Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πρόταση - Ένα προσχέδιο Μοντέλο Σύγχρονης Διακυβέρνησης της Ελλάδος

Από Faceof

Χρόνια τώρα βλέπουμε ένα πολιτικό σύστημα να παραπαίει και να χρεοκοπεί και μαζί με αυτό να καταστρέφεται και η χώρα μας.

Επειδή όσο καιρό συμβαίνει αυτό δύσκολα ψάχνουμε να βρούμε μια πιο εφαρμόσιμη λύση γιατί απλά φοβόμαστε τις μεγάλες αλλαγές.

Εδώ και ένα μήνα περίπου , υπάρχει αναβρασμός στην Ελληνική κοινωνία , πολλά λέγονται , καινούργια συστήματα θέλουν να αναπτυχθούν κάτι νέο ετοιμάζεται να γεννηθεί !!!

Αυτή η γέννα όμως δεν θα είναι εύκολη , θα είναι πάρα πολύ επίπονη με τρομερές θυσίες και πάνω από όλα όμως θα χρειάζεται την συμμετοχή μας που δεν θα περιορίζεται σε μια ψήφο μας κάθε 4 χρόνια η όπως γινόταν μέχρι τώρα και μετά να καθόμαστε στον καναπέ μας και βρίζουμε τον κάθε ένα πολιτικό που δεν έκανε κάτι σωστό ......

Έχουμε φτάσει σε τέτοιο τεχνολογικό επίπεδο που όλοι μας θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε άμεσα σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν ζητήματα των πολιτών είτε της ίδιας της χώρας!!!

Καταργώντας τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα κόμματα (τα κόμματα κοιτούν το δικό τους συμφέρον και οι επαγγελματίες πολιτικοί το δικό τους συμφέρον) το μόνο κενό που θα χρειαστεί να καλύψουμε είναι η ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά του Κράτους.

Και έτσι θα έχουμε ένα πολύ απλό σχήμα :

Πρόεδρος Δημοκρατίας
Βουλή Αντιπροσώπων - Ανεξάρτητες Αρχές
ΔΕΚΟ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ /ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ/ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται από σύνολο του εκλογικού σώματος βάσει πλειοψηφίας , η θητεία του θα διαρκεί 4 χρόνια και θα είναι στην ουσία ο προστάτης του Εκλογικού Σώματος και που θα ελέγχει την Βουλή των Αντιπροσώπων όπως και τις Ανεξάρτητες Αρχές 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στην ουσία θα λειτουργήσει άμεσα εφόσον θα καταργηθούν τα κόμματα , οι διάφοροι πολιτευτές  που θα μένουν ενεργοί και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν πραγματικά ο καθένας την περιοχή που αντιπροσωπεύει και τον εψήφιζε έως τώρα ως αντιπρόσωπος πλέον της περιοχής του και ουχί του κόμματος του !!!
Η Θητεία του κάθε Αντιπροσώπου θα οριστεί στον 1 χρόνο ο έκαστος και χωρίς δικαίωμα επανεκλογής έως ότου απορριφθεί πλήρως η έννοια του επαγγελματία πολιτικού !!!


Ανεξάρτητες Αρχές με κορωνίδα την Ελληνική Δικαιοσύνη και όλες όσες υπάρχουν μέχρι τώρα και όσες θα χρειαστεί να φτιαχτούν για την προστασία των πολιτών και γενικά του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας .


Η Βουλή των Αντιπροσώπων  και οι Ανεξάρτητες Αρχές θα επιβλέπουν ο ένας ο τον άλλον για καλύτερη προστασία του συστήματος και οι 2 μαζί όλους όσους θα βρίσκονται από κάτω  τους στα επόμενα επίπεδα.  
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Στο επόμενο επίπεδο βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα με κεντρικά την Δημόσια  Διοίκηση (Κρατικές κοινωφελής Υπηρεσίες , Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις) , την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα  αιρετούς ανά χρόνο τοπικούς άρχοντες και συμβούλια , τις ΔΕΚΟ που θα πρέπει να εφαρμοστεί το μοντέλο της συμμετοχής στα κέρδη η στις ζημιές με την αντικατάσταση μέρους του μισθού τους με μετοχές και εννοείται μερίσματα από τους κερδοφόρους ισολογισμούς η αναλόγως με τις ζημίες και τέλος τον ιδιωτικό τομέα /επιχειρήσεις .
Στις Κρατικές κοινωφελής Υπηρεσίες ΔΕΝ ΘΑ υπάρχει κανείς πολιτευτής/πολιτικός στην Διοίκηση παρά μόνο ΑΙΡΕΤΟΙ διευθύνοντες με ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ!!! 

Στο τελευταίο επίπεδο μπορεί να φαίνεται υποτιμητικό αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είναι έτσι , θα υπάρχει το Εκλογικό Σώμα που μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις θα δίδουν τις όποιες απαιτήσεις τους η ανάγκες προς μελέτη και εάν παραστεί ανάγκη  για δημοψήφισμα ΙΕΡΑΡΧΙΚΆ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΓΑΝΑ .

Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν καταργώντας τον κλασικό τρόπο που ψηφίζουμε και δημιουργώντας μεγάλα ηλεκτρονικά εκλογικά κέντρα σε κάθε περιοχή της Ελλάδος αναλογικά με τον πληθυσμό τους και που θα είναι ΆΜΕΣΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!


Αυτό είναι ένα προσχέδιο που έχω στο μυαλό μου και το θεωρώ ως το πιο εύκολο σε σχεδιασμό και πραγμάτωση κυβερνητικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας της Ελλάδος!!! 


Όνειρό μου και Μακάρι να διαδοθεί και να μελετηθεί από όσους περισσότερους Έλληνες ώστε να φτάσουμε σύντομα σε ένα ίσως πιο τέλειο σύστημα.......


Έρρωσθε

Θ. Πάγκαλος: Μετά τα τανκς τώρα απειλεί και με... νεκρούς! (ανανέωση)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

"Έχει ξεφύγει" τελείως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και μετά από τα χθεσινά "τανκς που θα προστατεύσουν τις τράπεζες από τους αγανακτισμένου πολίτες", τώρα απειλεί ευθέως με νεκρούς αν καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή είπε ότι εδώ θα γίνει σαν την Αργεντινή που όταν κηρύχθηκε πτώχευση υπήρξαν 42 νεκροί!  
Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου, ακόμα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ένας από αυτούς ο Μίμης Ανδρουλάκης άρχισε να φωνάζει οργισμένα: «Αν δεν τον διώξει σήμερα τον Πάγκαλο ο Παπανδρέου, δεν ψηφίζει κανείς!».

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν επίσης από τις Χρύσα Αράπογλου, Αννα Νταλάρα, Τόνια Αντωνίου και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην Αργεντινή όλα ξεκίνησαν όταν υπό την προεδρία του Κάρλος Μένεμ εφαρμόστηκε  η «Αρχή της Μετατρεψιμότητας» και η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα χωρίς να υπολογίσει την αντίδραση των αγορών: 1 πέσο ισούται με 1 δολάριο. Κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με την δραχμή και το ευρώ. Η ισοτιμία ήταν πολύ χαμηλή. Έπρεπε να είναι τουλάχιστον η διπλή από τα 340,75 δραχμές. Το πέσο έγινε τόσο ακριβό σε διεθνές επίπεδο που «σκότωσε» την οικονομία της χώρας αφού μαράζωσε τις εξαγωγές, την εγχώρια παραγωγή και όλο το σύστημα.
Το χρέος ανέβαινε και το 1999 η κυβέρνηση Μένεμ αναγκάστηκε να υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ για 12 δισ. δολάρια. Και το τότε Μνημόνιο θύμιζε Ελλάδα του 2011. Προέβλεπε σκληρές ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων. Εγιναν περίπου 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο. Σημαντικές κρατικές εταιρείες πουλήθηκαν για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συντάξεις. 
Αλλά έτσι  άρχισε να καταστρέφεται σταδιακά ο παραγωγικός ιστός της Αργεντινής, εργοστάσια έκλειναν το ένα μετά το άλλο, το εξωτερικό χρέος της χώρας μεγάλωνε μέρα με τη μέρα φτάνοντας τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Και διαρκώς αυξάνονταν εξαιτίας των τόκων που προσθέτονταν καθημερινά όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά τα λεφτά που έπαιρναν από το ΔΝΤ, έμπαιναν από το ένα παράθυρο και έβγαιναν από το άλλο για πληρωθούν οι πιστωτές. Και τότε έγινε η έκρηξη. Μέσα σε μία νύχτα οι αξίες των χρημάτων στις τράπεζες έπεσαν κατά 75%! Ξέσπασαν ταραχές με 42 νεκρούς από την πλευρά των εξοργισμένων πολιτών που πυροβολήθηκαν από σεκιουριτάδες και την αστυνομία.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε παραίτηση και ο τότε πρόεδρός της, Φερνάντο δε λα Ρούα, εγκατέλειψε τη χώρα με ένα ελικόπτερο και έβλεπε από ψηλά τους ανθρώπους να σπάνε τράπεζες είτε με τις κατσαρόλες είτε με λοστούς, σεκιουριτάδες να πυροβολούν στο ψαχνό τον κόσμο που λεηλατούσε σουπερμάρκετ, ανέργους μαζεμένους να σκίζουν λάστιχα αυτοκινήτων για να τα κάψουν. Κύμα μετανάστευσης ακολούθησε τις ταραχές
Τρία χρόνια αργότερα με τον Νέστο Κίρχνερ στην προεδρία η Αργεντινή έμπαινε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης και τώρα έχει μία από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες στο κόσμο, αν και εκτός αγορών, αφού ακόμα δεν την δανείζουν οπι παλαιοι πιστωτές της. Έχει κλείσει πάντως τα περισσότερα από τα χρέη της με αποφασισστικό "κούρεμα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_832.html

Γνωρίζοντας απο πριν τις έντοντες αντιδράσεις που θα ξεσηκωθούν, αν προχωρήσει στο Βοτανικό η ανέγερση τζαμιού, Δήμος και Υπουργείο προχωρούν σε υπόγειες κινήσεις για την πραγματοποίησή του. Για αυτό το θέμα ήδη ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε...
με επιστολή του να συμπεριληφθεί ως επείγον στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων (αυτή την ώρα συνεχίζεται συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου), συζήτηση και πλήρης ενημέρωση για τις κινήσεις του Δήμου, γιατί όπως επισημαίνει η δημιουργία τεμένους για τους μουσουλμάνους δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του Δήμου ή των πολιτών
. ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

πηγη

Αλβανοί Τέτοβου: Η πΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο να καταδικάσουν την γενοκτονία από τους Έλληνες

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_3569.html#more

Ιούνιος 27, 2011.

«Το μικρό αλβανικό κόμμα της πΓΔΜ, «Ελεύθερη Ιλλυρία»,  με έδρα το Τέτοβο, με την ευκαιρία των 67 χρόνων από την μεγάλη σφαγή του αλβανικού πληθυσμού των Τσάμηδων από τους Έλληνες (1944-1911),  ενώνει τη φωνή του στον μεγάλο εθνικό πόνο, σε αυτήν την τραγική ημέρα της εθνικής μας ιστορίας», σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

Το αμερικανικό σχέδιο «εξαφάνισης» ενός δημοσιογράφου


Η μυστική εισήγηση, που καταγράφεται σε τηλεγράφημα του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Λευκωσία κ. Ρόναλντ Σλίκερ με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006, είχε ως αποδέκτες τους Αμερικανούς πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, κυρία Κοντολίζα Ράις και κ. Ντόναλντ Ράμσφελντ, ακόμη όμως και τη μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου, τη διαβόητη DIA. Στις 22 Οκτωβρίου του 2006 η Λευκωσία ξύπνησε συγκλονισμένη από την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός προκάλεσε τον θάνατο άγνωστου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κρατουμένων, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων σε κάποιο εργοστάσιο κοντά στην Αγκυρα.



Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σάλο στην Κύπρο, πανικό στην Τουρκία και προβληματισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μπορούσαν να παγώσουν την προσπάθεια έναρξης διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Γερμανοί κρίση και εξαγωγές

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/709-2011-06-27-15-10-42.html

Τα κέρδη των Γερμανών από την κρίση είναι πολλαπλά, αφενός μεν θα αγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα λόγω του παραμυθοχρέους μας και αφετέρου από την μείωση ισοτιμίας, έκαναν ρεκόρ εξαγωγών
Δείτε το βίντεο:





₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

Έτοιμη να εισβάλει στη Συρία φέρεται η Τουρκία!


Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13739
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Κουβέιτ, η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να εισβάλει στη Συρία και να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται βρετανικές και τουρκικές πηγές, η Τουρκία έχει ενημερώσει σχετικά την ηγεσία του ΝΑΤΟ καθώς και την Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ξεχωριστά, για τις προθέσεις της.
Στόχοι της επίθεσης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία σκοπεύει να επιτεθεί στη Λατάκια, τη Χομς, το Χαλέπι και τη Χάμα. Εξάλλου, Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι φοβάται μήπως ο συριακός Στρατός διαπράξει κάποιο λάθος στα σύνορα, το οποίο θα υποχρεώσει τη Τουρκία να περάσει τα συριακά σύνορα…
Πέραν όμως του δημοσιεύματος, είναι γεγονός ότι η Τουρκία έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία, τις τελευταίες μέρες.
Η εξέλιξη της κατάστασης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της κουβεϊτιανής εφημερίδας, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του «defence-point.gr» οι οποίες έχουν καταγραφεί σε σειρά αναρτήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού έγινε αντιληπτό εξ αρχής ότι τα σημάδια που εντοπίζονταν παρέπεμπαν σε ένα γεωπολιτικό «παίγνιο» ανατροπής υφισταμένων ισορροπιών.
Μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις κυρίως αποδεικνύουν τον καιροσκοπικό χαρακτήρα της τουρκικής διπλωματίας, η οποία, λίγες μόνο ημέρες πριν ξεσπάσει η κρίση, εμφάνιζε τον Άσαντ ως «προστατευόμενο», για να τον «αδειάσει» λίγες ημέρες μετά, όταν έγινε αντιληπτό ότι η συριακή μπορεί να συμπαρασύρει τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα…

Γερμανία: Αν διαδοθεί η ελληνική κρίση, μπορεί να προκύψει για παγκοσμίως, χειρότερη κρίση από εκείνη που προκάλεσε η χρεοκοπία της Lehman Brothers


Η διάδοση της ελληνικής κρίσης χρέους στην ΕΕ μπορεί να είναι "χειρότερη" από την κατάρρευση του επενδυτικού οίκου Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, υποστήριξε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Η Ελλάδα χρειάζεται 12 δισεκατομμύρια ευρώ (17 δισ. δολάρια ΗΠΑ) ως δανειακή δόση από το ΔΝΤ και την ΕΕ, για να αποφύγει την στάση πληρωμών έναντι του ογκώδους δημόσιου χρέους της στα μέσα του Ιουλίου - κάτι που σε περίπτωση που συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε μια εξάπλωση του προβλήματος δια μέσου της ευρωζώνης και να δημιουργήσει πολύ μεγάλες αναταράξεις σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

"Αν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα, είναι ήδη μεγάλο (το πρόβλημα). Όμως εάν άλλα κράτη παρασυρθούν δια μέσου της διάδοσης του προβλήματος, τότε (το πρόβλημα) μπορεί να γίνει μεγαλύτερο από της Lehman Brothers", δήλωσε ο κ. Άκερμαν στη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε σήμερα το Ρόιτερς.

Οι όροι που ο κ. Άκερμαν χρησιμοποίησε στην παρέμβασή του απηχούν προγενέστερες δηλώσεις του κ. Γιούργκεν Σταρκ, υπεύθυνου για την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΚΤ, που υποστήριξε ότι η επίπτωση από μία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές θα ξεπεράσει πολύ τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, η οποία απετέλεσε το έναυσμα για τη διεθνή οικονομική κρίση του 2008.

Οι διευκρινίσεις Πάγκαλου άναψαν νέες φωτιές

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=76963&catID=1


Μετά θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περι « τανκς σε τράπεζες» στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, ο Θ. Πάγκαλος ζήτησε τον λόγο για να δώσει διευκρινίσεις για την συνέντευξη του στην Ισπανική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και αυτό είναι η άποψη της κυβέρνησης αλλά και της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι σημαίνει χρεοκοπία και από άλλες χώρες και έφερε ως παράδειγμα την Αργεντινή που χρειάστηκε να επέμβουν και τα τανκς.

Ο κ. Πάγκαλος έκλεισε την σύντομη παρέμβαση του ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτή η μοίρα ( της χρεοκοπίας), δεν απειλεί τον ελληνικό λαό»

Οι Αρχηγοί να γίνουν "συνδικαλιστές". Το σχέδιο του ΥΕΘΑ.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6596

“Γερμανικό τείχος” εναντίον πιθανής...συνδικαλιστικής επέλασης στις Ένοπλες Δυνάμεις “χτίζει” ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Μεγλίτης, έχοντας μάλιστα πιστό σύμμαχο τη ΝΔ και τον πρώην υφυπουργό Άμυνας και στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Αβέρωφ Κώστα Τασούλα! Ο συνδικαλισμός με τη μορφή που τον γνωρίσαμε στα Σώματα Αασφαλείας δεν πρόκειται να επιτραπεί. Αυτή είναι η απόφαση και των δύο μεγάλων κομμάτων ,όπως φάνηκε στη Βουλή.

Πως μπορεί να επιβάλει αυτή την άποψη το υπουργείο Άμυνας; Στη παρούσα φάση δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κι αυτό γιατί η ομάδα αξιωματικών που έχουν προωθήσει την ιδέα του “κάτι σαν συνδικαλισμός” στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακραίοι στις απόψεις τους.

Όμως αυτά ισχύουν για το παρόν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα συμβεί στο μέλλον,όταν τους ...περίπου συνδικαλιστές θα τους διαδεχτούν άλλοι νεότεροι αξιωματικοί ,ή όταν οι ΕΠΟΠ θα αποτελούν τη πιο πολυπληθή ομάδα του στρατεύματος.

Γι΄ αυτό το λόγο στο ΥΕΘΑ ,μελετούν!  Πρώτα απ΄ όλα την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία και άναψε τη φωτιά. Η απόφαση αφήνει χώρο για δημιουργία συνδικαλιστικών οργάνων,σε καμία περίπτωση όμως δεν επιτρέπει οποιασδήποτε μορφής κινητοποίηση,πόσο μάλλον απεργία. Δεν είναι όμως αυτό το μόνο πρόβλημα της ηγεσίας του ΥΕΘΑ. Η απεργία έτσι κι αλλιώς δεν ήταν στις επιλογές και τις σκέψεις κανενός στρατιωτικού. Τι θα γίνει όμως αν τα μέλη των ενώσεων ή άλλων οργάνων που θα δημιουργηθούν, αρχίζουν να εμφανίζονται όπως οι αστυνομικοί, σε πάνελ και τηλεοπτικά παράθυρα για να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα ή θέματα οργάνωσης των ΕΔ; Αυτά θέλει να αποφύγει το ΥΕΘΑ πάση θυσία και τώρα αλλά και στο μέλλον.

Το σχέδιο Βιέννης μετεξελίχθηκε σε Γαλλικό σχέδιο – Τι περιλαμβάνει γιατί συμφέρει το δημόσιο και γιατί δεν είναι ελκυστικό για τις ελληνικές τράπεζες που κατέχουν 53 δισ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Το  σχέδιο της Βιέννης μετεξελίχθηκε σε σχέδιο Παρισιού και από επιμήκυνση 7-8 χρόνων θα προκύψει επιμήκυνση 30 ετών.
Οι βασικοί άξονες του Γαλλικού  σχεδίου για rollover του ελληνικού χρέους έχει ως εξής.
Οι Γαλλικές τράπεζες θα ανταλλάξουν το  70% των ελληνικών ομολόγων  που λήγουν από τα μέσα το 2011 έως τα μέσα το 2014 δηλαδή 9,8  δις ευρώ σε σύνολο 14 δις ευρώ περίπου.

Το  50% εξ αυτών δηλαδή 4,9  δις  θα αντικατασταθούν με νέα ομόλογα  διάρκειας 30 ετών  και το υπόλοιπο 20% δηλαδή 1,96  δις ευρώ θα αντικατασταθούν με ομόλογα υψηλής διαβάθμισης και τα οποία θα φέρουν την εγγύηση του EFSF.
Ουσιαστικά όταν γίνεται λόγος για Γαλλικό σχέδιο και συμμετοχή των γαλλικών τραπεζών ουσιαστικά γίνεται λόγος για 9,8 δις ευρώ. Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Πειραιώς είναι 8,7 δις ευρώ.
Ρόλο στην προσπάθεια να υπάρξει μια τελική συμφωνία για το rollover έχει διαδραματίσει και το  Institute of International Finance (Οργανισμός Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Κλάδου - IIF) με τον επικεφαλής του  Charles Dallara ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επαφές με τις Ιταλικές τράπεζες.
Αν τελικώς το rollover του ελληνικού χρέους επικεντρωθεί στο διάστημα 2012 με 2014 δηλαδή 3 χρόνια τότε ο στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με βάση το καλύτερο σενάριο είναι 35 δις ευρώ.
Όμως αυτό που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι πόσο συμφέρει μια τέτοια λύση το ελληνικό κράτος και πόσο ζημιώνονται οι ελληνικές τράπεζες.
Για το ελληνικό κράτος η μεγάλη χρονική μετακύλιση της πληρωμής του χρέους είναι προφανώς μια πολύ θετική εξέλιξη.
Δεν λύνει το πρόβλημα καθώς το χρέος θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά τουλάχιστον απαλλάσσεται από αποπληρωμές του χρέους έως το 2014.
Όσον αφορά τις τράπεζες 1)συνήθως τα rollover έχουν διάρκεια 7-8 χρόνια και όχι 30 χρόνια είναι μεγάλη η διάρκεια.
2)Οι όροι επιμήκυνσης δεν θεωρούνται και οι καλύτεροι.
3)Οι τράπεζες θα δεσμεύσουν τον ισολογισμό τους και την ρευστότητα τους για τα επόμενα 30 χρόνια χωρίς ουδείς να μπορεί να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.
Η επιβάρυνση στην κεφαλαιακή επάρκεια είναι οριακή ωστόσο στην ρευστότητα προφανώς και θα έχει επιδράσεις.
Αν υπάρξει ενεργοποίηση του EFSF ως εγγυητής για τα ελληνικά ομόλογα είναι πιθανό σύντομα το EFSF να εγγυηθεί και για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Οι Ούγγροι επιλέγουν το δρόμο των κρατικοποιήσεων..Τι βλάκες,δεν ρώτησαν τον GAP

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/gap_27.html

ο πατριωτισμός και η εξυπνάδα δεν κρύβονται..


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Dow Jones)—
Η Ουγγαρία χρειάζεται να βρεθούν ακόμη περισσότερα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία υπό κρατικό έλεγχο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Viktor Orban.

«Η Ουγγαρία πρέπει να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση από την Ελλάδα, όπου...
κατά την τρέχουσα περίοδο προχωρούν σε υποχρεωτικές ιδιωτικοποιήσεις υπό τον έλεγχο των ξένων για να βάλουν ξανά την οικονομία τους στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Orbam στην ολομέλεια της Βουλής.

«Υπάρχουν ακόμη ορισμένα assets που πρέπει να βρίσκονται στην ιδιοκτησία του κράτους», πρόσθεσε, χωρίς να ονομάζει τα περιουσιακά στοιχεία.

Το ουγγρικό δημόσιο επαναγόρασε ποσοστό 21,2% στη ουγγρική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL Nyrt, από την ρωσική Surgutneftegas JSG τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία στρατηγικής σημασίας.

Εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση μη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου εξετάζει για την Ελλάδα η ΕΕ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Εναλλακτικό σχέδιο "έκτακτης ανάγκης" για την Ελλάδα, σε περίπτωση αποτυχίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, φαίνεται πως έχει στα σκαριά η ΕΕ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κάνουν τον κύκλο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, εξετάζεται η χώρα μας να λάβει οικονομική ενίσχυση από μια "τρίτη πηγή", χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται η πηγή αυτή, όπως και το ύψος του υπό διερεύνηση δανείου.
Στόχοι του εν λόγω σχεδίου εμφανίζονται τόσο η αποφυγή του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας, όσο και και η απομάκρυνση των ανησυχιών για τη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία και η αποφυγή αρνητικού αντίκτυπου στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν διεθνή πρακτορεία "το εν λόγω εναλλακτικό σχέδιο είναι ξεχωριστό από τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και συζητείται εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα.
Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο αυτό, το σίγουρο, κατά τις πληροφορίες, είναι πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο παροχής προς την Ελλάδα ενός "δανείου γέφυρας" (bridging loan).

www.bankingnews.gr   

Financial Times: «Έλληνες βουλευτές, ίσως πρέπει να πείτε όχι στο Μεσοπρόθεσμο»!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Άρθρο κόλαφο όσον αφορά τις πρακτικές του ΔΝΤ στη χώρα μας αποτελεί αυτό του Wolfgang Münchau που δημοσιεύτηκε σήμερα νωρίς το πρωί στους Financial Times.
Κατακρίνει ευθέως τους χειρισμούς της Τρόικας στη χώρα μας τονίζοντας πώς ναι μεν αρχικά επιβάλλονταν μια δημοσιονομική λιτότητα στην Ελλάδα αλλά εν συνεχεία τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται είναι εκτός πλαισίου και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας.
Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας ως οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη.

Αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί τελικά να κατηγορήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτάσσονται στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα να τους αντικρούσεις, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Και συνεχίζει…
Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν όμως τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας. Την ώρα που απότυχε το πρώτο μνημόνιο θα αποτύχει και το δεύτερο. Κάνουν το ίδιο λάθος ξανά. Και είναι ικανοί να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτό θα καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν για τους Έλληνες.
Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΟΧΙ» σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, η Ελλάδα το πιθανότερο είναι να πτωχεύσει αύριο. Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο Μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα θα πτωχεύσει το αργότερο το 2012.
Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη δοκιμασία.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ο ρόλος των δανεικών...

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/

Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος των δανεικών; αλληλεγγύη αγάπες και λουλούδια μεταξύ των κρατών υπάρχει ή απλά στο όνομα της αλληλεγγύης παίζεται ένα σκοτεινό παιχνίδι;
δείτε το σχετικό βίντεο:

Όπως καταλάβατε λοιπόν, δανεικά μας έδιναν για να εξασφαλίσουν ότι θα αγοράσουμε δικά τους προϊόντα!
δηλαδή μας δάνειζαν και πριν φτάσουν τα χρήματα σε εμάς τα έπαιρναν πίσω και αυτό που έμενε ήταν το χρέος μας προς αυτούς τους καλούς philanthropists. Ο ρόλος-σκοπός του όλο και αυξανόμενου χρέους ήταν ότι κάποια στιγμή θα έλεγαν "αποπληρώστε", εμείς δεν θα είχαμε να αποπληρώσουμε, οπότε θα περνούσαν στις κατασχέσεις και για να μην έρθει άσχημα η λέξη τις βαφτίσανε "επενδύσεις".
Σημαντικό γεγονός που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ήταν ο ρόλος των Ευρωπαίων Εταίρων μας στην βιομηχανική καταστροφή της Ελλάδος, τα μαύρα ταμεία της Siemens κ.α. δεν είχαν την χρησιμότητα γι αυτούς μόνο να πάρουν τις δουλειές αλλά και ταυτόχρονα το να βάλουν λουκέτο στις εδώ βιομηχανίες! Γνωστό σε παλαιότερους ήταν ότι την δεκαετία του 1960 η Πίτσος ήταν καλύτερη από την Philips! Να που έβρισκαν λοιπόν τα χρήματα οι πρωθυπουργοί των οικογενειοκρατιών για την προεκλογική αλλά και μετεκλογική προβολή τους στα ΜΜΕ, οι οποίοι μετά το 1974 δεν άφησαν βιομηχανία για βιομηχανία χωρίς να την ξετινάξουν! (Πειραική Πατραική, Ελίντα, Πίτσος, Εσκιμο, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ)...
Κάτι ανάλογο εσυνέβη και με τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, τα οποία στην βιτρίνα φαίνονταν ως βοήθεια, πρακτικά όμως δινόντουσαν για ειδικές επενδύσεις με ειδικούς όρους. Στην πραγματικότητα τα χρήματα των Κ.Π.Σ. τα έπαιρναν οι δικές τους επιχειρήσεις μέσα στην "ωφελημένη" Ελλάδα με σκοπό να ισχυροποιηθούν μέσα στην κρατική μηχανή, ως Δούρειοι Ίπποι.

Οχρίδα: « Η «μακεδονική» γλώσσα ήταν η μητρική γλώσσα του Κυρίλλου και του Μεθοδίου»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_9333.html#more


Ιούνιος 27, 2011.

«Ο Γερμανός καθηγητής  Βόλφ Όσλις /Wolf Oshlis συχνά αναφέρεται στον σλαβιστή Ράινχολντ Τράουμαν / Rainhold Trautman, ο οποίος το 1948 καθόρισε ότι η γλώσσα μας,  ήταν η μητρική γλώσσα των Σλάβων εκπαιδευτικών», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’ σε σημερινό δημοσίευμά της.

Και συνεχίζει:

Οι ομοϊδεάτες GAP και Βαρθολομαίος τα είπαν σε «πολύ καλό κλίμα»…

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
38cfef2e26225952cb84399624e58fd5Μια συνάντηση Παπανδρέου-Βαρθολομαίου, μια συνάντηση ομοϊδεατών... Φυσικά, η πρωινή συνεδρία του πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Και γιατί να μη γίνει; Θιασώτες του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης και οι δύο, δεν δυσκολεύτηκαν εξ αρχής να τα βρουν. Και τα βέλη που έριχνε στον μακαριστό Χριστόδουλο ο Κωνσταντινουπόλεως, μείνανε στη φαρέτρα τους. «Περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως τα βγάλαμε πέρα». Ναι, Παναγιότατε, όπως τα έβγαλε πέρα ο Ελληνισμός της Βασιλεύουσας, με τις φαναριώτικες πρακτικές του ραγιαδισμού...
Γιατί κάποιοι ή «κάποιοι», άνοιξαν την Κερκόπορτα, για να μη χάσουν τα προνόμιά τους, βυθίζοντας στο έθνος στο σκοτάδι, για σχεδόν 400 χρόνια. Οι πατριώτες, απλά δεν ξεχνούν...
Και άρχισαν τα «σιρόπια»: «Εύχομαι και αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσία της κυβερνήσεώς του, υπό την προεδρία της εξοχότητός σας, θα μπορέσει, όπως λένε στη λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμι. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, με την προσευχή μας». Και τις «παρεμβάσεις» μας, όπου αυτό απαιτηθεί, ξέχασε να πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Βέβαια, έχει εδώ τον υποτακτικό και τοποτηρητή του, τον άφωνο Αρχιεπίσκοπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τον απηνή «διώκτη» του εθνικισμού και θιασώτη του Φαναρίου, Ιερώνυμο.
Προσέξτε τι είπε ο GAP: «Μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας, αγώνας δύσκολος και παντοτινός, όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά, βεβαίως, για όλη την Ορθοδοξία, για τα δίκαιά της. Ένας αγώνας που κάνετε για τη συνεργασία των πολιτισμών και βεβαίως για την μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε δίπλα σας και η παρουσία σας εδώ στην Ελλάδα δίνει και σε όλους μας την δύναμη που χρειαζόμαστε να φύγει η Ελλάδα από την κρίση και να μπορέσει να ευημερήσει ο ελληνικός λαός».
Ναι, είναι και η κλιματική αλλαγή, βέβαια. Που την πάτε αυτή; Κάπως πρέπει να εξευμενίσει η κεφαλή της Ορθοδοξίας, όλους όσους προωθούν την πράσινη ανάπτυξη. Φυσικά, τη συνάντηση του Κωνσταντινουπόλεως με τον GAP, πλαισίωσε η «πράσινη εθνομηδενιστική κομπανία και με άλλους: τον ΥΠΕΞ και υπέρμαχος της μετανάστευσης Σταύρο Λαμπρινίδη, τον ΥΦΥΠΕΞ Δημήτρη Δόλλη και την υφυπουργό (της πάλαι ποτέ Εθνικής) Παιδείας, (η «κακιά» τσίμπλα στο μάτι του Θεόδωρου Πάγκαλου στην περιφέρεια Αττικής), Εύη Χριστοφιλοπούλου-Κάλερ.

Μας "δουλεύουν": Τελικά, αισιοδοξία χρειαζόταν, όχι λεφτά!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην συζήτηση στη Βουλή του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο: Εκεί που θα έβαζαν τους Έλληνες πολίτες να επιστρέψουν την ... επιστροφή φόρου ύψους 600 εκατ. ευρώ, το πρόβλημα λύθηκε ως εκ θαύματος και τα λεφτά βρέθηκαν, πώς; Μα αισιοδοξία και περικοπές δαπανών! Έτσι ακριβώς το είπε ο ΥΠΟΙΚ: "Με μία πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση των εσόδων καλύφθηκε το μισό των 600 εκατ. ευρώ"!
Ναι, δεν είναι ανέκδοτο, το είπε ο κατά τεκμήριο σοβαρός Ε.Βενιζέλος πριν λίγο στη Βουλή και αν λένε τέτοια πράγματα οι σοβαροί της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, φανταστείτε τι γίνεται πιο μέσα σε κυβέρνηση, κόμμα και Κ.Ο.
Αν είναι λοιπόν να βρίσκουν 300 εκατ. από μια "αισιόδοξη αντιμετώπιση" των εσόδων να υποβάλουμε σε μία "ψυχολογική κούρα" την τρόϊκα για να βλέπουν τα πράγματα αισιόδοξα και να μην λιώνουν τους Έλληνες με απαιτήσεις για χρήματα που έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ!
Αλλά επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή θα διατυπώσουμε ένα απλό ερώτημα: Τα χρειαζόμασταν τα 300 εκατ., ναι ή όχι; Φαίνεται πως δεν τα χρειαζόμασταν γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν θα μας την χάριζε το "αισιόδοξο πνεύμα" της τρόϊκας.
Η δικαιολογία της "αισιόδοξης αντιμετώπισης" είναι επιεικώς έωλη. Άρα; Άρα πήγαν να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη ενώ μπορούσαν να τα γλυτώσουν. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια. Και όχι μόνο τα 300 από τα 600 εκατ. ευρώ του συνόλου των χρημάτων που θα κερδίζαν από την επιστροφή των ... επιστροφών φόρου, αλλά και τα 600 εκατ. ευρώ, καθώς τα άλλα 300 εκατ. βρέθηκαν από ... περικοπές δαπάνων.
Δηλαδή ενώ υπήρχαν λύσεις για γτο σύνολο του ποσού, πήγαν να φορτώσουν στους Έλληνες φορολογούμενους 600 εκατ. ευρώ επιπλέον!
Όλα αυτά ομολογήθηκενα και δηλώθηκαν στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την κρίσιμη ψηφοφορία.

Στην αρχή της συζήτησης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε στο Σώμα τα παραπάνω, ότι "καλύφθηκε το «κενό» των 600 εκατ. ευρώ που άφησε η απόσυρση της διάταξης για την επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων κατά το ήμισυ (300 εκατ. ευρώ) από μία πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση των εσόδων (σ.σ.: !!!), χωρίς νέα μέτρα και κατά το άλλο ήμισυ από περικοπές δαπανών".
Με την απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο κ Βενιζέλος, έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα.

Απίστευτα πράγματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Σχόλιο του ιστολογίου μας : Χαιρόμαστε επιτέλους που μεγάλα ιστολόγια /blogs παρακολούθησαν και ακολούθησαν το παραδειγμά μας και αρχίζουν να διερευνούν την κάθε πιθανότητα αποκάλυψης των πραγματικών ενόχων!!!!
Από το ιστολόγιο http://olympia.gr/

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 1000 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜ”Ε”. ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΟΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blogs.html
Από το ιστολόγιο  http://www.schizas.com/





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΟΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣΠαρατηρώντας την συνεχόμενη κατάπτωση και αποσύνθεση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και ηθικών δομών της Πατρίδος μας...

Αγανακτισμένοι από την διαρκή και ανελέητη προβολή της διαφθοράς, την επιβολή της ανευθυνότητας, της παραγραφής αδικημάτων, της ελλείψεως οράματος...

Πιεζόμενοι από την επέλαση του παραλογισμού, τους κινδύνους αλλοιώσεως της εθνικής μας ταυτότητας, την σταδιακή κατάργηση θεμελιωδών ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδυνάμωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός μας, ...

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας απέναντι στην Ιστορία και το Μέλλον αυτού του Τόπου...

Διαπνεόμενοι από την ανάγκη επαναφοράς όλων των χαμένων αξιών όπως της  Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Ελευθερίας, της Αρετής, της Χαράς στην ζωή μας...

Εμπνεόμενοι από το αρχαίο Ελληνικό υπόδειγμα δομήσεως μιας υγιούς κοινωνίας...

Εμείς, ως Ελεύθεροι Έλληνες Πολίτες, αποφασίσαμε  να προβούμε στην εξ' αρχής συγγραφή ενός Καταστατικού Χάρτη Διακηρύξεως Αρχών, Αξιών και Θέσεων, ο οποίος θα αποτελέσει την βάση για την πλήρη πολιτική και πολιτειακή ανασυγκρότηση της Ελληνικής Πολιτείας. Ο Καταστατικός Χάρτης Διακηρύξεως Αρχών, Αξιών και Θέσεων, θα προταθεί με σκοπό να λειτουργήσει ως νέο Σύνταγμα, καταργώντας το ήδη υπάρχον, το οποίον στις μέρες μας κάθε άλλο παρά επίκαιρο, εφαρμοζόμενο, αδιάβλητο  ή σεβαστό από τους νομοθετούντες είναι.


ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΑΡΧΩΝ-ΑΞΙΩΝ-ΘΕΣΕΩΝ:
  • ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ
  • ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ (π.χ. Δημοκρατίας, Πολίτου, Πολιτικού, Ιθαγενείας κλπ.)
  • ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ που πρέπει να διέπουν μία υγιή πολιτικοκοινωνική δομή. (π.χ. Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Ισονομίας, Ισηγορίας κλπ.)
  • ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • ΓΕΝΙΚΕΣ -  ΜΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ,  ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ επί των σημαντικών τομέων και ζητημάτων (π.χ. Άμυνας, Εξωτερικής Πολιτικής, Πᾳιδείας, Αγροτικής Παραγωγής, Ναυτιλίας, Οικονομίας κλπ.)

Η κυβέρνηση βάζει 22 χαράτσια στους ανέργους ελπίζοντας ... να πεθάνουν;

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65035.html

image


του Γιάννη Τσαραγκλή - Για πρώτη φορά στα χρονικά της οικονομικής επιστήμης, μερικοί αδίστακτοι τοκογλύφοι (τρόικα) που συνεχίζουν να δανείζουν με το ζόρι και τον εκβιασμό την Ελλάδα με επιτόκιο 5,5% ενώ αυτοί αγοράζουν χρήμα από την ΕΚΤ με 1% και μία ανιστόρητη κυβέρνηση που δεν πειράζει τρίχα από το σπάταλο κράτος και τον Πασοκικό στρατό κρατικών συνδικαλιστών και ψηφοφόρων με υπέρογκους μισθούς, προνόμια και διαφθορά, που αυτή έχει δημιουργήσει, θέλουν να μας πείσουν ότι εάν επιβληθούν 22 έξτρα φόροι και χαράτσια σε 1 εκ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα και 3 εκατομμύρια λιπόθυμους μικροεπαγγελματίες, θα σώσουν την οικονομία. Είναι δυνατόν;  Όχι βέβαια. Απλά έχουν σκοπό να γιονατίσουν την Ελλάδα και να την αγοράζουν προς 1 ευρώ ολόκληρη! Ο λαός όμως δεν θα τους αφήσει!!!

Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής, καθώς θα αρχίσουμε να πληρώνουμε από σήμερα, είναι:
1 Μαχαίρι στις εκπτώσεις δαπανών, καθώς από φέτος (δήλωση εισοδήματος την άνοιξη 2012) ζητούν το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις για διατήρηση του χαμηλότερου αφορολογήτου. Ο έχων εισόδημα 28.000 ευρώ φέτος υποχρεούνταν να συνυποβάλει αποδείξεις 6.000 ευρώ για διατήρηση του αφορολογήτου. Αν είχε προσκομίσει 15.000 ευρώ είχε και μπόνους φόρου 900 ευρώ. Από του χρόνου θα πρέπει να συνυποβάλει αποδείξεις 7.000 ευρώ και δεν θα έχει μπόνους φόρου. Πάντως, η μικρή αύξηση των υποχρεωτικών αποδείξεων σε συνδυασμό με την κατάργηση του μπόνους τορπιλίζει το κίνημα των αποδείξεων, καθώς μόλις μαζεύουν τις αποδείξεις που χρειάζονται για το αφορολόγητο θα σταματούν, όπως είναι φυσικό, να ζητούν άλλες.

Εκπέμπει sos η ελληνική οικονομία – Αναμονή στο ΧΑ και φήμες για τραπεζικά deals - Κινήσεις από Citigroup, BofA και Deutsche bank – Στα όρια της χρεοκοπίας spreads 1377 μ.β. και CDS 2250 μ.β. νέο ιστορικό υψηλό

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σαν πολύ Αυνάν δεν σας θυμίζει η όλη υπόθεση??Το σχέδιο Ανάν , , αμέσως στο πορνηρό το μυαλό σας.....
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd5)Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς διάθεση υπερβολής ή καταστροφολογίας έχει καταστεί πλέον καθολικά κατανοητό ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Η διάχυτη ανησυχία για την χρεοκοπία της Ελλάδος που δεν αποτελεί δημοσιογραφικό κατασκεύασμα έχει αναστείλει τα πάντα και παγώσει κάθε σκέψη των επενδυτών για την αγορά.

Δεν είναι δημοσιογραφικό κατασκεύασμα καθώς ήδη οι πολιτικοί της Ελλάδος και της Ευρώπης έχουν ξεκάθαρα προειδοποιήσει.
Παπανδρέου αν χρεοκοπήσουμε δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τις συντάξεις.
Πάγκαλος η Ελλάδα οδεύει σε χρεοκοπία αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο
Σόιμπλε γερμανός υπουργός οικονομικών δεν αποκλείουμε ούτε την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Η χρεοκοπία, ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν είναι λοιπόν δημοσιογραφικό κατασκεύασμα οι πολιτικοί αυτής της χώρας μας προειδοποιούν ότι κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε.
Προφανώς σε ένα περιβάλλον όπου το μοναδικό κυρίαρχο στοιχείο είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας το ΧΑ έχει πλήρως απαξιωθεί.
Το ελληνικό χρηματιστήριο παρ΄ όλα αυτά έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη αντοχή και αυτή οφείλεται στους επενδυτές που επί της ουσίας δεν πωλούν.
Η επικρατούσα αντίληψη στους επενδυτές είναι «δεν θα πωλήσουμε τις μετοχές μας ακόμη και αν χρεοκοπήσουμε θα τις ξεχάσουμε και μετά από χρόνια θα τις ξαναδούμε».
Η αντίληψη αυτή μπορεί να είναι και η σωστή ακόμη και αν υπάρξει χρεοκοπία. Κάποια στιγμή θα έρθει και η ανάκαμψη ακόμη και αν η χώρα χρεοκοπήσει.
Εν μέσω αυτών των σεναρίων για χρεοκοπία κυκλοφορούν και φήμες για τραπεζικό deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank το οποίο διαψεύδεται. (Υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.bankingnews.gr για το θέμα αυτό)

Λύση σε βάθος 30ετίας βλέπει ο Βέμπερ για την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όσο πιο πολλά τα χρόνια τόσο πιο πολλά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια , ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΤΑΤΕ Άλεξ Βέμπερ??
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Germany/330505.html

Ούτε τρία ούτε πέντε, αλλά τουλάχιστον τριάντα χρόνια εκτιμά, πως θα χρειαστούν, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Άλεξ Βέμπερ, πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Wall Street Journal”, ο Βέμπερ δήλωσε ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι βραχυπρόθεσμο και δεν προκλήθηκε από το κοινό νόμισμα, ενώ εκτίμησε ότι οι επιλογές της Ευρώπης στην ελληνική κρίση, δεν παρέχουν στη χώρα μία αξιόπιστη και μακροχρόνια λύση.

Υπάρχουν, δυστυχώς, μόνο πολύ περιορισμένες επιλογές είτε η αδυναμία πληρωμής του χρέους ή το κούρεμα ή η εγγύηση για το οφειλόμενο ποσό του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα που η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει για να επιλύσει αυτό το ζήτημα είναι πολύ πιο βαθιά και δεν επαρκούν τα βραχυπρόθεσμα κεφάλαια ρευστότητας”, τόνισε, προσθέτοντας πως η σημερινή αποσπασματική προσέγγιση των επαναλαμβανόμενων προγραμμάτων βοήθειας, οδηγεί αναπόφευκτα στην τελευταία λύση.

Ακόμη, υποστήριξε, ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης που δέχονται διασώσεις πρέπει να υποχρεωθούν να περιλαμβάνουν στις μελλοντικές ρήτρες των συμβάσεων ομολόγων που εκδίδουν την αναφορά ότι οι επενδυτές θα φέρουν αυτόματα ζημίες, εάν μια χώρα υπαχθεί σε σχέδιο διάσωσης.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να περιορίσει το ρόλο της στη νομισματική πολιτική και να μην εμπλακεί στη δημοσιονομική πολιτική.

Δίνουμε την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη, στη Τουρκία,υποστηρίζει η Sabah.

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6585

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Η τουρκική εφημερίδα “Sabah” με τον τίτλο «το πρόβλημα με τους μουφτήδες τελειώνει μετά από 25» χρόνια κάνει αναφορά στι θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη. Σύμφωνα με τη Sabah η κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την εκλογή των μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους από το ελληνικό κράτος.

Η Sabah τονίζει πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος είναι αυτός που θα εκλέγει τους μουφτήδες δηλαδή οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ή κάποιοι θρησκευτικοί λειτουργοί της κοινότητας αυτής. Ο «ψευδομουφτής» Ξάνθης Ιμπραχίμ Σερίφ τονίζει πως είναι θετική η προσπάθεια αλλά και πάλι υπερασπίζεται την άποψη του του διορισμού από το κράτος των εκλεγμένων από την ίδια τη Μουσουλμανική κοινότητα.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως η αλλαγή αυτή στάσης του Παπανδρέου, αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή μετά από 25 χρόνια.   

Έρχεται το κίνημα « δεν έχω να πληρώνω»

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/27/108901/

(Πατριδογνωσία πράσινου βαρκάρη)
Περιμένοντας τον πράσινο βαρκάρη
Στον Πάγκαλο αρέσουν τα διλήμματα: μεσοπρόθεσμο ή τανκς. Έτσι όλοι θα διαλέξουν το πρώτο θα σκέπτεται φιλάρεσκα ο Αντιπρόεδρος.
Μην το φέρει η κακιά η ώρα και μπει το δίλημμα Πάγκαλος ή τανκς: θα τρέξουν όλοι να ανοίξουν δρόμο στις  ερπύστριες…
Αν και η τρόικα πιέζει για τα όρια συνταξιοδότησης, θεωρούμε ότι μια εξαίρεση για τον πρώτο τη τάξει Αντιπρόεδρο θα κάνει καλό και σε αυτόν και στα νεύρα μας.
Δεν μπορεί, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος που έσωσε τη χώρα αλλά οδηγεί στον Αγύριστο τους πολίτες. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν πως όταν είναι στο εξωτερικό η γλώσσα πάει… ροδάνι, αλλά μάλλον για εντελώς άσχετους λόγους και για διαφορετικά πράγματα από αυτά που ενδιαφέρουν τους πολίτες.
Αφού ο κόσμος έφαγε την ψυχρολουσία του την Πέμπτη από τον Β. Βενιζέλο, κι αφού δεν ξέρει καν αν αυτά θα είναι τα μέτρα, ή θα υπάρξει και συνέχεια στο… ερωτικό θρίλερ με τίτλο «Το παλαμάρι του πράσινου… βαρκάρη», ήρθε και ο Γ. Παπανδρέου να τον αποτελειώσει. Το θρίλερ είναι η επιτομή της πράσινης υπανάπτυξης.

Για όσους θεωρούν υπερβολή τον .. βαρκάρη θυμίζουμε την τριπλή φορολόγηση αλλά και το μπρος-πίσω με τις αποδείξεις: Aπό διάταξη νόμου και ανακοίνωση του Βενιζέλου προχθές, σήμερα ανακαλύψαμε ότι ήταν πρόταση κυβερνητικού βουλευτή!
Όποιος θυμάται εκείνη την άνευ λόγου και ουσίας ταινία με την «πράσινη παπάγια» της δεκαετίας του ’90 αντικαθιστά το «γ» με «ρ», βάζει και τον τόνο στη λήγουσα και αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται…
Μεταξύ μας το να μας πηδήξει θα ήταν πταίσμα. Ο βαρκάρης μας πάει ντουγρού στον Άδη και θέλει τα φράγκα μπροστά…
Ο Βενιζέλος θα έπρεπε να πει ότι όσοι τον ακούσουν στο μέλλον να αναγγέλλει νέα μέτρα, είναι από χέρι τυχεροί: τουλάχιστον θα είναι ζωντανοί. Στη σκηνή (αντί για σπίτι), για το Συγκρότημα (του Τύπου).
Χαρακτήρισε τα μέτρα «βαριά». Κάποτε βαριά ήταν του …τσολιά, τώρα είναι μόνο της τρόικας…
Το κίνημα του «δεν πληρώνω» θα μετατραπεί σε «δεν έχω για να πληρώνω»
Μ.Ο.

"Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για την απόρριψη των μέτρων από την ελληνική Βουλή"

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=76850&catID=2


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο απόρριψης των μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή που είναι προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times Deutschland, "εάν το πακέτο λιτότητας αποτύχει, η ΕΕ θα προσπαθήσει κατ΄ αρχήν να κερδίσει χρόνο για να μεταπείσει τη συντηρητική αντιπολίτευση προκειμένου να συναινέσει. Μία χαμένη ψηφοφορία δεν είναι και πτώχευση της χώρας, λένε κύκλοι στην ΕΕ", γράφει η εφημερίδα. «Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε όμως να συγκεντρώσει τα τελευταία δισεκατομμύρια για να πληρώσει τα λήγοντα τον Ιούλιο κρατικά ομόλογα», τονίζει η εφημερίδα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Η FTD προσθέτει ότι «εάν η πτώχευση δεν μπορέσει να αποτραπεί, οι χώρες της ΕΕ και η ΕΚΤ θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αποτροπή της επέκτασης και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη». Η εφημερίδα επικαλείται τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νόουμαν, σύμφωνα με τον οποίο "επειδή η Πορτογαλία και η Ιρλανδία παίρνουν προς το παρόν βοήθεια και είναι εκτός αγορών, οι προσπάθειες θα εστιαστούν στην Ισπανία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ασάφεια επικρατεί αναφορικά με τη χρηματοδότηση του επόμενου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα ύψους περίπου 120 δισ. μέχρι το τέλος του 2014. Την ώρα που οι χώρες της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται αυτό το διάστημα με τράπεζες και ασφαλιστικούς ομίλους για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, σύμφωνα με την FTD "η Φινλανδία απειλεί να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Η χώρα απαιτεί για τις πιστώσεις της ασφάλεια μέσω τιτλοποίησης ακίνητης περιουσίας. Οι Φινλανδοί ζητούν να συμπεριληφθούν στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας της Ελλάδας τιτλοποιήσεις ακινήτων αξίας 140 δισ. ευρώ και όχι μόνον 50 δισ. ευρώ όπως σχεδιάζεται μέχρι τώρα". 

CNN : ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ PIMCO

Από το ιστολόγιο http://filotimia.blogspot.com/2011/06/cnn-pimco.html#more

 Πρίν λίγη ώρα προβλήθηκε στο CNN, συνέντευξη του κ. Mohamed El-Erian, επικεφαλής του επενδυτικού τομέως στην PIMCO. Σύμφωνα με τον κ. Mohamed El-Erian :
--η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη.
--η Ευρώπη αντιμετώπισε την κρίση ως πρόβλημα ρευστότητος και όχι ως ζήτημα φερεγγυότητος.
--η Ελλάς έχει πολύ μεγάλο χρέος και δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του χρέους της.
Ακολουθεί η  συνέντευξη του κ. Mohamed El-Erian
WASHINGTON (Reuters) - Greece's sovereign debt restructuring is inevitable, PIMCO co-chief investment officer Mohamed El-Erian said on Sunday, warning the nation's problems could
"contaminate" Europe.

Στο φεστιβάλ πολιτισμού του Ναυπλίου διένειμαν την τουρκική προπαγάνδα

Σχόλιο ιστολογίου μας http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
kemal_akropolisΜοίρασαν ημερολόγιο που δείχνει τον Παρθενώνα με τούρκικη σημαία υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ Πάλι καλά που αντιδράσαμε και δεν ύψωσαν τούρκικες σημαίες
Το φεστιβάλ Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ξεσήκωσε αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι διοργανωτές του έδειξαν από την αρχή τα φιλοτουρκικά σχέδιά τους με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά.
Στην αρχή επιχείρησαν να κλείσουν χορηγία από την τούρκικη πρεσβεία ενώ είχαν πρόθεση να υψώσουν τη σημαία της Τουρκίας στην πόλη του Ναυπλίου καθώς το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες.
Εκατοντάδες δημοσιογραφικά μέσα ξεσηκώθηκαν εναντίον τους και τελικά δεν είδαμε τη σημαία με την ημισέληνο να κυματίζει, όμως η ξεφτίλα συνεχίστηκε...
Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς έβγαλε ανακοίνωση μετά το πέρας του φεστιβάλ στην οποία έκανε λόγο για υπερπατριώτες, για εθνικιστικό παραλήρημα και για ακραίους χαρακτήρες ντυμένους με εθνικιστικό περίβλημα που μπορούν να καταστούν επικίνδυνοι...
Επίσης διατυμπάνιζε πως δεν αναρτήθηκαν σημαίες στο Μπούρτζι και στο Παλαμήδι, δεν εξέθεσε την Πατρίδα και δεν προκάλεσε κανέναν...
Σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου, ο οποίος έγινε έξαλλος με τα δημοσιεύματα καθώς δεν ήθελε να αντιδράσει ο κόσμος, ιδιαίτερα οι δεξιοί, μιας και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έχει βλέψεις για υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχουμε να γράψουμε άλλα λόγια παρά μόνο να παραθέσουμε την παραπάνω εικόνα. Η φωτογραφία που βλέπετε και τη δανειστήκαμε από την έγκυρη εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη, δεν είναι φωτομοντάζ αλλά πίνακας ζωγραφικής της Τουρκάλας ζωγράφου που φιλοξένησε ο Δήμος Ναυπλιέων για το φεστιβάλ.Σε αυτό τον πίνακα βλέπουμε τον Παρθενώνα, το σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδας και του πολιτισμού της, να έχει πάνω του την τούρκικη σημαία και από κάτω πλήθος Τούρκων. Στον ουρανό είναι φανερός ο ήλιος, στον οποίο διακρίνεται η μορφή του μεγαλύτερου χασάπη του Ελληνισμού και ήρωα των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ.
Αυτός ο πίνακας βρισκόταν μέσα στο ημερολόγιο που μοιράσθηκε δωρεάν σε όσους παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση κύριε Δήμαρχε τότε τι είναι; Δηλαδή αν δεν είχαν ξεσηκωθεί όλοι εναντίον σας από την αρχή τι άλλο θα βλέπαμε στην πόλη του Ναυπλίου;;;
Γράψαμε από την αρχή πως πάνω από τα συμφέροντα είναι η Πατρίδα και γι' αυτό δεν κάναμε πίσω καθώς ήταν σίγουρο πως θα βρίσκατε τρόπο να προκαλέσετε την κοινή γνώμη.
Πλέον όλοι έχουν καταλάβει πως ο κ. Αναγνωσταράς είναι λάτρης του οθωμανικού....(πολιτισμού) και πως σε αυτά που γράφαμε μέρες προτού αρχίσει το τούρκικο φεστιβάλ Ναυπλίου θα πέφταμε μέσα. Τώρα δήμαρχε ότι και να γράψεις για υπερπατριώτες και για επικίνδυνους εθνικιστές δεν ξεγελάς κανέναν.
Ημερολόγια που δείχνουν τον Παρθενώνα με τούρκικη σημαία και τον Κεμάλ στα δεξιά του μοιράστηκαν στο φεστιβάλ του δήμου στον οποίο ηγείσαι... Μετά μην απορείς γιατί στρέφονται όλοι εναντίον σου και ψάξε τρόπους να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα...

"Υποβρύχια" ολική ατιμωρησία! - Έκλεισε η υπόθεση - "Αθώοι" όλοι!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Με μια κίνηση που οδηγεί στο κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες της υπόθεσης του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων Type 214 από της HDW/Ferrostaal και απαλλάσσει  όλους τους εμπλεκόμενους - όπως ακριβώς το είχε προβλέψει το defencenet.gr - τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, η γερμανική Δικαιοσύνη σφραγίζει οριστικά τον φάκελο του σκανδάλου με την επιβολή ενός απλού προστίμου 177 εκατ. ευρώ, αλλά σημασία έχει η αιτιολογία βάσει της οποίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: "Δεν εντοπίστηκαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς"! 
Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί μαθηματικά σε ατιμωρησία όλους τους Έλληνες και Γερμανούς απατεώνες, τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους και κλείνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκλεισε και η υπόθεση της Siemens. Κανείς δεν θα πάει φυλακή για τα κλεμμένα.
Όλα αυτά την ώρα που ένας ολόκληρος λαός στενάζει κάτω από την μπότα του Γερμανού οικονομικού κατακτητή και καλείται μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να αποδεχτεί την οικονομική καταστροφή της μέσω ενός οικονομικού προγράμματος που επιβάλει η Γερμανία!
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται απλώς να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το «ντιλ», βάσει του νόμου, αλλά αυτό είναι τελείως τυπικό.
Οι εξελίξεις αυτές είναι αναμφίβολα θετικές για τους εν Ελλάδι κατηγορούμενους και ειδικά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" που προήλθε από την προμήθεια των υποβρυχίων.
Την Παρασκευή συζητείται στην Βουλή η παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα το αν θα τον στείλει ή όχι σε δίκη, αλλά αυτό πλέον έχει διαδικαστική σημασία είτε παραπεμφθεί είτε όχι: "Πηγή" όλων των κατηγοριών είναι η γερμανική έρευνα, η οποία κλείνει με την παραδοχή ότι δεν εντοπίστηκε δωροδοκία σε βάρος του Άκη ή κάποιων άλλων Ελλήνων πολιτικών ή στρατιωτικών.
Έτσι απαλλάσσονται και οι Α.Χάγιας, Α.Παπαντωνίου, ο Κ.Ματαντός των MIE-MIETSEL αντιπροσώπων των εταιρειών HDW/Ferrostaal και όλα τα άλλα "λουλούδια" που εμπλέκονται στην υπόθεση και θα αποδοθούν "καθαροί" στην κοινωνία. Έτσι μπορεί ο κ.Α.Χάγιας να απολαμβάνει το δεκάδων μέτρων υπερπολυτελές γιοτ, την έπαυλη στα βόρεια προάστεια και όλα τα άλλα που κέρδισε τίμια εργαζόμενος ως αντιπρόσωπος των HDW/Ferrostaal στην Ελλάδα, εις υγείαν των Ελλήνων φορολογουμένων που πλήρωσαν τις μίζες.
Και να μπορούν με τους νέους τους συνεταίρους να σχεδιάζουν την εξαγορά της ... ΕΛΒΟ ως αντιπρόσωποι της MAN που επίσης διώκεται για σκάνδαλο που και αυτά θα κλείσουν με τον τρόπο που έκλεισαν τα σκάνδαλα των Siemens-HDW/Ferrostaal.
Αυτή είναι δικαιοσύνη Made in Greece!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα Δέκα Ψέματα που έγιναν χρήσιμοι μύθοι


Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/834/ent.10834.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά από έναν χρόνο σκληρών μέτρων, που μέχρι στιγμής καταλήγουν στο γνωστό πηγάδι δίχως πάτο που όλοι, μεταξύ των οποίων και ο νέος τσάρος της Οικονομίας, ξορκίζουν, έχουν δημιουργηθεί και μια σειρά μύθοι – φυσική κατάληξη όλων των ψεμάτων.

Πρόκειται για μύθους που αναπαράγονται τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά εκείνων που συμφώνησαν με το Μνημόνιο, χωρίς να έχουν εγκαίρως απαιτήσει την λήψη μέτρων και παρακολουθώντας, σχεδόν με ικανοποίηση, την κυβέρνηση να… εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα – μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να ομολογήσει πως ΔΕΝ μπορούσε να το εφαρμόσει.

Ψέμα 1ο:  «Δεν προλαβαίναμε, έπρεπε να λάβουμε γρήγορες αποφάσεις, γι’ αυτό και οι συνομιλίες με την τριμερή των δανειστών μας ολοκληρώθηκαν γρήγορα».

Η αλήθεια:
Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Μάρτιο του 2010, όταν ανήμερα της εθνικής εορτής αποφασίστηκε ο μηχανισμός, υπήρχε άφθονος χρόνος για να γίνουν κινήσεις, να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης, να δανειστούμε από την ελεύθερη αγορά. Και οπωσδήποτε να διαπραγματευτούμε με τρόπο που θα γινόταν αποδεκτός από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και από την κοινωνία.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία απόσταση ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και στα μετεκλογικά αδιέξοδα, η κυβέρνηση έχασε χρόνο, ενώ, αν και το έλλειμμα ήταν υψηλό, επανέλαβε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι «θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Για τους ίδιους λόγους εξάρτησης από τις προεκλογικές υποσχέσεις, δεν αντιμετωπίστηκαν παθογένειες όπως αυτές των ΔΕΚΟ και βέβαια δεν έγινε τίποτε όσον αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φοροφυγάδες - και ενδεχομένως χρηματοδότες - προστατεύτηκαν, σε αντίθεση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που υπήρξαν και πάλι τα μεγάλα θύματα.

Ψέμα 2ο:  «Καταφύγαμε στο ΔΝΤ διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Συγκέντρωση αποδείξεων ακόμη και για ετήσια εισοδήματα ..6000 ευρώ!

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/8000.html#ixzz1QTErch00

Για πρώτη φορά καλούνται πλέον να συγκεντρώνουν αποδείξεις... οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ!

  • "Κλικ" στον πίνακα για μεγέθυνση.
Πολύ πιο αυστηρό γίνεται πλέον το σύστημα επιστροφής φόρου μέσω της συλλογής αποδείξεων. Δεν είναι μόνο ότι μπαίνει "πλαφόν" στις επιστροφές τα 300 ευρώ κατ΄ άτομο, αλλά και το γεγονός πως πρέπει οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν αποδείξεις από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για να καλύψουν το αφορολόγητο των 8.000 ευρώ(όπως φαίνεται αναλυτικά και στον πίνακα αριστερά)..
Ειδικότερα..
μετά την "γκάφα" με την αναδρομική ισχύ του πλαφόν, ακόμη και σε εκείνους τους φορολογούμενους οι οποίοι είχαν λάβει τα φετινά εκκαθαριστικά, το υπουργείο ξεκαθάρισε πως "δεν θα αλλάξει φέτος τίποτα σε σχέση με τις επιστροφές".

Τα 300 ευρώ ως ανώτατο όριο θα ισχύσουν από τις δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2012.

Τώρα αποδείξεις πρέπει να μαζεύουν ακόμη και όσοι δηλώνουν κάτω από 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.


Για πρώτη φορά καλούνται πλέον να συγκεντρώνουν αποδείξεις για παράδειγμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ.


Για να κατοχυρώσει ως αφορολόγητα τα πρώτα 8.000 ευρώ του εισοδήματός του, ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του.

Ετσι για εισόδημα 2.000 ευρώ χρειάζονται πλέον αποδείξεις 500 ευρώ,
για εισόδημα 4.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 1.000 ευρώ,
και για εισόδημα 10.000 ευρώ 2.500 ευρώ...

Τι απανταμε σε οσους κινδυνολογουν για την επιστροφη στην δραχμη

Από το ιστολόγιο http://papaioannou.wordpress.com/


Αυτη η κουστωδία σατύρων , σαλτιμπάγκων και απατεώνων, δεν ειναι ούτε τυχαία, ούτε απρόβλεπτη ούτε πρωτοφανής …
Είναι η πανάρχαια εικόνα της χλιδής και του πλούτου, στα χέρια μας παράνομης , αντιδημοκρατικής εξουσίας, που ασκείται απο τους ελάχιστους σε βάρος των πολλών, απλούστατα γιατί πάντα έλεγχαν και ακόμα ελέγχουν, την ορθή ενημέρωση και πληροφόρηση .
Μας λένε …
” Αν γυρίσουμε στην δραχμή , το χρέος θα πολλαπλασιαστεί !”
Άθλιο Ψέμα !
Τους απαντάμε …
Το νόμισμα σαν συμβολική αξία εκφράζει απλά την σχέση ανάμεσα σε 2 τιμές, με κοινό επίπεδο αναφοράς στην δεδομένη χρονική στιγμη . Αν ας πούμε 1 ευρό = 2000 δρχ , 1.000.000 ευρό , είτε σε δραχμές [ 2.000.000.000] είτε σε ευρό, σήμερα , η αξία παραμένει σταθερή και ισότιμη .Αυτό που εχει σημασία , ειναι πόση θα ειναι αυτη η αντιστοιχία τον Δεκέμβριο, όταν τα οικονομικά στοιχεία της Ελλαδας που θα ανακοινωθούν και θα συγκριθούν με τα περσινά , θα δείξουν ότι ανέβηκε η εισαγωγή συναλλάγματος κατά 30% απο το τουριστικό συνάλλαγμα , η ρευστότητα στην αγορά θα εχει πολλαπλασιαστεί , η Χώρα μας θα μπορέσει με αυτο ακριβώς το συνάλλαγμα να ξοφλήσει μέρος απο τις υποχρεώσεις της στα δάνεια χωρίς νεο δανεισμό και η ψυχολογία της αγοράς θα εχει ανέβει στα ύψη απο τα θεαματικά αποτελέσματα
Μας λένε…
“Οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν γιατί δεν θα βρίσκουν ευρό για να ξοφλήσουν τα δάνειά τους που έχουν πάρει σε ευρό “
Άθλιο ψεμα !
Οι τραπεζες θα θησαυρισουν και παλι γιατι θα αγοραζουν δραχμες πανω απο 20.000.000 επισκεπτες της Χωρας μας , ενω μπορουν καλλιστα αναλογα με την πολιτικη της καθε μιας να δωσουν πλεονεκτικο επιτοκιο σε καταθεσεις σε δραχμες αλλα να κρατησουν με 0 επιτοκιο λογαριασμους σε ευρο για τους καταθετες που θα θελουν να εχουν τις οικονομιες τους σε ευρω .Ετσι ενω οι πανω απο 20.000.000 τουριστες θα τρεχουν στις τραπεζες να αγοραζουν δραχμες κερδιζοντας απο την τιμη αγορας των ευρω , των δολαριων και των υπολοιπων νομισματων τους , οι Ελληνες που φοβουνται την επιστροφη στην δραχμη , θα μπορουν να συνεχιζουν να εχουν λογαριασμο σε ευρω διπλασιαζοντας τις σημερινες καταθεσεις κεφαλιου στις τραπεζες που θα δουν μερες απολυτης ευτυχιας και ρευστοτητας
Μας λενε
“Οι μισθοι και οι συνταξεις θα πεσουν κατακορυφα “

Αθλιο ψεμα !
Καθε μισθος , ειτε στο δημοσιο , ειτε στον ιδιωτικο τομεα , εξαρταται απο την βιωσιμοτητα της επιχειρησης .
Η Ελλαδα ξεπουλιεται σημερα γιατι ειναι ηδη χρεωκοπημενη και οι μισθοι χανουν καθημερινα την αξια τους ειτε λογω περικοπων, ειτε λογω επιβολης μετρων λιτοτητας απο την τροικα που το μονο που επιδιωκει , ειναι, να συνεχισουν ανενοχλητοι οι εισαγωγεις να καταστρεφουν την Ελληνικη Οικονομια , ωσπου οι Ελληνες να πουλησουν τα ονειρα τους για ενα κομματι ψωμι στην ολιγαρχια του πλουτου που θα τα μαζεψει ολα στην κατοχη της με τον νομο λογω υπερχρεωσης απο καταναλωση ειδων που δεν αποτελουν ειδη πρωτης αναγκης για κανενα , αλλα προωθουνται συστηματικα απο τα ΜΜΕ με δανεια .
Αυτα θα ειναι τα μονα ειδη που θα πληγουν απο την επιστροφη στην δαχμη , γιατι αυτοματα η επιστροφη στο εθνικο νομισμα θα σηματοδοτησει την εισφοροεπιβολη φορου για τα ειδη που δεν θα κριθουν απο την Βουλη των ελληνων ως απαραιτητα . Αυτα τα ειδη οντως θα ακριβυνουν πολυ , τοσο που η καταναλωση τους θα πεσει ωσπου να επανελθει η αγοραστικη δυνατοτητα των Ελληνων σε ιδια κεφαλαια και πλεονασμα.
Τα καταναλωτικα δανεια θα περιοριστουν στα αναγακαια ειδη , οι πιστωτικες καρτες θα γινουν χρεωστικες αλλα τα χρηματα στην αγορα θα ελθουν απο εκει που επρεπε να ερχονται παντα ….
Απο την πραγματικη Οικονομια .

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη και Τετάρτη

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/330487.html

Νεκρώνουν την Τρίτη και την Τετάρτη (28 και 29/06) ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, λόγω της 48ης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χειρόφρενο τραβούν και οι οδηγοί Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν και την ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών.ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της απόφασης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να συμμετάσχει στην απεργία, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένο για τις 11 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με πρώτη στις 10 το πρωί της Τρίτης στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


- Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.

- Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

- Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα απεργήσουν όλο το 24ωρο την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16:00. Από τις 16:00 και μετά δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας  - Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας του ΟΣΕ.

- Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του τραμ και την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις:

- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.

- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

- Νοσοκομειακές πτήσεις.

- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.

- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Κακόβουλο λογισμικό σε plugins του WordPress

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16025

wordpress logo Κακόβουλο λογισμικό σε plugins του WordPress Η εταιρεία δημιουργίας λογισμικού ιστολογίων WordPress ζήτησε από όλους τους χρήστες του WordPress.org να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, ύστερα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε από hackers, οι οποίοι έχουν εισάγει κακόβουλο λογισμικό σε 3 plugins (πρόσθετα).
Τα 3 δημοφιλή plugins περιέχουν<…>
έξυπνες μεταμφιεσμένα «backdoors», οι οποίες μεταφορτώθηκαν από μη εξουσιοδοτημένα άτομα στις εφαρμογές ως αναβαθμίσεις. Μέλη της open-source κοινότητας ιστολογίων επανέφεραν τα plugins στην αρχική τους κατάσταση και έχουν κλείσει προσωρινά την βάση με τα πρόσθετα για περαιτέρω διερεύνηση.
Τα 3 πρόσθετα που είχαν προσβληθεί είναι τα AddThis, WPtouch και W3 Total Cache. Οι χρήστες που έχουν αναβαθμίσει αυτά τα πρόσθετα πρόσφατα, καλούνται να τα απεγκαταστήσουν και να τα εγκαταστήσουν ξανά από την ιστοσελίδα WordPress.org. Τεχνικές πληροφορίες για τα μολυσμένα plugins μπορείτε να δείτε εδώ.
Ως πρόληψη η WordPress ζητά από όλους τους χρήστες του WordPress.org να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιήσουν εντελώς διαφορετικούς από τους προηγούμενους.

Υπέρ των μεγάλων τραπεζών μέσω συγχωνεύσεων ο Ε. Βενιζέλος αλλά οι τράπεζες επιλέγουν τον δρόμο της συρρίκνωσης - Ποιοι το επιδιώκουν και που προσκρούει το deal Εθνικής, Eurobank και ΤΤ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Υπέρ των συγχωνεύσεων των ελληνικών τραπεζών φαίνεται ότι τάσσεται και ο νέος υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και στις επαφές που είχε πρόσφατα και με την διοίκηση της Εθνικής αλλά και με άλλους τραπεζίτες αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε.
Προφανώς οι συγχωνεύσεις γίνονται με επιχειρηματικά κριτήρια αλλά ο νέος υπουργός επανέλαβε ότι τα μεγαλύτερα σχήματα μπορεί να δημιουργήσουν μια προοπτική.

Όμως και ενώ ο υπουργός ζητά συγχωνεύσεις ορισμένες διοικήσεις τραπεζών σκέφτονται να ακολουθήσουν ένα άλλο δρόμο της μείωσης της συρρίκνωσης
Η επιχειρηματολογία για την δημιουργία μεγάλων τραπεζών που θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας εσχάτως κορυφώνεται.
Το βασικό επιχείρημα της άποψης αυτής είναι ότι συγχωνευόμενες μεγάλες τράπεζες δύνανται να αξιοποιήσουν καλύτερα ακόμη και τις ελάχιστες ευκαιρίες που δίδονται με στόχο να υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας.
Οι μεγαλύτερες τράπεζες δύνανται να προστατευθούν καλύτερα αν υπάρξουν ακραίες εξελίξεις στην Ελλάδα, χρεοκοπία ή άλλη εξέλιξη δυσμενής για την επιβίωση του οικονομικού συστήματος.
Όσοι παρακολουθούν την πορεία των οικονομιών τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουν ότι εν μέσω ανοδικού οικονομικού κύκλου δηλαδή αύξησης του εθνικού πλούτου οι συγχωνεύσεις προσθέτουν, αυξάνουν τον εθνικό πλούτο δημιουργούν μεγαλύτερες αξίες για την οικονομία, την κοινωνία και τον μέτοχο.
Αυτού του είδους οι συγχωνεύσεις είναι ευεργετικές και επιθυμητές καθώς συνεισφέρουν στην αύξηση του εθνικού πλούτου.
Φθάνοντας στο σήμερα μια οικονομία σε πλήρη αποσύνθεση, τον εθνικού πλούτο να μειούται συνεχώς και η προοπτική ανάκαμψης να απομακρύνεται ή να μην μπορεί να προσδιοριστεί μια συγχώνευση μεγάλων τραπεζών θα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα των μετόχων και της κοινωνίας.
Πρωτίστως θα πρέπει να αιτιολογηθεί ποιο είναι το βασικό κριτήριο, η βασική στόχευση μιας συγχώνευσης τραπεζών;
Να κινητοποιήσουν την οικονομία, να αυξήσουν τον εθνικό πλούτο, να αποκτήσουν δυναμική βγαίνοντας στις αγορές αναζητώντας κεφάλαια και ρευστότητα.
Συγχωνευόμενες 2 τράπεζες μεταξύ τους πρωτίστως δεν θα καταφέρουν να βγουν στις αγορές να δανειστούν άρα το δομικό πρόβλημα που κινδυνεύει να οδηγήσει στο αδιέξοδο την Ελλάδα δεν έχει επιλυθεί. Αν η Ελλάδα βγει στις αγορές από το 2015 και όλες μαζί οι τράπεζες να συγχωνευθούν το 2015 θα βγουν στις αγορές άρα τα deals δεν λύνουν το πρόβλημα της ρευστότητας.
Επίσης συγχωνευόμενες 2 τράπεζες μεταξύ τους δεν έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μια απομείωση στα ομόλογα ένα haircut.