Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιούνται από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου, οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Ιουλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ένα μικρό αγγείο με λάδι αρωματικό που έζησε κάποτε στο παλάτι το μυκηναϊκό» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Η τύχη της Θράκης, της Μακεδονίας, των Δωδεκανήσων και της Βόρ. Ηπείρου, στη διάσκεψη του Πότσνταμ, το 1945

*Ο δερματόδετος τόμος με τις οδηγίες για την αμερικανική κυβέρνηση, το 1945

Aνέκδοτα στοιχεία για τις διαθέσεις

των Μεγάλων Δυνάμεων, το 1945,

όταν μοίραζαν τον κόσμο

Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

Η διάσκεψη του Πότσνταμ, είναι αυτή που μοίρασε εμπράκτως την Ευρώπη, αμέσως μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και λίγους μήνες μετά τη διάσκεψη της Γιάλτας, που είχε αρχικά μοιράζει τον κόσμο βάσει ποσοστών επιρροής, όπως τα είχε γράψει σε μια χαρτοπετσέτα ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Η Διάσκεψη του Πότσνταμ, προαστίου του Βερολίνου, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την παράδοση άνευ όρων της Χιτλερικής Γερμανίας. Οι εργασίες της διήρκεσαν από τις 17 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 1945. Η διάσκεψη της Γιάλτας είχε προηγηθεί και πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 1945 στην Κριμαία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΗΑ ΣΤΗΝ DISNEY+ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ «ΑΤΑΤΟΥΡΚ»

Το International Hellenic Association, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 10/7/2023, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του ΙΗΑ Ευάγγελος Ρήγος, προς τον Κύριο A.Iger, Chief Executive Officer, The Walt Disney Company στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., με την οποία παρέχει πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει μια παγκόσμια πλατφόρμα με περισσότερα από 160 εκατομμύρια χρηστών, να μεταδώσει μια τηλεοπτική σειρά η οποία αποθεώνει έναν Τούρκο δικτάτορα, υπεύθυνο για τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών.


Το πλήρες Αγγλικό κείμενο της επιστολής (στην συνέχεια ακολουθεί η ελληνική απόδοση του κειμένου) έχει ως εξής:

Το χρονικό και τα αίτια της πολύνεκρης έκρηξης 1.500 τόνων πολεμοφοδίων στο Μαρί Κύπρου

11 Ιουλίου 2011: Σαν σήμερα στην Κύπρο σημειώθηκε έκρηξη στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Το χρονικό πριν την έκρηξη

Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2009, όταν το πλοίο Monchegorsk το οποίο μετέφερε πολεμοφόδια από το Ιράν στην Συρία κατασχέθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά από συσκέψεις από τις Αρχές της Δημοκρατίας ελήφθη η απόφαση όπως τα εμπορευματοκιβώτια μεταφερθούν και φυλαχθούν στην ναυτική βάση στο Μαρί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου μεταφέρει δια ζώσης τη θέση της Λευκωσίας για το Κυπριακό: Σήμερα στον ΟΗΕ η συνάντηση του Κωνσταντίνου Κόμπου με τον Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Φωτογραφία Greek News USA, T. Galanis

Πρόγευση των όσων σήμερα θα μεταφέρει στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, μιλώντας χθες σε συνέδριο του Economist για την ανατολική Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

«Για εμάς το Κυπριακό πρόβλημα είναι ένα υπαρξιακό θέμα και ειλικρινά πιστεύουμε ότι δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε. Έχουμε πάρει την πρωτοβουλία, προσπαθώντας να επανερχόσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά το 2017», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

«Μία Κύπρος αξίζει πέντε Σουηδίες», αμερικανικό δημοσίευμα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  ανακοίνωσε, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ότι είχε επιτέλους κάνει το αδύνατο: έπεισε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να άρει το βέτο του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, γράφει το αμερικανικό μέσο «19fortyfive».

Η ομάδα του Προέδρου Μπάιντεν, που εργάζεται επιμελώς στο παρασκήνιο, μπορεί να θέλει να μοιραστεί τον υποτιθέμενο θρίαμβο του Στόλτενμπεργκ.

Δεν πρέπει.

Είναι καταστροφή!

Αυτό που οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν ως διπλωματικό αριστούργημα είναι στην πραγματικότητα μια καταστροφή!

Α/ΓΕΝ: Παρέστη στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Σαλαμίνιων Πεσόντων Στρατού και Ναυτικού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο [pics]


Ο Αρχηγός ΓΕΝ (Α/ΓΕΝ) Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, την Κυριακή 09 Ιουλίου 2023, παρέστη στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Σαλαμίνιων Πεσόντων Στρατού και Ναυτικού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Σαλαμίνα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ newpost.gr : «Neptune Strike 23» με Ελληνικό αποτύπωμα:Η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο-Συμμετοχή και της Τουρκίας με φρεγάτα και μαχητικά


Η «Neptune Strike»  έχει ως αντικείμενο την ένταξη και υπαγωγή των δυνάμεων του Carrier Strike Group  στο Στρατηγείο Συμμαχικών Επιχειρήσεων.

Κώστας Σαρικάς

Σύντομα απόδοση ενός ακόμη C-130 από το ΚΕΑ


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας αναλυτικώς τον προγραμματισμό που έχει γίνει στην συντήρηση των αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καταλήγαμε ότι ιδανικώς, «στα μέσα του 2023 αναμένεται διπλασιασμός του δείκτη διαθεσιμότητος στο 26% και αύξηση των ενεργών αεροπλάνων σε 4». 

Αμερικανικός Στρατός: Έμφαση στα περιφερόμενα πυρομαχικά, αναπτύσσει νέο σύστημα για χρήση σε επίπεδο Ταξιαρχίας Πεζικού


Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα νέο περιφερόμενο πυρομαχικό για χρήση από της Ταξιαρχίες Πεζικού (IBCT : Infantry Brigade Combat Teams). 

Όμαρ Άμερ Γιούσεφ: Αίγυπτος και Ελλάδα θα συνεργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των στρατηγικών τους δεσμών


Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα, μηνύματα για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής ελληνοαιγυπτιακής σχέσης και παρουσία υψηλών καλεσμένων, γιόρτασε το βράδυ της Δευτέρας η αιγυπτιακή πρεσβεία στην Αθήνα την εθνική ημέρα της Αιγύπτου. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ defence-point.gr : Σκέψη ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ για τοποθέτηση εκτοξευτών Spike στα Marder 1A3


Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος πληροφορία έχει περιέλθει σε γνώση του DP και αφορά στην αξιοποίηση του αριθμού των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Marder 1A3 που έχει ήδη ή επίκειται να παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός.

Συνάντηση Νίκου Δένδια στο Βίλνιους με τον Γερμανό ομόλογό του Μπόρις Πιστόριους


O υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με τον Γερμανό ομόλογό του, Μπόρις Πιστόριους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Photo via Twitter@NikosDendias

Συνάντηση με τον υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.

Μητσοτάκης: Έχουμε σημαντικές διάφορες με την Τουρκία, μπορούμε όμως με γνώμονα το διεθνές δίκαιο να χαράξουμε τις θαλάσσιες ζώνες (video)


"Βήματα προόδου για το όφελος των λαών μας"

Τη συμφωνία για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν πριν λίγο στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ρόμπερτ Μενέντεζ: έρχεται Ελλάδα στις 4 Αυγούστου


Οι πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού βγαίνουν με το σταγονόμετρο όσον αφορά την επίσκεψη στη χώρα μας του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αλλά όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 4 Αυγούστου.

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν στο Βίλνιους


Μια εκτός προγράμματος συνάντηση είχε πριν λίγο στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Νίκος Δένδιας με τον Ταγίπ Ερντογάν.

του Χρήστου Μαζανίτη

Μητσοτάκης προς Ράμα για κράτηση Μπελέρη: «Αποτελεί θέμα Κράτους Δικαίου στην Αλβανία»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αναφορικά με την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

Υποχώρηση Ερντογάν έναντι «υποσχέσεων» Σουηδίας -Ε.Ε. και με το βλέμμα στα F16


Νίκος Μελέτης

ΟΤαγίπ Ερντογάν εδώ και εβδομάδες γνώριζε ότι δεν θα μπορεί να φύγει από το Βίλνιους με το βέτο  του στην ένταξη της Σουηδίας σε ισχύ, χωρίς δραματικές συνέπειες που δεν θα αφορούσαν μόνο τη σχέση συνολικά της Τουρκίας με τη Δύση αλλά και την οικονομία της χώρας του που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

ΑΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΠΗΡΕ Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ


Φίλος της στήλης μου λέει γιατί βιάζεσαι, οι τούρκοι αναλυτές λένε πως ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτε.
Το ερώτημά μου είναι τι θα ήθελε άλλο να πάρει για να δεχθεί μια τυπική διαδικασία, την ένταξη μιας χώρας στο ΝΑΤΟ;

ΝΑΤΟ: «Κωλοτούμπα» Ερντογάν για τη Σουηδία

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Κάτω από την ασφυκτική διπλωματική ως και πολιτική πίεση των Αμερικανών, καθώς και την επιμονή ως και ιώβεια υπομονή του Νορβηγού γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ερντογάν έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Βloomberg: Ο Ερντογάν «ακύρωσε» την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με τον ωμό εκβιασμό του για τη Σουηδία


Η πρόταση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO με αντάλλαγμα το «πράσινο φως» στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ ήταν ο πιο απροκάλυπτος εκβιασμός, υποστηρίζει άρθρο γνώμης στο Bloomberg.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων F-16 ξεκινά τον Αύγουστο


Ένας συνασπισμός 11 χωρών θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους για να πετούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε ένα κέντρο που θα εγκατασταθεί στη Ρουμανία τον Αύγουστο, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Fast track υποψηφιότητα Ουκρανίας για το ΝΑΤΟ προτείνει ο Στόλτενμπεργκ


Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους οι Σύμμαχοι θα ξεκαθαρίσουν με προιον τρόπο θα μπορέσει το Κίεβο να ενταχθεί μελλοντικά στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Οργή Ζελένσκι για τη στάση του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία – «Δίνει κίνητρο στη Ρωσία να συνεχίσει τον τρόμο της»


«Είναι πρωτοφανές και παράλογο»

Ντμίτρι Πεσκόφ: «Παρακολουθούμε στενά την αντιρωσική σύνοδο του ΝΑΤΟ»


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ AP/Shamil Zhumatov

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους καταγγέλλοντας τον «αντιρωσικό χαρακτήρα» της, ενώ τόνισε θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της.

Ο νέος σχεδιασμός του ΝΑΤΟ και η αναδιάταξη των ισορροπιών


1. Ισραήλ: Εγκρίθηκε η μεταρρύθμιση Νετανιάχου που ελέγχει τους δικαστές - Οργή σε όλη την χώρα
2. Τι πιθανότητες θα είχε η Τουρκία για είσοδο της στην Ε.Ε.
3. Η κομβική σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ
4. Ο νέος σχεδιασμός του ΝΑΤΟ και η αναδιάταξη των ισορροπιών

Ο Α. Συρίγος στη Ναυτεμπορική για την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τις τακτικές της Τουρκίας


Ο Α. Συρίγος στη Ναυτεμπορική για την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τις τακτικές της Τουρκίας

Γιώργος Φίλης, Η κρίσιμη σύνοδος του ΝΑΤΟ και το ανατολίτικό παζάρι του Τούρκου Προέδρου


Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε να προωθήσει στην τουρκική εθνοσυνέλευση το Πρωτόκολλο Ένταξης της Σουηδίας. Παράλληλα Ερντογάν και Μισέλ συμφώνησαν την επανέναρξη των σχέσεων Τουρκίας και ΕΕ σε ένα πολύ γενικό όμως πλαίσιο. Άλλωστε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν στο τηλεφώνημα που είχαν οι δύο άνδρες ήταν σαφής ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν τη Σουηδία εντός του ΝΑΤΟ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πρόεδρο Ερντογάν

Έτσι θα κάνουμε την Ελλάδα μεγαλύτερη (10/7/2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Έτσι θα κάνουμε την Ελλάδα μεγαλύτερη

Μητσοτάκης: Σημαντικές διαφορές με την Τουρκία, δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο | 11/07/2023


1. ΝΑΤΟ: Τι έδωσε, τι πήρε ο Ερντογάν στο παζάρι του Βίλνιους
2. Μητσοτάκης: Σημαντικές διαφορές με την Τουρκία, δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης
3. Στο ΝΑΤΟ η Σουηδία: Αλλάζουν οι στρατιωτικές ισορροπίες στα βόρεια σύνορα της συμμαχίας
4. Στόλτενμπεργκ: Οι σύμμαχοι θα στείλουν «σαφές και θετικό μήνυμα» προς την Ουκρανία

Προφυλακιστέος ο Τούρκος μετανάστης | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 11/7/2023 | OPEN TV


1. Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
2. Σήμερα το ραντεβού Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο
3. Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Αθήνα
4. Μενέντεζ κατά Ερντογάν για τα F-16: Σε επαγρύπνηση γιατί ο Ερντογάν μπορεί να αλλάξει γνώμη
5. Τα ανταλλάγματα και οι πιέσεις σε Ερντογάν για να πει το «ναι» στη Σουηδία
6. Βερολίνο: Χαιρετίζουμε την απόφαση Ερντογάν
7. Προφυλακιστέος ο Τούρκος μετανάστης

Τι σημαίνει το deal ΗΠΑ-Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ | Αταίριαστοι | 11/07/2023


1. Τι ανταλλάγματα πήρε ο Ερντογάν για να άρει το βέτο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ 
2. Τι σημαίνει το deal ΗΠΑ-Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Όλα τα φώτα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν


1. Όλα τα φώτα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
2. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στη Ναυτεμπορική για την ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σολτς για Τουρκία: Άλλο το ΝΑΤΟ, άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση | Ώρα Ελλάδος 11/7/2023 | OPEN TV


1. Τι υποσχέσεις πήρε ο Ερντογάν για να πει το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
2. Σολτς για Τουρκία: Άλλο το ΝΑΤΟ, άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση
3. Σ. Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν «έπαιξε» σε 5 ταμπλό, θα δούμε τι κέρδισε

Τι ανταλλάγματα ζητά ο Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ | Σήμερα | 11/07/2023


1. Τι ανταλλάγματα ζητά ο Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
2. Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ σβήνουν τις τουρκικές σημαίες από τα F-35 και τα δίνουν στην Ελλάδα»
3. Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους - Παράθυρο διαλόγου και "κόκκινες γραμμές" 
4. Κ. Γκίνης και Σ. Σέρμπος για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Βίλνιους: Πού αποσκοπεί η Αθήνα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν


Αλλαγή στάσης της Τουρκίας και στροφή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει η απόφασή του να δώσει το πράσινο φως στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν ζητάει ένταξη στην Ε.Ε. με αντάλλαγμα τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ


1. Ο Ερντογάν ζητάει ένταξη στην Ε.Ε. με αντάλλαγμα τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ
2. Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπάιντεν - Σούνακ συζήτησαν για τα πυρομαχικά διασποράς
3. Κρεμλίνο: Πούτιν και Πριγκόζιν συναντήθηκαν μετά την ανταρσία της Wagner
4. Διαδηλωτές μπήκαν στην Κνεσέτ κατά τη συζήτηση της δικαστικής μεταρρύθμισης