Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους ομογενείς μας από τον Πόντο

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Προνοούν για τους αλλοδαπούς, αλλά όχι για τους Πόντιους! Βουλευτές της αντιπολίτευσης, ζήτησαν με επίκαιρή ερώτησή τους την αποκατάσταση των κατάφωρων αδικιών σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Οι ομογενείς μας από την πρώην ΕΣΣΔ, σύμφωνα με την αντιπολίτευση αντιμετωπίζονται ως πολίτες, όχι δεύτερης, αλλά τρίτης κατηγορίας. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στη σχετική συζήτηση στη Βουλή επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει για τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, αδιαφορώντας για τα εκρηκτικά προβλήματα των Ποντίων ομογενών μας, οι οποίοι που υπέστησαν τα πάνδεινα για να διατηρήσουν τpontioi_6ην ελληνικότητά τους.
Η σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, δεν φαίνεται να συγκίνησε την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι, δε, χαρακτηριστικό της αγωνίας των ομογενών μας το ότι ζήτησαν από την κυβέρνηση να ενταχθούν στο νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, αλλά και να κατοχυρωθεί η γενοκτονία των Ποντίων. Οι τελευταίοι, έχουν προβλήματα με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, με την άνιση μεταχείριση του Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς στην Κύπρο σε σχέση με τους κατόχους στην Ελλάδα, με τα χρέη από στεγαστικά δάνεια (ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δανειοληπτών Ποντίων Παλιννοστούντων) και με τις (σε κάποιες περιπτώσεις) αυθαίρετες κατοικίες τους.


Επίσης, ένα «λεπτό» ζήτημα που αφορά στους Πόντιους συμπολίτες μας που κατοικούν στις Σάππες της Ροδόπης: η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει τα αιτήματά τους για παράταση για στεγαστικά δάνεια, για την παραχώρηση αγροτεμαχίων από τα κοινόχρηστα και το πάγωμα ή τη διαγραφή πολεοδομικών προστίμων, αλλά και τη δημιουργία υποδομών κοινωνικής πρόνοιας. Καιρός το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη να πάψει να διορίζει «συγγενείς» στην Περιφέρεια και να ικανοποιεί τα αιτήματα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και να σκύψει πάνω στις ανάγκες των Ποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου