Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Έτοιμη να εισβάλει στη Συρία φέρεται η Τουρκία!


Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13739
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Κουβέιτ, η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να εισβάλει στη Συρία και να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται βρετανικές και τουρκικές πηγές, η Τουρκία έχει ενημερώσει σχετικά την ηγεσία του ΝΑΤΟ καθώς και την Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ξεχωριστά, για τις προθέσεις της.
Στόχοι της επίθεσης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία σκοπεύει να επιτεθεί στη Λατάκια, τη Χομς, το Χαλέπι και τη Χάμα. Εξάλλου, Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι φοβάται μήπως ο συριακός Στρατός διαπράξει κάποιο λάθος στα σύνορα, το οποίο θα υποχρεώσει τη Τουρκία να περάσει τα συριακά σύνορα…
Πέραν όμως του δημοσιεύματος, είναι γεγονός ότι η Τουρκία έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία, τις τελευταίες μέρες.
Η εξέλιξη της κατάστασης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της κουβεϊτιανής εφημερίδας, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του «defence-point.gr» οι οποίες έχουν καταγραφεί σε σειρά αναρτήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού έγινε αντιληπτό εξ αρχής ότι τα σημάδια που εντοπίζονταν παρέπεμπαν σε ένα γεωπολιτικό «παίγνιο» ανατροπής υφισταμένων ισορροπιών.
Μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις κυρίως αποδεικνύουν τον καιροσκοπικό χαρακτήρα της τουρκικής διπλωματίας, η οποία, λίγες μόνο ημέρες πριν ξεσπάσει η κρίση, εμφάνιζε τον Άσαντ ως «προστατευόμενο», για να τον «αδειάσει» λίγες ημέρες μετά, όταν έγινε αντιληπτό ότι η συριακή μπορεί να συμπαρασύρει τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου