Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Η αυτοψία των ειδικών στη Βιβλιοθήκη δικαιώνει τον Σκιαθά ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ!!!

Από το dete

Την ώρα που ο σάλος για τα κατεστραμμένα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης συνεχίζεται, και μάλιστα προ ημερών προκλήθηκε αναστάτωση όταν τέσσερις γνωστοί Πατρινοί θεώρησαν πως κακώς ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού δημιούργησε μείζον θέμα, έρχεται έκθεση αυτοψίας της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, να δικαιώσει πλήρως τον κ. Σκιαθά.
Στην έκθεση που αποκαλύπτει σήμερα ο "Κόσμος" και η οποία υπογράφεται από τον Συντηρητή Αρχειακού και Βιβλιακού Υλικού Τρύφωνα Τρυφωνόπουλο αναφέρεται ρητά πως οι συνθήκες φύλαξης και διατήρησης των βιβλίων ήταν άθλιες, ενώ ζητείται και η συνδρομή της Υγειονομικής Υπηρεσίας καθώς κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι... με επικίνδυνες ασθένειες.

Βάζει τη Βρετανία στο ευρώ ο Σόιμπλε!!!

Από το prionokordela

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Βρετανία αναμένεται να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ πολύ «νωρίτερα απ’όσο πιστεύουν πολλοί Βρετανοί». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σπάνια κάνει τέτοιες δηλώσεις αν δεν έχει πάρει πρώτα την “έγκριση” της Μέρκελ.
Φαίνεται πως η Βρετανία θα αναγκαστεί να χορέψει και αυτή στο ρυθμό της Γερμανίας!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι προβλέπει το γερμανικό «σχέδιο Β» για την Ευρωζώνη!

Από το prionokordela

H βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» μπαίνει δυνατά στον πόλεμο των εντυπώσεων μεταξύ Γερμανία και Βρετανίας για την πρωτοκαθεδρία στην Γηραιά Ήπειρο! Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, ένα εξασέλιδο εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών (!) της Γερμανίας, αναφέρεται σε ένα «σχέδιο Β» για τη «μετατροπή» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με διευρυμένες μάλιστα αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος μιας χρεοκοπημένης χώρας!Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γερμανία ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο πτώχευσης μεγάλων κρατών – μελών της Ευρωζώνης (όπως η Ιταλία;) που δε θα μπορούν να γλιτώσουν τη χρεοκοπία.

Παραβίασαν το Σύνταγμα

 


Από το zougla

Η δημόσια συζήτηση περί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την επιλογή και στη συνέχεια νομιμοποίηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κορυφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Συνταγματολόγοι όπως ο Γιώργος Κασιμάτης και ο Κώστας Χρυσόγονος και ο Επίτιμος Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συμβουλίου προσεγγίζουν το ζήτημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ερμηνεύοντας τις διατάξεις του Συντάγματος.

Ωστόσο συμφωνούν σε κάτι. Κατά τα δύο δραματικά εικοσιτετράωρα που προηγήθηκαν της τελικής απόφασης και της ανάθεσης σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο, παραβιάστηκε το Σύνταγμα.

Ο κ. Χρυσόγονος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παραβιάστηκε το Σύνταγμα. «Επελέγη μία λάθος λύση και στη συνέχεια μία λανθασμένη διαδικασία» επισημαίνει ο συνταγματολόγος.

Κατά τον κ. Χρυσόγονο το Σύνταγμα προβλέπει δύο περιπτώσεις παραίτησης πρωθυπουργού σύμφωνα με το άρθρο 38. Στην περίπτωση του κ. Παπανδρέου το ζήτημα αφορά την παράγραφο 1 του άρθρου 38 . Η διαδικασία που ακολουθείται προβλέπεται από το άρθρο 37 παράγραφος 3.

Παίζουν με τα νεύρα του κόσμου





Από το zougla

Σε μία προσπάθεια να κοπάσουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών και των δημάρχων για το χαράτσι των ακινήτων αλλά και για τη σωρεία λαθών που παρατηρήθηκε, το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοιχτό «παραθυράκι» για διορθώσεις, εξαιρώντας κάποιες κοινωνικές ομάδες.

Ιδιαίτερα, μετά τις λανθασμένες χρεώσεις που εντοπίστηκαν στα ειδοποιητήρια και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας, που ζήτησε να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε καταναλωτή της Δ.Ε.Η. που αρνήθηκε να πληρώσει το λανθασμένο και υπέρογκο τέλος ακινήτων, οι επιτελείς του ΥΠΟΙΚ επιχειρούν να κατευνάσουν τα οξυμμένα πνεύματα, δηλαδή τη δίκαιη κραυγή διαμαρτυρίας των πολιτών για το χαράτσι που επιβαρύνει ήδη τον ελλειμματικό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει αφενός ότι σε κραυγαλέες περιπτώσεις με υπέρογκες λανθασμένες χρεώσεις θα λαμβάνεται μέριμνα να μην κόβεται το ρεύμα και αφετέρου εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλαγής από το τέλος των ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σχεδόν ανέπαφα τα εισοδήματά τους Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές...

Από το protothema
 
Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.

Στο στόχαστρο των αγορών Ιταλία και Ισπανία Εφιαλτικά… ρεκόρ και σενάρια για την Ευρώπη

Από το protothema
 
Με αμείωτο ρυθμό  συνεχίζονται οι «επιθέσεις» των αγορών στα ασθενέστερα μέλη της Ευρωζώνης, με το «ενδιαφέρον» να έχει μετατοπιστεί πλέον από την Ελλάδα στην Ιταλία και κυρίως στην Ισπανία, που έχει μπροστά της και μια εκλογική μάχη την Κυριακή!

Ήδη οι αποδόσεις  των ισπανικών ομολόγων κινούνται  στο υψηλότερο επίπεδο από την έλευση του ευρώ, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει και το ψυχολογικό όριο του 7% (στο 7,2%), πάνω από το οποίο είναι ουσιαστικά απαγορευτικός ο δανεισμός από την αγορά. Το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης βρήκε το spread των ισπανικών δεκαετών εκδόσεων στις 462 μονάδες βάσης, για να εκτιναχθεί άμεσα έως τις 524,5.

Νέοι φόροι 12 δισ. ευρώ το επόμενο έτος Αυτός είναι ο προϋπολογισμός του 2012


Από το protothema
 
Ύφεση,  ανεργία και υψηλοί φόροι είναι το τρίπτυχο του 2012 για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με το κείμενο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή μετά την έγκριση του από το υπουργικό συμβούλιο η ύφεση προβλέπεται να περιοριστεί στο 2,8%, η ανεργία αναμένεται να υπερβεί το 17% και οι νέοι φόροι να φτάσουν τα 12 δισ. ευρω.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ξεκινά «η αντίστροφη πορεία της χώρας προς τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑΚ την Παρασκευή

Από το philenews.com/

Λευκωσία: Άνοδο, για δεύτερη στη σειρά συνάντηση, παρουσιάζει την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο, μετά τις μεγάλες ζημιές των προηγούμενων συναντήσεων που οδήγησαν την αγορά σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο.

Στις 13:12, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 277,25 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,59%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 98,11 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 1,61%.

Την ίδια ώρα, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν στις 311.087 ευρώ.

Πιέσεις με "φτωχό" τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

«Φτωχή» σε τζίρο μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με μικρές επιφυλακτικές κινήσεις που κρατούν τον Γενικό Δείκτη σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών.

Η ελληνική αγορά «μετρά» ήδη σε επίπεδο Γενικού Δείκτη απώλειες 4,08% εντός της εβδομάδας μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο, ενώ στο ίδιο διάστημα οι απώλειες για τον δείκτη των τραπεζών διαμορφώνονται σε 12,48%.

Απουσία εγχώριων καταλυτών, την τάση στο ταμπλό συνεχίζουν να διαμορφώνουν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και οι σοβαρές ανοδικές πιέσεις στα κόστη δανεισμού χωρών του «πυρήνα» της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγουν οι σειρές δικαιωμάτων για τον μήνα Νοέμβριο στο δείκτη FTSE/ATHEX 20 και Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στον Τραπεζικό Δείκτη FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ.

«Η πτωτική τάση των διεθνών χρηματιστηρίων και η ‘εμμονή’ των επιτοκίων δανεισμού των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου σε υψηλά επίπεδα, θα διατηρήσουν το κλίμα επιφυλακτικότητας και νευρικότητας στην εγχώρια αγορά» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities, «η οποία χθες κινήθηκε στην λογική μιας τεχνικής κυρίως αντίδρασης περιορισμένης συναλλακτικής υποστήριξης».

Νέα από τη Σερβία

Από το glassrbije.org ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΤΑΤΣΙΤΣ Εκτύπωση
17.11.2011.
 «Η εφαρμογή των διατάξεων της Σύμβασης για την αστυνομική συνεργασία στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνέβαλε για την παραπέρα προαγωγή του περιφερειακού αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του ισχύοντος Νόμου»,- δήλωσε σήμερα ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, κ. Ivica Dačić, λαμβάνοντας μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής των υπουργών των χωρών που υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία, που πραγματοποιήθηκε στη βουλγάρικη κωμόπολη Pravec, στο πλαίσιο του Φόρουμ του Σαλτζβούργου. Επιπλέον, ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι η ίδια Σύμβαση αποτελεί τον πυρήνα της αστυνομικής συνεργασίας στο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και ότι η Σερβία δίνει μέγιστη δυνατή συμβολή για την παραπέρα προώθηση της αστυνομικής συνεργασίας, η οποία βρίσκεται, όπως είπε, σε υψηλότερο επίπεδο από τις πολιτικές σχέσεις ανάμεσα σε χώρες της τρθιγύρω περιοχής.