Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη και Τετάρτη

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/330487.html

Νεκρώνουν την Τρίτη και την Τετάρτη (28 και 29/06) ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, λόγω της 48ης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χειρόφρενο τραβούν και οι οδηγοί Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν και την ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών.ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της απόφασης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να συμμετάσχει στην απεργία, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένο για τις 11 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με πρώτη στις 10 το πρωί της Τρίτης στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


- Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.

- Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

- Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα απεργήσουν όλο το 24ωρο την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16:00. Από τις 16:00 και μετά δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας  - Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας του ΟΣΕ.

- Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του τραμ και την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις:

- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.

- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

- Νοσοκομειακές πτήσεις.

- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.

- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου