Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η χώρα της κλεπτοκρατίας


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
kleptocracy4Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, φωνάζει καθημερινά ο λαός, ενώ από την κυβέρνηση ακούμε υποκριτικά πλέον το φιλοσοφικό ερώτημα, που πήγαν τα λεφτά; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα λοιπόν. Αλλά πώς να έλθουν πίσω τα κλεμμένα και από ποιούς; Ουδείς πολίτης αυτής της χώρα αμφισβητεί ότι η Ελλάδα τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια έχει γίνει η χώρα της κλεπτοκρατίας. Οι πάντες μπορούν να κλέβουν ανενόχλητοι, και οι κλέφτες είναι απόλυτα σίγουροι, ότι ουδέποτε θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν. Όπως λέει ο σοφός λαός μας "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι", και φυσικά εννοεί τους άρχοντες αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Τρώνε πίνουν και δεν δίδουν λογαριασμό σε κανέναν. Πολλοί είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του λαού οι οποίοι κατέλαβαν θέσεις, και όχι μόνο, στην διακυβέρνηση της χώρας, και έβαλαν χέρι στα θησαυροφυλάκια του κράτους και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλουτήσαν σε βάρος του Ελληνικού λαού. Παράλληλα φρόντισαν να θεσπίσουν νόμους οι οποίοι τους απαλλάσσουν από κάθε ποινική ευθύνη, για την κατασπατάληση, κακοδιαχείριση, αλλά και την οικειοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας. Να κλέβουν οι πολιτικοί, να δημιουργούν τεράστια ελλείμματα στην οικονομία της χώρας, να ζουν πλουσιοπάροχα, προκλητικά, σε βίλλες με πισίνες, σε μεγάλα διαμερίσματα, και για την κακοδιαχείριση του κράτους να μην τιμωρείται ποτέ κανένας. Ότι υπάρχουν κλεμμένα ασφαλώς και όλοι το γνωρίζουμε. Δεν γνωρίζουμε ( τρόπος του λέγειν) όλους αυτούς οι οποίοι τα έκλεψαν, δεν γνωρίζουμε όλους αυτούς που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κλέβουν. Για όλους αυτούς που υποτίθεται ότι δεν μπορούν να τους πιάσουν, πληρώνει τώρα τις κλεψιές τους ο Ελληνικός λαός.

Έχουμε λοιπόν αυτούς τους κλέφτες οι οποίοι κατασπάραξαν τα κονδύλια της ΕΕ, μαζί με τα λαμόγια τους προμηθευτές του Δημοσίου. Τα χρήματα τα οποία εισπράξαμε για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας αντί να χρησιμοποιηθούν για αυτόν το σκοπό πήγαν στις τσέπες τους. Φυσικά, και ο λαός δεν είναι τόσο αφελής, να πιστέψει ότι όλοι αυτοί που τα έφαγαν, δεν είναι δυνατό να βρεθούν. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι κλέφτες, μη έχοντας ίχνος τσίπας επάνω τους δεν πρόκειται να επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ, γιατί έτσι θα αποδειχθεί η ενοχή τους. Αν είχαν λίγο φιλότιμο όμως, τώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, θα μπορούσαν από τα κλεμμένα να προσφέρουν ένα ποσό έστω και στον λογαριασμό , αλληλεγγύης, του κ. Πετσάλνικου. Που να βρεις όμως σε αυτό το σινάφι τέτοιες ευαισθησίες. Τελικά το πολιτικό σύστημα αποφάσισε, ότι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο επίορκος πολιτικός που έβαλε χέρι στο μέλι.

Υπάρχουν επίσης αυτοί οι οποίοι έχουν την κλοπή ως επάγγελμα. Είναι οι εισαγόμενοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι με τον νόμο Ραγκούση όποτε αποφασίσουν μπορούν να γίνουν Έλληνες. Οι κακοποιοί αυτοί είναι διαρρήκτες οικιών, τσαντάκηδες, ληστές τραπεζών, ψιλικατζίδικων, περιπτέρων, λωποδύτες, έμποροι ναρκωτικών, προστάτες, κλπ. Όλοι αυτοί έχουν πέσει επάνω στον Ελληνικό λαό και τον λεηλατούν. Και δυστυχώς ο λαός δεν μπορεί να αντιδράσει. Σπάνια οι συγκεκριμένοι συλλαμβάνονται και όταν συλληφθούν, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να τους πάρουν πίσω από τα κλεμμένα και να επιστραφούν στους κατόχους των.
Κλέφτες είναι και αυτοί που φοροδιαφεύγουν, κρύβοντας τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πώς όμως να τους πάρεις πίσω αυτά τα οποία δεν πλήρωσαν; Οι υπηρεσίες της εφορίας παντελώς διαλυμένες αδυνατούν να βρουν τους φοροκλέπτες. Έτσι λοιπόν τα σπασμένα πληρώνουν πάντα οι συνεπείς φορολογούμενοι.

Άλλοι κλέφτες είναι αυτοί που βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη λόγω αναπηρικών προβλημάτων ενώ στην ουσία είναι υγιείς. Σε συνεργασία με επίορκους ιατρούς οι οποίοι χρηματίζονται δίνοντας αναπηρικές συντάξει μαϊμού Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν δεκάδες δήθεν ανάπηροι, οι οποίοι ελάμβαναν αναπηρικές συντάξεις, χωρίς ουσιαστικά να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία δεν τους επέτρεπαν να εργασθούν. Τα χρήματα αυτά που έπαιρναν τόσα χρόνια δίχως να τα δικαιούνται πως θα επιστραφούν στο κράτος; Έχουμε όμως και άλλη κατηγορία κλεπτών. Είναι αυτοί οι οποίοι κατακρατούν τις συντάξεις συγγενών τους οι οποίοι έχουν φύγει από την ζωή. Δεν δηλώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία τον θάνατο του συνταξιούχου και καρπούνται τα χρήματα.
Ποιος μπορεί να γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι αυτοί οι οποίοι έχουν φύγει από την ζωή και οι συγγενείς τους εξακολουθούν να εισπράττουν παράνομα τις συντάξεις; Λέγεται ότι αυτές οι συντάξεις είναι περίπου τριάντα (30) χιλιάδες. Τι κάνουν γι' αυτό οι υπηρεσίες του ΙΚΑ; Απολύτως τίποτα. Τώρα λένε ότι θα κάνουν απογραφή συνταξιούχων μέσω των τραπεζών. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Πως όμως θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα; Κανείς δεν λέει κουβέντα. Σήμερα που η χώρα μας όπως όλοι γνωρίζουμε αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, και ενώ περικόπτονται οι συντάξεις και τα επιδόματα των συνταξιούχων, οι συγκεκριμένες συντάξεις εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά.

Και φυσικά και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες κατηγορίες κλεπτών. Όλα αυτά συνέβαιναν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, με την ανοχή και πολλές φορές την υπόδειξη του πολιτικού συστήματος. Ποιος λοιπόν από όλους αυτούς, αλλά και από πολλούς άλλους, θα φέρει πίσω τα χρήματα, τα οποία έκλεψαν και εξακολουθούν να κλέβουν, αφού έχουν φαγωθεί ή βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού; Και όλοι αυτοί πίνουν εις υγεία των κορόιδων που είναι νομοταγείς πολίτες. Αλλά και σε αυτούς, τους οποίους η συνείδηση τους δεν τους επιτρέπει να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Κατά τους Άρχοντες λοιπόν και ο Λαός. Για του φίλους μας πολιτικούς θα επανέλθουμε. Πάντως σε ένα κράτος Εθνικό, αυτού του είδους τα εκφυλιστικά φαινόμενα αρχόντων και λαού δεν θα υπήρχαν. Και να υπήρχαν θα λειτουργούσαν άμεσα άλλες διαδικασίες για να πατάξουν κάθε είδους διαφθορά. Αλλά και οι παντός είδους κλέφτες είτε της Δημόσιας Διοίκησης είτε του ποινικού δικαίου με συνοπτικές διαδικασίες θα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές. Πιστεύουμε ότι η σωτηρία μας από όλους αυτούς τους κλέφτες, είναι το Εθνικό Κράτος. Εξ' άλλου υπάρχει προηγούμενο χρηστής διακυβέρνησης από το Εθνικό Κράτος και οι Έλληνες το γνωρίζουν πολύ καλά.
Νίκος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου