Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανασχηματισμός» στη Νέα Δημοκρατία

Ολοκληρώθηκε ο «ανασχηματισμός» της σκιώδους κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «ενωτικό σχήμα» χωρίς αποκλεισμούς, το οποίο θα οδηγήσει το κόμμα στη νίκη.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος εκτιμά πως το επόμενο διάστημα ίσως υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, όπως τόνισε, προχώρησε στις αλλαγές αυτές και με στόχο να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία περισσότεροι συνάδελφοι και συνεργάτες.

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητεί ο ΛΑΟΣ

Επείγουσες επιστολές προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Γέρζι Μπούζεκ, αλλά και την Επιτροπή Αναφορών, με τις οποίες ζητούν να τεθεί το ζήτημα της άμεσης καταβολής των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ύψους 162 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, απέστειλαν βουλευτές του ΛΑΟΣ.
Επικαλούμενοι τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και την «έλλειψη έγκαιρης και αποτελεσματικής δράσεως εκ μέρους της ΕΕ», οι βουλευτές κ. κ. Β. Αποστολάτος, Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης, Π. Μαρκάκης και Κ. Αϊβαλιώτης ζητούν την ευρωπαϊκή παρέμβαση, ώστε η γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας». Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται:

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παραπέμπεται ο Απόστολος Γκλέτσος

Σε τακτικη δικασιμο παραπεμπεται ο δημαρχος της Στυλιδας για το ανοιγμα του παραδρομου στην εθνικη οδο, που ηταν η απαντηση του στις αυξησεις των διοδιων.

Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ήδη, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη διατάχθηκε η ολοκλήρωση της δικογραφίας για τη σημερινή επιχείρηση του δημάρχου της Στυλίδας να ανοίξει παραδρόμους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.

Απ.Γκλέτσος:"Περιμένω να έρθουν να μου περάσουν χειροπέδες"

Πήρε τη μπουλντόζα και ξήλωσε τις πλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό ο Απόστολος Γκλέτσος... <<Περιμένω να έρθουν να με συλλάβουν. Μόνο αν θέλουν να περάσουν χειροπέδες στο Δήμαρχο, που θέλει να πάει από το ένα χωριό στο άλλο μέσα στο Δήμο του, ας το κάνουν. Αν είμαστε υπό κατοχή και δεν μας το λένε κάποιοι, ας μας το πούνε να το ξέρουμε>>

Ο Πεταλωτής άδειασε τον Πάγκαλο: "Οι όποιες δηλώσεις χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει"

Αδειασε και επισημα πλεον τον Θ. Παγκαλο η κυβερνηση. Πηγες παντως απο το Μεγαρο Μαξιμου λεγαν οτι δεν ειναι στις προθεσεις του κ. Παπανδρεου να θεσει τον αντιπροεδρο του εκτος κυβερνησης.

Κι αυτό γιατί σε καμμία περίπτωση υπο τις παρούσε συνθήκες ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να έχει απέναντί του τον κ. Πάγκαλο και όχι δίπλα του.

Στην εντατική ο Έβερτ

Στην εντατική μονάδα εμφραγμάτων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες εισήχθη την Πέμπτη.
Αναλυτικά ενώ ήταν στο σπίτι του αισθάνθηκε δυσφορία, δύσπνοια και ισχυρούς πόνους στην πλάτη κι έτσι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου υπεβλήθη σε συνεχείς εξετάσεις και τώρα είναι διασωληνομένος.
Οι γιατροί έκριναν ότι λόγω της επιβαρυμένης υγείας του, πρέπει να εισαχθεί στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ιατρικό ανακοινωθέν.

ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Ο "παραμυθάς" επιστρέφει στην ΕΡΤ

Υστερα από 30 χρόνια, ο «Παραμυθάς» επιστρέφει στην ΕΡΤ. Από την Τρίτη και καθημερινά στις 14.15 ξεκινά στην ΕΤ1 η προβολή των 26 νέων επεισοδίων του παιδικού προγράμματος που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1978.

Οι περιπέτειες του «Παραμυθά», που πετά πάνω από την πόλη , παρουσιάζονται πλέον με computer animation, ενώ ο Νίκος Πιλάβιος, προκειμένου να συστηθεί εκ νέου στα σημερινά παιδιά, χρησιμοποιεί ένα «σεναριακό» τέχνασμα.

Στο πρώτο επεισόδιο συναντά τον διευθυντή της ΕΡΤ, ο οποίος του προτείνει να ξεκινήσει πάλι την εκπομπή κι εκείνος αρπάζει την ευκαιρία για να εξηγήσει στους λιλιπούτειους τηλεθεατές ποιος είναι.

ΠΗΓΗ dete.gr