Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου-ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στην «Κ»: «Κατασκευασμένες οι κατηγορίες για χημικά»

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ», απευθύνοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης.

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», υπογραμμίζει ο κ. Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα».

Στο θωρηκτό «Αβέρωφ» ο Κάρολος -Επισκέφθηκε και την τριήρη «Ολυμπιάς» - ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΙΛΑ(Εικόνες)

Το θωρηκτό «Αβέρωφ» στο Φάληρο επισκέφθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη.
Ο πρίγκιπας επισκέφθηκε και την τριήρη «Ολυμπιάς». Ο Κάρολος έφθασε στο Φάληρο με την ακταιωρό του βρετανικού πολεμικού ναυτικού HMC Valiant, η οποία συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Ντάτσιτς σε Σέρβους πολίτες: Μην πηγαίνετε στα κατεχόμενα

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη ότι η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατίας. Κάλεσε τους Σέρβους πολίτες να μην επισκέπτονται τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου παρά μόνο τις ελεύθερες, ζητώντας τους να αποφεύγουν να κλείνουν τις διακοπές τους με τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν ταξίδια στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ντάτσιτς πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών πρέπει να διατηρηθεί σε εντατικό επίπεδο «και σήμερα πήραμε εντολές να προετοιμάσουμε τη διακυβερνητική διάσκεψη στην Κύπρο με τη συμμετοχή των Προέδρων των δύο χωρών. Θα έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών και διαβουλεύσεις για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική με σκοπό την αλληλοβοήθεια».

Οι Έλληνες πιλότοι ξεφτίλισαν τους Τούρκους: Τους «τσάκισαν» πάνω από το Αιγαίο(Βίντεο - Φωτο)

Σκληρές αερομαχίες πάνω από το Αρχιπέλαγος, με τους Τούρκους να τρώνε… ξύλο από τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας
Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν βάζουν μυαλό. Παρά τις καθημερινές ήττες από τους Έλληνες πιλότους στο Αιγαίο, συνεχίζουν να παραβιάζουν τον ελληνικό ουρανό.
Αν και τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι παραβιάσεις λόγω της τουρκικής άσκησης «Efes 2018», την Τρίτη (09/05) σημειώθηκαν δύο εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Εικόνες καταστροφής μετά τη θεομηνία στη Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία, χωρίς νερό η πόλη(Βίντεο - Φωτο)

Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος και εγκλωβίστηκαν μαθητές - Παρασύρθηκαν άνθρωποι και οχήματα από τους χειμάρρους - Διακοπές στην ηλεκτροδήτηση - Ποια σχολεία και υπηρεσίες παραμένουν κλειστές
Εικόνες Αποκάλυψης έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε στο «μάτι» της κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις να έχουν μετατρέψει τους δρόμους της πόλης σε χειμάρρους.

Επί ποδός τέθηκε όλος ο μηχανισμός Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η νεροποντή.