενοικίων 120.000 ευρώ και μάλιστα ενημέρωσαν ότι θα καυεδαφιστεί και το κτίριο ως αυθαίρετο!



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι της ΜΥΑ/ΛΣ όταν διάβασαν τα σχετικά έγγραφα. Σημειώνουμε ότι η ΜΥΑ έχει εξελιχθεί στην «αιχμή του δόρατος» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε σειρά αντιμετώπισης πολύ δύσκολων καταστάσεων, όπως ήταν η εκτέλεση της απόφασης του κουαρτέτου (HΠΑ, Ρωσία, EE, OHE) της Μέσης Ανατολής για ανάσχεση του «Στολίσκου για την Γάζα», αλλά και σειρά άλλων ειδικών αποστολών που εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία και για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν δημοσιοποιούνται.
Αυτής λοιπόν της μονάδας της κάνουν έξωση από την βάση και εν συνεχεία θα ισοπεδώσουν το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, πιθανόν γιατί εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο εμπορικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της περιοχής.

Η μη καταβολή των ενοικίων έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το Λιμενικό έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, αλλά και με την διχογνωμία που υπάρχει για το αν πρέπει να διαιρεθεί σε Λιμενικό με τις κλασικές αποστολές φύλαξης λιμένων και Ακτοφυλακής με πιο επιχειρησιακές αποστολές.
Είναι σαφές ότι παρά την υψηλή εθνική και επιχειρησιακή αξία της ΜΥΑ/ΛΣ κάποιοι ενοχλούνται ότι στην Ελλάδα το μόνο που λειτουργεί ακόμα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ειδικά αν σκεφθούμε ότι έχουν λήξει ακόμα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της ΜΥΑ/ΛΣ και κανείς δεν έχει συγκινηθεί να μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους.
Αλλά η έξωση και η καταστροφή της βάσης τους, βάσει ποιας λογικής υπαγορεύεται;
Όπως ανέφερε στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού «Εμείς κάνουμε ότι μας ζητήσουν, ακόμα και όταν δεν μας δίνουν τα μέσα για την εκτέλεση των αποστολών και μειώνουν έτσι το επίπεδο ασφάλειάς μας. Εμείς επιλέξαμε αυτή την δουλειά και θα την κάνουμε γιατί υπηρετούμε ένα σκοπό, την Ελλάδα. Αλλά πικραινόμαστε γιατί ενώ το πρώτο εξάμηνο το κράτος κέρδισε από εμάς 53.670.323 ευρώ από 17.184.005 πακέτα λαθραία τσιγάρα που κατασχέσαμε με κίνδυνο της ζωής μας, αφού σε κάποιες περιπτώσεις δώσαμε μάχη με τους μαφιόζους (συνελήφθησαν σε αυτές τις επιχειρήσεις 132 λαθρέμποροι) δεν υπάρχουν 120.000 ευρώ ή δεν υπάρχει η ανοχή του κράτους για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε».
Ή δεν υπάρχει μυαλό, ούτε τσίπα, λέμε εμείς…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου