Από το prionokordela

H βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» μπαίνει δυνατά στον πόλεμο των εντυπώσεων μεταξύ Γερμανία και Βρετανίας για την πρωτοκαθεδρία στην Γηραιά Ήπειρο! Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, ένα εξασέλιδο εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών (!) της Γερμανίας, αναφέρεται σε ένα «σχέδιο Β» για τη «μετατροπή» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με διευρυμένες μάλιστα αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος μιας χρεοκοπημένης χώρας!Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γερμανία ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο πτώχευσης μεγάλων κρατών – μελών της Ευρωζώνης (όπως η Ιταλία;) που δε θα μπορούν να γλιτώσουν τη χρεοκοπία.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι Γερμανοί σχεδιάζουν να «επεμβαίνουν» ακόμη και στην κυριαρχία άλλων χωρών, προκειμένου να «ελέγξουν» την κατάσταση, ανοίγοντας όμως έτσι το δρόμο για ένα «υπερκράτος» με δικούς του φορολογικούς μηχανισμούς και νομοθεσία και δημοσιονομικά προγράμματα που θα καθορίζονται απ’ευθείας από τις Βρυξέλλες!
Το γερμανικό σχέδιο προβλέπει και την μετατροπή του ESM, σε ένα «ευρωπαϊκό ΔΝΤ», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, γεγονός που θα επιτρέπει στο μηχανισμό αυτό να ««αναλάβει τον δημοσιονομικό έλεγχο μιας χρεοκοπημένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της». Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, θα έχει την «πραγματική δυνατότητα πραγματικής παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.