Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η Ναυμαχία του Γέροντα

Μία από τις σημαντικότερες ναυτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του ’21, που τελείωσε νικηφόρα για τα ελληνικά όπλα. Διεξήχθη στις 29 Αυγούστου 1824 στ' ανοιχτά του ακρωτηρίου Ποσείδιο ή Γέροντας της Μικράς Ασίας (νυν Didim Τουρκίας), απέναντι από τα νησιά Λειψοί και Λέρος της Δωδεκανήσου.

Αντιμέτωποι τέθηκαν ο ελληνικός στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, που αριθμούσε γύρω στα 70 πλοία και ο υπέρτερος (τεχνολογικά και ποσοτικά) τουρκοαιγυπτιακός στόλος υπό τους πασάδες Χοσρέφ και Ιμπραήμ, με πάνω από 250 πλοία.

Η αυστριακή τηλεόραση κάνει 14 ώρες αφιέρωμα στην Ελλάδα - ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Βίντεο)

Φωτογραφία: Michael Virtanen/AP
Σε έναν από πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αυστριακών, την Ελλάδα, ήταν αφιερωμένο το 14ων ωρών ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας, το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης.
Το αφιέρωμα περιελάμβανε διαδοχικά πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονταν, με την δεξιοτεχνία των δημιουργών τους, οι φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου, οι αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, οι καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στις περιοχές αναφοράς των ντοκιμαντέρ, αλλά και γενικότερα "η ιδιαιτερότητα του ζωτικού χώρου Ελλάδα με όλες τις πτυχές του".

Γιούνκερ: Η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα από την Ευρώπη

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, βρίσκονται σήμερα σε νεκρό σημείο.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία, η οποία προκαλεί ισχυρές ανησυχίες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, απομακρύνεται «με γιγάντια βήματα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αφού υπογράμμισε πως διατηρεί «καλές σχέσεις» με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιούνκερ δήλωσε πως τον «υποπτεύεται» ότι θέλει να ωθήσει την Ευρώπη «να πει πως θέλει να βάλει τέλος στις διαπραγματεύσεις ώστε να μπορέσει να φορτώσει την ευθύνη μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Τουρκία».

Όλες οι εξελίξεις για τα ενεργειακά της Κύπρου

Περίοδος εξελίξεων στα ενεργειακά της Κύπρου, εκτιμάται ότι θα είναι το φθινόπωρο, με τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 να αναμένεται να ανακοινωθούν εντός Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την ίδια ώρα, συνεχίζεται και ο προγραμματισμός των εταιρειών που έχουν εξασφαλίσει ερευνητικές άδειες εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το έργο του αγωγού EastMed, ο οποίος φιλοδοξεί να συνδέσει Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα βρεθεί στο επίκεντρο τετραμερούς υπουργικής διάσκεψης στις 5 Δεκεμβρίου, στη Λευκωσία κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU).

Αντεπίθεση Τραμπ: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Αυστηρότατη προειδοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.
Με δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία δόθηκε σήμερα (29/08) στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στον Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Ο κόσμος έλαβε καθαρά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας: το καθεστώς αυτό εκδήλωσε την περιφρόνησή του προς τους γείτονές του, προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και προς το μίνιμουμ των προδιαγραφών της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει ο Τραμπ.
«Απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Χανιά: Γερμανίδα αρνήθηκε να πληρώσει ταξί επικαλούμενη το... ελληνικό χρέος! - Επιβεβαίωση από τον τοπικό σύνδεσμο

Η τουρίστρια είχε την αξίωση να τη μεταφέρουν δωρεάν ή και να την πληρώσουν ακόμα - Όταν ο οδηγός απείλησε να φωνάξει την αστυνομία, εκείνη πέταξε ένα 20ευρω και εξαφανίστηκε, δίχως να πάρει τα ρέστα
Σάλος έχει προκληθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, μετά τη δημοσιοποίηση ενός περιστατικού με πρωταγωνίστρια μία τουρίστρια από τη Γερμανία και τον οδηγό ενός ταξί. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Γερμανίδα τουρίστρια αρνήθηκε να καταβάλει το αντίτιμο για τη μεταφορά της από τον επαγγελματία οδηγό, επικαλούμενη το... χρέος της Ελλάδας προς τη... Γερμανία!