Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο λιθοβολισμός του Αθηναίου βουλευτή επειδή πρότεινε υποταγή στους Πέρσες

Εκείνοι, ηγούμενοι της αντίστασης κατά των Μήδων, με επικεφαλής τον Θεμιστοκλή, κι επιλέγοντας τα «ξύλινα τείχη», βρισκόντουσαν πρόσφυγες στη Σαλαμίνα καθώς τη γη τους κατέλαβαν και πυρπόλησαν οι κατακτητές. Την 1η πρόταση Μαρδονίου την απέρριψαν με το γνωστό έκτοτε «όσο ο ήλιος θ’ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που και σήμερα πορεύεται, αποκλείεται να κάνουμε συνθήκες με τον Ξέρξη». (η λαχτάρα της λευτεριάς μας παρακινεί να τον αντιμετωπίσουμε [τον κατακτητή] μ’ όση δύναμη έχουμε- Ηροδότου VIII-143).

Μπλόκο Κύπρου σε νέες κυρώσεις Ε.Ε κατά Ρωσίας - Το Reuters συνδέει Τουρκία


Η Κύπρος μπλοκάρει νέες κυρώσεις της Ε.Ε κατά της Ρωσίας για το θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ένωση για επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Τουρκίας εξαιτίας των παράνομων γεωτρήσεων στην ΑΟΖ. Αυτό αναφέρουν τρεις διπλωματικές πηγές οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Λευκωσία αρνήθηκε να συνδέσει τα δύο θέματα και δήλωσε ότι χρειαζόταν χρόνο προκειμένου να αναθεωρήσει τα προτεινόμενα μέτρα εναντίον των αξιωματούχων της Κριμαίας.

Πώς η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα της Χάγης: Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα και η Τουρκία απάντησε με αποστρατικοποίηση!

Πήρε σειρά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις Κιλιντσάρογλου και Ακάρ για τα νησιά μας
Επιμένει η Τουρκία στο ανύπαρκτο θέμα της αποστρατικοποίηση; των νησιών του Αιγαίο, παρουσιάζοντας περίεργη επιμονή λέγοντας αυτή τη φορά πως θα πάει το θέμα στη Χάγη, την οποία συζήτηση για το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο άνοιξε η ίδια η Αθήνα.

Λιβύη: Να ξηλωθεί το καθεστώς Σάρατζ απαιτούν οι φύλαρχοι για να απελευθερώσουν το πετρέλαιο

Η παραγωγή πετρελαίου κατέγραψε πτώση 75% στη Λιβύη εξαιτίας του αποκλεισμού των πετρελαϊκών τερματικών σταθμών από τη 18η Ιανουαρίου.
Μειώθηκε δηλαδή από τα 1,2 και πλέον εκατομμύρια βαρέλια σε λίγα περισσότερα από 320.000 βαρέλια ημερησίως, έγινε σήμερα γνωστό από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου.
Αυτή η πτώση της παραγωγής ισοδυναμεί με ζημίες που υπολογίζονται σε άνω των 256 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Ζήτω η Ελλάδα”! Ένας Βέλγος φιλέλληνας τα Σκόπια και η Μακεδονία (Βίντεο)

Ο Fred Grun είναι ένας Βέλγος που σπουδάζει γλωσσολογία. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος έμαθε μόνος του ελληνικά και έχει, καθόλου άδικα, θεωρεί τον εαυτό του φιλέλληνα.

Στο παρακάτω βίντεο σχολιάζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και την συμφωνία των Πρεσπών.

Έγινα υπέρμαχος του Brexit εξαιτίας αυτού που έκανε η Ε.Ε. στην Ελλάδα

Την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίζεται ο Λουί ντε Μπερνιέρ, ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας του μυθιστορήματος «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» που γυρίστηκε και ταινία το 2001.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times, με τίτλο «Δεν υπάρχει επιστροφή» ο ντε Μπερνιέρ γράφει ότι αγαπά την Ευρώπη, αλλά όχι την  Ε.Ε., την οποία χαρακτηρίζει αποτυχημένη.