Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Το «νανο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων

Αποκαλύπτεται ότι τα αγγεία της Αττικής είχαν ιδιότητες νανοϋλικού και μελετώνται από τη... NASA!

Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινό από το χώμα; Και όμως, ακόμη και τα πιο ταπεινά πράγματα, αν κάποιος τα αξιοποιήσει σωστά, μπορούν να γίνουν όχι μόνο πολύτιμα αλλά και προσοδοφόρα. Παρ' ότι ο Πλάτων θεωρούσε τον πηλό κάτι εντελώς κοινό και τετριμμένο - «των φαύλων και προχείρων» -, οι ίδιοι οι σύγχρονοί του τον διέψευσαν. Οι αρχαίοι κεραμείς της Αθήνας πήραν το κοινό χώμα της Αττικής στα χέρια τους και το μετέτρεψαν σε πραγματικό χρυσάφι αφού τα αγγεία τους μονοπώλησαν τις διεθνείς αγορές της εποχής τους.

O MYΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ‏

Διογένης (404-323 π. Χ.)

Όποιον και να ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Αλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο... το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις». Οι νεοέλληνες ειδικοί κατά έναν περίεργο τρόπο, σταματούν εδώ χωρίς να επεκτείνονται στην υπόλοιπη συζήτηση του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, η οποία είναι πραγματική διάλεξη πολιτικής κοινωνιολογίας. Ο Διογένης συμφωνεί με την Σωκρατική αντίληψη περί γνώσεως. Δηλαδή δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος επιτυχώς και επωφελώς με κάτι αν το αγνοεί.

"Ο μεγαλύτερος Βιολόγος της ιστορίας, ήταν Ελληνας!"

Ο Αριστοτέλης - εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.

Όπως εξηγεί σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος.

Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του 
DION, 29/08/2014

Ν. Λυγερός - 4ο Master Class Τοποστρατηγικής

Ν. Λυγερός - 4ο Master Class Τοποστρατηγικής. 
Αγαθονήσι, 26/08/2014

Τσαμπουκάς Ερντογάν για Κύπρο και αντιρατσιστικό – Σαμαράς: Έχουμε πρόβλημα κ. Πρόεδρε!

- Προκλητική γραμμή Ερντογάν στην 50λεπτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά
- Ζήτησε εξηγήσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
- Θα προκαλέσει προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε
- Σαμαράς στον Τούρκο πρόεδρο: Δεν υπάρχουν δυο κράτη στην Κύπρο, οι δηλώσεις σου υποσκάπτουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό
- "Σταματήστε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο
- Οι διάλογοι "φωτιά"
Μπορεί μετά την 50λεπτης διάρκειας συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ο Τούρκος πρόεδρος να μίλησε για τετ α τετ σε καλό κλίμα αλλά μάλλον τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ουκρανία: Την κατάληψη της Μαριούπολης ανακοίνωσαν οι αντάρτες(Βίντεο)

Αν και Ουκρανός αξιωματούχος είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν την πόλη Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη της ανατολική Ουκρανία όπου από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη μάχες, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για συνομιλίες με τη Μόσχα και υπόσχεται κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, για την ώρα οι πληροφορίες όσον αφορά στο τι συμβαίνει στην πόλη είναι συγκεχυμένες.

Μετέτρεψαν εκκλησία σε στούντιο για ερωτικό σίριαλ

Μετέτρεψαν εκκλησία σε στούντιο για ερωτικό σίριαλ
Τη βεβήλωση ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας στην Καππαδοκία που χρησιμοποιείται ως... στούντιο για να γυριστεί τουρκικό σίριαλ, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Γενί Σαφάκ. 
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb
 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Τούρκοι παραγωγοί επέλεξαν την ιστορική εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγιάς στη Νεάπολης της Καππαδοκίας, για να γυρίσουν σκηνές σκληρής βίας στα πλαίσια της παραγωγής «Emanet», που ετοιμάζει το κανάλι της Τουρκίας Fox.

Εξωγήινοι, σκοτώνουν Γήινους; (Βίντεο)

Ο απόστρατος Λοχαγός Αλεξιπτωτιστής Hollanda υποφέρει για πολλά χρόνια από ιλίγγους.
Μέχρι που η κόρη του τον βρίσκει απαγχονισμένο στο δωμάτιο του.
Είχε συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση με τον κωδικό "Δίσκος" όπου μαζί με την ομάδα του κατέγραψε σε φίλμ πολλών ωρών την πορεία ιπτάμενων δίσκων.
Κάπου στη Βραζιλία στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Ανεξήγητα φώτα εμφανιζόντουσαν από το πουθενά, σημάδευαν με την ακτίνα τους, περαστικούς ανθρώπους, ακόμα και άλλους που βρισκόντουσαν εντός κατοικιών και κατόπιν πολλοί απ'αυτούς εμφάνιζαν περίεργα σημάδια στο δέρμα τους...

«Περίεργη» αναφορά αξιωματούχου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, «Μακεδονία»

Σε μία «περίεργη» αναφορά προχώρησε ο αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος υποδοχής στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Ο Βρετανός τελετάρχης, κατά την είσοδο των Ευρωπαίων ηγετών και τον χαιρετισμό του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, με το όνομα «Μακεδονία».
Σκόπιμη προσφώνηση ή «γκάφα»; Σε κάθε περίπτωση, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την ενέργεια «ατυχές περιστατικό» και ετοιμάζει διάβημα προς το ΝΑΤΟ.

"ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ" Έξοδος από το αδιέξοδο, με Εθνικούς όρους! ΜΙΑ ΠΥΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ.

“Δεν είναι κρίμα να γονατίσεις, 
κρίμα είναι να μην ξανασηκωθείς και να προχωρήσεις”.
Γονατίσαμε, από τα λάθη μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, ηθικά, 
πνευματικά και πολιτιστικά. Και άλλες φορές όμως το Έθνος μας γονάτισε, 
αλλά πάντα είχε τις δυνάμεις να σηκωθεί και να προχωρήσει. 
Και τώρα πρέπει – και μπορούμε – να ξανασηκωθούμε.