Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Λύση σε βάθος 30ετίας βλέπει ο Βέμπερ για την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όσο πιο πολλά τα χρόνια τόσο πιο πολλά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια , ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΤΑΤΕ Άλεξ Βέμπερ??
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Germany/330505.html

Ούτε τρία ούτε πέντε, αλλά τουλάχιστον τριάντα χρόνια εκτιμά, πως θα χρειαστούν, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Άλεξ Βέμπερ, πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Wall Street Journal”, ο Βέμπερ δήλωσε ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι βραχυπρόθεσμο και δεν προκλήθηκε από το κοινό νόμισμα, ενώ εκτίμησε ότι οι επιλογές της Ευρώπης στην ελληνική κρίση, δεν παρέχουν στη χώρα μία αξιόπιστη και μακροχρόνια λύση.

Υπάρχουν, δυστυχώς, μόνο πολύ περιορισμένες επιλογές είτε η αδυναμία πληρωμής του χρέους ή το κούρεμα ή η εγγύηση για το οφειλόμενο ποσό του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα που η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει για να επιλύσει αυτό το ζήτημα είναι πολύ πιο βαθιά και δεν επαρκούν τα βραχυπρόθεσμα κεφάλαια ρευστότητας”, τόνισε, προσθέτοντας πως η σημερινή αποσπασματική προσέγγιση των επαναλαμβανόμενων προγραμμάτων βοήθειας, οδηγεί αναπόφευκτα στην τελευταία λύση.

Ακόμη, υποστήριξε, ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης που δέχονται διασώσεις πρέπει να υποχρεωθούν να περιλαμβάνουν στις μελλοντικές ρήτρες των συμβάσεων ομολόγων που εκδίδουν την αναφορά ότι οι επενδυτές θα φέρουν αυτόματα ζημίες, εάν μια χώρα υπαχθεί σε σχέδιο διάσωσης.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να περιορίσει το ρόλο της στη νομισματική πολιτική και να μην εμπλακεί στη δημοσιονομική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου