Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι (Ο Ιντιάνα Τζόουνς των αρχαιολόγων) «Το μπεστ σέλερ της Αμφίπολης έχει γυναίκα ηρωίδα»

Αρχαιολόγος, πανεπιστημιακός δάσκαλος και, κυρίως, ιδιαίτερα παραγωγικός και δημοφιλής συγγραφέας, ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι έχει εκδώσει ως σήμερα περίπου 20 βιβλία, τα οποία σημειώνουν εντυπωσιακή επιτυχία παγκοσμίως, υπερβαίνοντας σε πωλήσεις τα 12.000.000 αντίτυπα
Ο Μανφρέντι δεν γράφει μόνο επιστημονικές μελέτες αλλά και ιστορικά μυθιστορήματα, παραμένοντας όμως πάντα πιστός στην Αρχαιολογία, εφόσον η διαρκής πηγή έμπνευσής του παραμένει πάντοτε και αποκλειστικά ο αρχαίος κόσμος.

Ο γάμος στην αρχαία Ελλάδα

Ο γάμος στην αρχαία Ελλάδα σε όλες τις πόλεις-κράτη κατοχυρωνόταν με νόμο, έπαιζε δε πρωτεύοντα ρόλο την κοινωνία. Αν και δεν ήταν υποχρεωτικός, οι νέοι έπρεπε να παντρευτούν, γιατί η κριτική που ασκούταν στους άγαμους ήταν έντονη και πολλές φορές χλευαστική. Η δημιουργία οικογένειας εξυπηρετούσε δύο βασικούς σκοπούς.
 
Την απόκτηση απογόνων και την κληροδότηση της περιουσίας και δεύτερον την περίθαλψη των γονέων από τα παιδιά τους.Στην αρχαία Ελλάδα επικρατούσε το μονογαμικό σύστημα.

Οι υδραυλικοί των Μάγια «έφτιαχναν συντριβάνια και τουαλέτες»

Το Παλένκε στο νότιο Μεξικό άκμασε τον 7ο π.Χ. αιώνα.
 
Πόλη του Μεξικού
 
Οι τεχνολογίες αξιοποίησης της υδροστατικής πίεσης ίσως δεν έφτασαν στο Νέο Κόσμο με τους Ισπανούς κατακτητές -Αμερικανοί αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι...
 
οι Μάγια του Μεξικού κατασκεύαζαν τουαλέτες με τρεχούμενο νερό, ακόμα και διακοσμητικούς πίδακες που έφταναν σε ύψος πολλών μέτρων.

Οι 13 πύλες του Κάτω Κόσμου (Εικόνες)

Δείτε 13 πραγματικά σημεία πάνω στον πλανήτη μας που οι άνθρωποι πίστευαν -και κάποιοι ακόμα πιστεύουν- οδηγούν στον Κάτω Κόσμο.

Ν. Λυγερός:"Σκακιστική Στρατηγική: Από το άνοιγμα στο φινάλε"(Βίντεο)

 
                                                                       Ν. Λυγερός
                                    "Σκακιστική Στρατηγική: Από το άνοιγμα στο φινάλε".
                                                     48ο Δημοτικό σχολειό Ηρακλείου,
                                                                          11/12/2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η θέση της Κρήτης στον Ενεργειακό Xάρτη της Ευρώπης"(Βίντεο)


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Η θέση της Κρήτης στον Ενεργειακό Xάρτη της Ευρώπης"
  Αίθουσα Καστελάκη, 
 Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου. 
  Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

« Ήτανε ένα μικρό καράβι »: Η φριχτή αλήθεια πίσω από το αθώο παιδικό τραγούδι

Jean_Louis_Théodore_Géricault_002
Όλοι θυμόμαστε και έχουμε τραγουδήσει το «ήτανε ένα μικρό καράβι». Λίγοι έχουν αναρωτηθεί όμως ότι ο στίχος «να δούμε ποιος, ποιος ποιος θα φαγωθεί» ανάγεται σε μια πραγματική, φριχτή ιστορία του 19ου αιώνα.

Το γνωστό παιδικό άσμα, είναι αντιγραφή από το γαλλικό ομώνυμο τραγούδι («Il était un petit navire»), το οποίο παραπέμπει στην τραγική ιστορία της φρεγάτας «Μέδουσα», που ναυάγησε στις 2 Ιουλίου του 1816 στα ανοιχτά της Μαυριτανίας και οι επιζώντες έκαναν… πράξη το συγκεκριμένο αθώο φαινομενικά, στίχο.

Βλέπεις το “χαμηλό”; Για κοίτα καλύτερα!


Από το nea.allnewz

Ενώ η λίστα των καιρικών θυμάτων ανεβαίνει, ενώ οι καταστροφές πληθαίνουν στη χώρα μας, τα ελληνικά πτηνά στη χώρα μας -μεγαλοκοκόρια, κοτούλες και παπαγαλάκια–
πετούν ανέμελα τσιμπολογώντας τα σπόρια που τους κρατούν το στόμα κλειστό… Κλειστό για την Αλήθεια, ανοικτό μόνο για ψέματα!

«Βλέπεις το χαμηλό;», ρωτάει η Σούζι τον Μπογδάνο στην εκπομπή του στις 10 Δεκεμβρίου. Κι αρχίζει να “εξηγεί” τα του κακού μας του καιρού.

Τρομακτική παραδοχή από την πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ: "Μπορούσαμε να είχαμε διαγράψει το ελληνικό χρέος το 2010"!

Σε μια παραδοχή κατόπιν - όχι εορτής αλλά - "κηδείας" προχωρά το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ Σούζαν Σάντλερ, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν περιθώρια για διαγραφή του ελληνικού χρέους από το 2010, αλλά αυτό δεν έγινε! Τα όσα ακολούθησαν είνα γνωστά, αλλά σίγουρα πονάει πολύ η διαπίσρτωση ότι χάθηκαν τόσοι άνθρωποι (οι αυτοκτονίες πλησίασαν τις 5.500 ανθρώπους) και καταστράφηκαν εκατομμύρια άλλοι, ενώ ακόμα περισσότεροι έχασαν τα όνειρά τους.

Αντίγραφο του ολόχρυσου κράνους του Μεγ. Αλεξάνδρου έτσι όπως απεικονίζεται στην Σαρκοφάγο της Σιδώνας του Λιβάνου.

Αντίγραφο του ολόχρυσου κράνους του Μεγ. Αλεξάνδρου έτσι όπως απεικονίζεται στην Σαρκοφάγο της Σιδώνας του Λιβάνου.
                                                                                 ΠΗΓΗ
                                                                   ΠΗΓΗ kerberos-hellas

Απίστευτος Ελιγμός του Sukhoi που αψηφα τους Νόμους της Φυσικής (Βίντεο)



Ο Απίστευτος Ελιγμός του Sukhoi που αψηφα τους Νόμους της Φυσικής!

Ο ελιγμός λέγεται Cobra Maneuver ή αλλιώς Pugachev’s Cobra, από τον πρώτο ρώσσο πιλότο Πουγκάσεφ που κατάφερε να κάνει αυτόν το ελιγμό με το Su-27.

Ο ελιγμος.
Τα ραντάρ αέρος-αέρος έχουν την τάση να απεγκλωβίζουν στόχους κάτω από μια ταχύτητα ωστε να μην εγκλωβίζουν τυχαίους στόχους όπως πτηνά, κατά τον ελιγμό αυτό που μόνο η σειρά Sukhoi μπορεί ο πιλότος στρέφει τόσο γρήγορα το ρύγχος του αεροσκάφους για περίπου 160º μοίρες γωνίας, έτσι ώστε το αεροσκάφος κυριολεκτικά φρενάρει στον αέρα και μένει ακίνητο για αρκετά δευτερόλεπτα αψηφόντας την βαρύτητα, χάρη στους πανίσχυρους κινητήρες!

Εξαιρετικό άρθρο για την Ελλάδα μας!!! Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις.


Του Jose Manuel Lamarque 

H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα.

Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

Η NASA ΜΑΘΑΙΝΕΙ... ΑΡΧΑΙΑ!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ...!!

Ένα μοναδικό κεραμικό υλικό, που υπήρχε στα αρχαία ελληνικά αγγεία, αναλύει η NASA, για να... εκμεταλλευτεί τις ιδιότητές του, στη μόνωση των διαστημοπλοίων της! 
Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων, αυτό που πολλοί προσπάθησαν αλλά κανένας δεν κατόρθωσε να μιμηθεί, είναι στην ουσία ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες. Τέτοιες ώστε πρόσφατα προσείλκυσε το ενδιαφέρον της NASA η οποία αναζητεί στη σύστασή του μυστικά για να βελτιώσει τη μόνωση των διαστημοπλοίων της! Μια θυγατρική της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, NASA, ξεκίνησε μαζί με το Μουσείο Γκετί - και με μια παχυλή χρηματοδότηση 800.000 δολαρίων - μελέτες για να διερευνήσει τη σύστασή τους.

Τώρα πέθανες και τώρα γεννήθηκες: το ορφικό έλασμα της Πέλιννας


Τα δύο ορφικά ελάσματα που βρέθηκαν στην Πέλιννα (ή Πελινναίον, σημερινό Παλαιογαρδίκι) ήταν τοποθετημένα επάνω στο στήθος νεκρής γυναίκας (τέλος 4ου αιώνα π.Χ.). Ένα μικρό άγαλμα μαινάδας βρέθηκε στον ίδιο τάφο. Από το ένα έλασμα λείπουν οι στίχοι 4 και 7. Ίσως το μικρότερο από τα ελάσματα να χαράχτηκε πρώτο, αλλά, επειδή το κείμενο δεν χώρεσε ολόκληρο, ξαναγράφτηκε στο μεγαλύτερο έλασμα. Τα ελάσματα έχουν τη μορφή κισσού, όπως αυτός παριστάνεται σε αγγειογραφίες. Μοιάζουν όμως και σαν καρδιές. Ο κισσός ήταν σύμβολο του Διονύσου, ο οποίος αποκαλείται αλλού κισσοφόρος, κισσόβρυος, κισσοχαίτης, ενώ η καρδιά ήταν το μόνο κομμάτι του Διόνυσου που δεν κατασπάραξαν οι Τιτάνες: από αυτήν αναγεννήθηκε ο θεός στον ορφικό μύθο. Ο Παυσανίας (2.37.2-2) κάνει λόγο για μια καρδιά από ορείχαλκο σε σχέση με τα μυστήρια της Λέρνας.

UFO ακτίνα "ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ" την ΓΗ (Βίντεο-Εικόνες)

Ένα κόκκινο UFO, "πιάστηκε" σε video "ζωντανά", στις 5/12/14, κοντά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να αποστέλλει μία κόκκινη ακτίνα προς την Γη.

 και έχουν θεαθεί πολλές φορές κόκκινα Α.Τ.Ι.Α. κοντά στον ΔΔΣ, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται μία τέτοια "ενέργεια". Ευτυχώς, την είδε και την κατέγραψε ο γνωστό χρήστης του Youtube, Streetcap1.

Και τα ερωτήματα που γεννιόνται έχουν ως εξής: Τι είναι αυτή η ακτίνα που στέλνει προς την Γη; Ή μήπως δέκτης είναι κάποιο άλλο UFO που δεν φαίνεται; Αν η ακτίνα φτάνει στην Γη, είναι επικίνδυνη και πόσο; Θα πρέπει να ανησυχούμε;

Μυστηριώδης "οντότητα" εμφανίζεται στον ουρανό της Αγίας Πετρούπολης προκαλώντας πανικό στους κατοίκους!!!!!!!!!

Μια μυστηριώδης φιγούρα εμφανίστηκε πριν από λίγους μήνες στον ουρανό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, προκαλώντας πανικό μεταξύ πολλών κατοίκων. Ένας από τους μάρτυρες ήταν σε θέση να καταγράψει το φαινόμενο, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε την εξέλιξη μίας παράξενης μυστηριώδης "οντότητας" που πετά ακριβώς πάνω από την πόλη της Αγίας Πετρούπολης σε χαμηλό ύψος.

ΑΥΤΗ είναι η φωτογραφία με το θρανίο ενός ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΗΤΗ που έχει ΣΑΡΩΣΕΙ το διαδίκτυο

Θριαμβευτική πορεία στο διαδίκτυο και έχει σαρώσει τα like & τα comment στη κυριολεξία... 
Δείτε πιο κάτω τη φωτογραφία:

Επιβεβλημένη Φτώχεια

Η πραγματικότητα της φτώχειας

“Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστήσεις ακίνδυνους τους φτωχούς είναι να τους εκπαιδεύσεις να θέλουν να μιμούνται τους πλούσιους”  Carlos Ruiz Zafón, 1964 Ισπανός συγγραφέας

Πολλά γράφονται κι ακούγονται για το μέγεθος της φτώχειας, δημοσιεύεται ένας σωρός μελετών με εκτιμώμενα ποσοστά σε διάφορες χώρες προσπαθώντας να απεικονίσουν με αριθμούς, ένα μέγεθος το οποίο δεν είναι ούτε μετρήσιμο ούτε αντικειμενικό. Η φτώχεια είναι ένα τελείως διαφορετικό φαινόμενο από εκείνο του υποσιτισμού και της εξαθλίωσης.

Βρετανοί εναντίον Ζουλού - Η πρώτη ταπεινωτική ήττα των Άγγλων

Το 1879 ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ της Βρετανίας και του Βασιλείου των Ζουλού, που έληξε με ήττα του περήφανου αφρικανικού βασιλείου και την υποδούλωση του. Οι μάχες ήταν εξαιρετικά αιματηρές και οι Άγγλοι θα μπορούσαν να χάσουν τον πόλεμο. Το 1874 ο Επίτροπος των Βρετανικών Αποικιών, Λόρδος Κάρναρβον, αποφάσισε την ένωση των περιοχών της Νοτίου Αφρικής σε μία κοινή βρετανική αποικία. Το ίδιο σχέδιο είχε εφαρμοστεί στον Καναδά με μεγάλη επιτυχία.
 

Η «Αμφίπολη» του Πλαταμώνα...

Βρήκαν νεκροταφείο και οικισμό με αψιδωτά κτίρια κατά τις εργασίες κατασκευής του τμήματος Μαλιακός - Κλειδί Ημαθίας
Ιδιαίτερα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έφεραν στο «φως» οι εργασίες κατασκευής των οδικών τμημάτων, στην περιοχή του Πλαταμώνα Πιερίας!

Συγκεκριμένα, στα έργα που γίνονται στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του τμήματος Μαλιακός - Κλειδί Ημαθίας της νέας εθνικής οδού ΠΑΘΕ και σύμφωνα με ανακοίνωση της κυρίας Σοφίας Κουλίδου, Αρχαιολόγου της ΚΖ’ ΕΠΚΑ, η σωστική ανασκαφική έρευνα που διενεργεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, αποκάλυψε στη θέση «Ρέμα Ξυδιάς» (περιοχή Πηγή Αρτέμιδος) του Πλαταμώνα νεκροταφείο και οικισμό της Ύστερης Εποχής Χαλκού (μέσα 2ης χιλιετίας π.Χ.)!

Κρούγκμαν: “Οι Έλληνες δεν είναι τρελοί, δεν θα αντέξουν άλλο...”- Άρθρο – παρέμβαση του νομπελίστα οικονομολόγου στους New York Times

“Οι Έλληνες έδειξαν προθυμία να δεχθούν τον πόνο των σκληρών μέτρων, έτσι ώστε να φτάσουν στην ανάκαμψη. Έζησαν πολλά χρόνια ταλαιπωρίας για πολύ μικρή ανταμοιβή” - “Εάν γίνουν εκλογές, πιθανός νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας και που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τη Γερμανία και έξοδο από το ευρώ”
“Μad as Hellas”, λέει ο Πολ Κρούγκμαν σε νέα του παρέμβαση για την ελληνική και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και κρούρει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία.

Διεθνή ΜΜΕ: "Βόμβα" έτοιμη να εκραγεί η Ελλάδα

Times: "Αν η Ελλάδα είναι το κακό παιδί της Ευρώπης, πρέπει να κατηγορήσουμε τους γονείς της..." - Financial Times: "Φάρσα" πλέον για τους Ευρωπαίους το ενδεχόμενο ενός Grexit - Deutsche Welle: Τι «βλέπουν» στη Γερμανία για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια μίας νέας κρίσης
Κεντρικό θέμα σε σημαντικά διεθνή δίκτυα παραμένει η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle και οι βρετανικοί Times και Financial Times αναφέρονται εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μία βόμβα που ενδέχεται να εκραγεί.