Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Αρχαίο ρωμαϊκό κτήριο με «υπέροχες τοιχογραφίες» βρέθηκε κάτω από πρώην κινηματογράφο στη Βερόνα(Βίντεο - Φωτο)

Ένα αρχαίο ρωμαϊκό κτήριο βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε έναν πρώην κινηματογράφο στη Βερόνα, έχοντας ήδη χαρακτηρισθεί ως «μικρογραφία της Πομπηίας».

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο υπόγειο του κινηματογράφου Astra, το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση αφού εγκαταλείφθηκε για περισσότερα από 20 χρόνια. 

Με τις «υπέροχες νωπογραφίες» του, το κτίριο, που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ., «αποτελεί μια μικρογραφία της Πομπηίας», δήλωσε ο Έφορος της Βερόνας, που είναι αρμόδιος για την αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή.


Δεν είναι ακόμη σαφές ποια λειτουργία είχε το κτήριο, αλλά οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι μάλλον έχει επιβιώσει από πυρκαγιά καθώς η στέγη είχε καταρρεύσει και υπήρχαν αντικείμενα όπως καμμένα ξύλινα έπιπλα μεταξύ των ευρημάτων.

Οδικός χάρτης για Βαρώσια

Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews

Όλα τα βήματα που θα γίνουν στην Αμμόχωστο από την κατοχική Τουρκία έχουν διαμορφωθεί και, σε αυτή τη φάση, Άγκυρα και ψευδοκράτος εργάζονται για υλοποίησή τους. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής, έχει ζητήσει από τους υφιστάμενούς του όλα να είναι έτοιμα.

Έχει δε ζητήσει κατάλογο για το τι μπορεί να κάνει, στη διάρκεια της παραμονής του, όπως εγκαίνια (νοσοκομείο, έργα υποδομής, αεροπορική βάση, τέμενος, εγκαταστάσεις νερού κ.λπ.), για να επιλέξει.

Επιθετικές δηλώσεις Χ. Ακάρ εναντίον της Ελλάδας

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον κάλεσε να μείνει μακριά από εγωισμούς και συναισθηματισμούς και να σκεφτεί με λογική

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σε επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα για «προβοκάτσιες, προκλήσεις, παράνομες ενέργειες» ενώ προειδοποιεί πως «οι εξοπλισμοί της Ελλάδας είναι μάταιος κόπος». Παράλληλα απειλεί πως η Τουρκία «θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της και δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Γαλάζια Πατρίδα της».

Ο Ερντογάν “τελείωσε” την τουρκική αεροπορική ισχύ… S-400 για ΠΑΤΑΤΕΣ!

Ένα από τα πιο καυτά θέματα που συζητήθηκαν στην διάρκειας 50 λεπτών συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν αυτό των ρωσικών πυραύλων S-400 εξαιτίας των οποίων η Τουρκία εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα του μαχητικού 5ης γενιάς F-35. Η συνάντηση δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και αυτό είναι κακό νέο για την τουρκική αεροπορία. Εδώ και και μια δεκαετία η τουρκική αεροπορία στηρίχθηκε στην υπόθεση απόκτησης 100 μαχητικών F-35.

ΤΟΥ BURAK BEKDIL
ΠΗΓΗ: GATESTONE INSTITUTE



Η τουρκική αεροπορία χρησιμοποιεί μαχητικά F-16 και μερικά παλαιότερα F-4 κατά των Κούρδων

“Η Ελλάδα θα ΄χει την πρώτη Belharra πριν από τις ενδιάμεσες λύσεις που της προτείνουν”! Alain Guillou-Naval Group

Η συνέντευξη του κ.Alain Guillou Εκτελεστικού  Αντιπροέδρου  Ανάπτυξης της  NAVAL GROUP στο Militaire.gr , δείχνει ότι οι Γάλλοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το πρόγραμμα των νέων φρεγατών του ελληνικού Στόλου, με πρόταση την οποία κανένας δεν θα μπορεί να αρνηθεί.

Ο κ. Alain Guillou ,λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πύλες της η μεγάλη ελληνική έκθεση για την Άμυνα DEFEA, απαντά σ΄ όλα τα ερωτήματα του Militaire, διαλύοντας την “ομίχλη” που έχει δημιουργηθεί στην υπόθεση των φρεγατών με πλήθος “διαρροών”, “σεναρίων” και “αναλύσεων”. Τα πράγματα ως συνήθως είναι πολύ πιο απλά απ΄ όσο θέλουν να μας τα παρουσίαζουν: οι Γάλλοι δεσμεύονται να παραδώσουν την πρώτη Belharra στον ελληνικό Στόλο , μέχρι το 2025, “πολύ νωρίτερα ακόμη και από “κάποιες ενδιάμεσες λύσεις που πορσφέρονται στο Ελληνικό Ναυτικό”.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Naval Group καλύπτει με τις απαντήσεις του τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική βιομηχανική συμμετοχή και φυσικά με τα ναυπηγεία.

Όλη η συνέντευξη του κ. Alain Guillou:

Στην DEFEA οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εθνικές κορβέτες και οι φρεγάτες της Als NSD

Τις σχεδιάσεις της πρόκειται να παρουσιάσει στην διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας (DEFEA) η Ελληνική Ομάδα μελετητών Als NSD – Naval Ship Designs. Η διεθνής έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Ιουλίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Ελληνική ομάδα δραστηριοποιείται για περισσότερα από 11 χρόνια στην μελέτη και σχεδίαση πολεμικών σκαφών, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία που τα στελέχη της έχουν αποκτήσει στην μελέτη, σχεδίαση και την κατασκευή σχεδόν όλων των σκαφών που έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα και παραδοθεί στο Ελληνικό Ναυτικό και στην Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα.

Το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για την Αλβανία – ανησυχούν οι Αλβανοί

Τίρανα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε εντατικοποίηση των συναντήσεων και των αμοιβαίων επισκέψεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Αυτή η υψηλή ένταση των διμερών σχέσεων δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους στρατηγικούς συμμάχους μας, καθώς και από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με τον δυτικό προσανατολισμό της Αλβανίας από τη μία πλευρά και τη στενή σχέση με ένα καθεστώς όπως αυτό του Ερντογάν αφετέρου, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ως προϊόν αυτής της αγάπης, τον Ιούνιο, πολλές προσφορές στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας διαφημίστηκαν και το κερασάκι στην τούρτα λέγεται ότι είναι το συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά ορισμένων επιθετικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (οι Τούρκοι τα λένε SIHA).