Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Αντεπίθεση Τραμπ: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Αυστηρότατη προειδοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.
Με δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία δόθηκε σήμερα (29/08) στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στον Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Ο κόσμος έλαβε καθαρά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας: το καθεστώς αυτό εκδήλωσε την περιφρόνησή του προς τους γείτονές του, προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και προς το μίνιμουμ των προδιαγραφών της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει ο Τραμπ.
«Απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η στάση της Ρωσίας

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παρότρυνε από το Αμπού Ντάμπι, την Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με αφορμή την εκτόξευση του πυραύλου.
«Όσον αφορά την Βόρεια Κορέα και τις δοκιμές που πραγματοποιεί (εκτοξεύσεις πυραύλων-σ.σ), είμαστε υπερ όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εμμένουμε στο ότι οι Βορειοκορεάτες γείτονες μας πρέπει να τις τηρήσουν πλήρως», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι «αυτή θα είναι η θέση μας και κατά την πορεία των συζητήσεων που θα γίνουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπως και κατά την συνεδρίαση, η οποία όπως αντιλαμβάνομαι προτείνεται να δίνει τώρα για να συζητηθεί το τελευταίο συμβάν με την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα».
Επίσης ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα του Καζαχστάν, Αστανά, με αφορμή την ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κορεατική Χερσόνησο, ότι ένας πόλεμος στην περιοχή αυτή θα προκαλούσε «ανυπολόγιστες τραγωδίες».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου