Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Γερμανία: Αν διαδοθεί η ελληνική κρίση, μπορεί να προκύψει για παγκοσμίως, χειρότερη κρίση από εκείνη που προκάλεσε η χρεοκοπία της Lehman Brothers


Η διάδοση της ελληνικής κρίσης χρέους στην ΕΕ μπορεί να είναι "χειρότερη" από την κατάρρευση του επενδυτικού οίκου Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, υποστήριξε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Η Ελλάδα χρειάζεται 12 δισεκατομμύρια ευρώ (17 δισ. δολάρια ΗΠΑ) ως δανειακή δόση από το ΔΝΤ και την ΕΕ, για να αποφύγει την στάση πληρωμών έναντι του ογκώδους δημόσιου χρέους της στα μέσα του Ιουλίου - κάτι που σε περίπτωση που συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε μια εξάπλωση του προβλήματος δια μέσου της ευρωζώνης και να δημιουργήσει πολύ μεγάλες αναταράξεις σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

"Αν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα, είναι ήδη μεγάλο (το πρόβλημα). Όμως εάν άλλα κράτη παρασυρθούν δια μέσου της διάδοσης του προβλήματος, τότε (το πρόβλημα) μπορεί να γίνει μεγαλύτερο από της Lehman Brothers", δήλωσε ο κ. Άκερμαν στη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε σήμερα το Ρόιτερς.

Οι όροι που ο κ. Άκερμαν χρησιμοποίησε στην παρέμβασή του απηχούν προγενέστερες δηλώσεις του κ. Γιούργκεν Σταρκ, υπεύθυνου για την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΚΤ, που υποστήριξε ότι η επίπτωση από μία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές θα ξεπεράσει πολύ τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, η οποία απετέλεσε το έναυσμα για τη διεθνή οικονομική κρίση του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου