Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τουρκία: Έναρξη «κουρδικής ιντιφάντα»;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13723

Τρομακτική έκρηξη σημειώθηκε στη Νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια τρομοκρατικής ενέργεια την οποία δεν θα μπορούσε να έχει διαπράξει άλλος από τους Κούρδους αντάρτες, περιπλέκοντας επικίνδυνα το μετεκλογικό σκηνικό στη γειτονική μας χώρα…
Έκρηξη σε βενζινάδικο στη Νοτιοανατολική Τουρκία προκάλεσε χάος και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δύο νεκρούς και έξι τραυματίες. Δεν είναι δυνατόν να ειπωθεί με βεβαιότητα εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή μια ακόμη από τις πολλές εκρήξεις με αφορμή διαρροές φυσικού αερίου, ωστόσο, η καχυποψία είναι έντονη. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός, ότι αρκετή ώρα μετά το συμβάν, το είχε μεταδώσει μόνο το CNN Turk. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα με τους Κούρδους συνεχώς κλιμακώνεται, χωρίς να υπάρχει ορατή διέξοδος, τουλάχιστον προς το παρόν.




Χθες, Κυριακή, ταραχές ξέσπασαν και στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και την τουρκική αστυνομία. Οι διαδηλωτές είχαν οργανώσει πορεία στο τζαμί «Φατίχ» για να διαμαρτυρηθούν για την αφαίρεση της έδρας από πολιτικό – φίλο του κουρδικού αγώνα, τον Χαίπ Ντικλ. Επίσης, το Σάββατο αποφασίστηκε ότι οι πέντε Κούρδοι πολιτικοί που κέρδισαν θέσεις στο Κοινοβούλιο και είχαν συλληφθεί, δεν θα αφεθούν ελεύθεροι, αφού κρατούνται με την κατηγορία ότι είχαν σα στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία υποτίθεται ότι είναι φιλική – περισσότερο από τους Κεμαλιστές τουλάχιστον – απέναντι στους Κούρδους – δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι παίζει με τη φωτιά και ότι είναι δυνατόν οι ταραχές στη συριακή πλευρά των συνόρων να επεκταθεί στη Νοτιοανατολική Τουρκία.
Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων που κάποτε… ριγούσαν στο άκουσμα της λέξεως «ιντιφάντα», εάν θα δείξουν παρόμοια αντανακλαστικά και τώρα. Διότι υπάρχει και το προηγούμενο «ευαισθησίες» που έδειχναν για κάθε… κατατρεγμένο ανά την υφήλιο, τον οποίο προέτρεπαν σε αντίσταση (την οποία οι ίδιοι παρακολουθούσαν από τηλεοράσεως…), δεν ίσχυσαν στην περίπτωση της απόπειρας υποδούλωση της Κύπρου με το Σχέδιο Ανάν, το οποίο υποστήριξαν μετά μανίας αφού πίστευαν ότι θα φέρει τον Παράδεισο επί της γης και συγκεκριμένα στη Νοτιοανατολική μεσόγειο και το όμορφο νησί της Αφροδίτης!
Για να δούμε λοιπόν το πόσο φανατικά θα υποστηριχτούν οι Κούρδοι ή εάν οι φιλίες τους με τους Τούρκους τους κάνουν να ξεχάσουν τα αιτήματα που κάποτε τα υποστήριζαν. Για να δούμε αν οι «αντιστασιακοί» της Γάζας που τόσο πολλά τους καταλογίζουν για το παρελθόν και τη δράση τους, θα δείξουν την ίδια ευαισθησία και για τους Τούρκους. Διότι προσφάτως… χαϊδευόντουσαν εκεί και έπαιρναν το ένα βραβείο πίσω από το άλλο. Για να δούμε πόσα καραβάνια αλληλεγγύης θα διοργανώσουν οι «ακτιβιστές».
Διότι αν δεν το κάνουν, δυστυχώς, η ερμηνεία των κινήτρων τους δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από έναν φθηνό αντισημιτισμό. Διότι αυτό το αστείο με τους επαγγελματίας της παλαιστινιακής αντίστασης έχει κουράσει υπερβολικά πλέον, και προκάλεσε μεγάλη ζημιά και στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύουν την ελληνική εξωτερική πολιτική αμφιλεγόμενα πρόσωπα – δεδηλωμένοι θαυμαστές των… καλόπαιδων της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ, που έφτασαν μέχρι να τους υποστηρίξουν στο δικαστήριο. Και το αναφέρουμε αυτό, διότι ουδείς διέψευσε μέχρι στιγμής όσα καταγγέλλει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή το οποίο αναπαρήγαγε το «defencepoint.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου