Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νέα από τη Σερβία

ΑΠΌ ΤΟ glassrbije.org
ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΒΕΤΚΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
30/11/2011
 Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ. Mirko Cvetković, δήλωσε ότι ο παραμερισμός των οδοφραγμάτων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι προς συμφέρον για την παραπέρα διαβίωση των εκεί Σέρβων και απηύθυνε έκκληση προς τους άνδρες των διεθνών αποστολών να προστατέψουν όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς να χρησιμοποιούν τη βία σε βάρος των εκεί Σέρβων. «Κατά την παρούσα στιγμή πρέπει να παραμερίσουμε όλους τους κινδύνους, για να μην επέλθει κάποια τυχόν παραπέρα κλιμάκωση των εντάσεων και να αποτρέψουμε κάθε πιθανότητα απειλής της ασφάλειας των πολιτών»,- τόνισε ο κ. Cvetković. O ίδιος εκτίμησε ότι τα οδοφράγματα έχουν πραγματοποιήσει το στόχο τους, επειδή έχει σταματήσει η διαδικασία ανάπτυξης των θεσμών του ψευδοκράτους του Κοσόβου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, και, επίσης, επειδή ο διάλογος ανάμεσα σε εκπροσώπους του Βελιγραδίου και της Πρίστινας μετακινήθηκε εκ του νεκρού σημείου. «Η Κυβέρνηση της Σερβίας θεωρεί πως με διάλογο μπορεί να επιτευχθεί μακρόπνοη σταθερότητα, η οποία δε θα απειλήσει την παραπέρα διαβίωση των Σέρβων στις εστίες τους στο Κοσσυφοπέδιο»,- υπέδειξε, στο τέλος, ο κ. Cvetković.

Συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού για "Στρατηγική και Οικονομία"

                                                      Συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού για την
                                                             "Στρατηγική και Οικονομία"
                                                                      στις  εκπομπές
                                                             "Της μέρας τα καμώματα"
                                             με τις Χριστίνα Μέγα και Μαριέττα Γαβρηλιώτη
                                                                         στην Έρα Ρόδου
                                                                και στον Τέρης Χατζηιωάννου
                                                          στο ραδιοφωνικό σταθμό Ant1 Fm 12
                                                                                 29/11/11

Νίκος Λυγερός "Στρατηγική και Οικονομία" Ρόδος 29/11/11

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάλεξη του κύριου Λυγερού με θέμα "Στρατηγική και Οικονομία" που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο της Ρόδου. Στην εισήγησή του ο κύριος Λυγερός υποστήριξε μπροστά σε ένα  θερμό ακροατήριο 300 και πλέον Ρόδιων πολιτών ότι  η στρατηγική είναι οικονομική και σπάνια η οικονομία είναι στρατηγική, αφού  η  τέχνη της μίας φοβίζει την επιστήμη της άλλης, κι όμως η θεωρία παιγνίων καθώς το απέδειξε ο John Nash είναι ικανή να συνδυάσει και τις δύο. Στη θεωρία παιγνίων υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες: τα παίγνια συνεργασίας και τα παίγνια μη συνεργασίας. Η ριζοσπαστική προσέγγιση του John Nash σε σχέση με την παράδοση του John von Neumann είναι η ενοποίηση αυτών των δύο κατηγοριών. Αυτή η ολική αντιμετώπιση του προβλήματος επιτρέπει την απόδειξη της ύπαρξης ισορροπίας κατά Nash . Δεν σημαίνει όμως ούτε ότι αυτή η λύση είναι μοναδική ούτε ότι δεν υπάρχει άλλη μορφή.

Το ΔΝΤ επιτίθεται στην Κύπρο, με περίεργη έκθεση


Image 

Από το defencenet

«Περίεργη έκθεση» σε βάρος της Κύπρου δημοσιοποίησε το ΔΝΤ με στόχο να διαβάλει την κυπριακή οικονομία στις αγορές. Φαίνεται ότι μία νοικοκυρεμένη οικονομία όπου μάλιστα έχουν επιβεβαιωμένα ανακαλυφθεί υδρογονάνθρακες, επιχειρείται να παρουσιασθεί ως αδύναμη.
Προς τον σκοπό αυτό, σε έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι η χώρα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές και επιχειρεί να συντηρηθεί μέχρι τα τέλη του 2012 μέσω διακρατικών συμφωνιών, έχοντας ανάγκη για δανεισμό 700 εκ. δολαρίων… Ένα πολύ μικρό ποσό, στην πραγματικότητα.
Το γεγονός ότι η Κύπρος κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα νύχια του ΔΝΤ και της οικονομικής εξάρτησης, έχει λάβει δάνειο 2,5 δις. δολαρίων από την Ρωσία και συσφίγγει τις σχέσεις της με Ισραήλ και Ρωσία, αξιοποιείται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αρνητικά, εις βάρος της Κύπρου.

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ προς Τουρκία: "Ανοίξτε τη Χάλκη"


 ImageΑπό το defencenet.

Η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης και να ενισχύσει την ελευθερία της έκφρασης, της θρησκείας και άλλα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζει η σύμβουλος του αμερικανού αντιπροέδρου πριν από την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία και την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, η ανώτερη αξιωματούχος της Ουάσιγκτον προέτρεψε την Άγκυρα να ανοίξει τη σχολή η οποία παραμένει κλειστή από το 1971.

Μετά τις συνομιλίες του στην Άγκυρα, ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Χωρίς την Μεγίστη χάρτης της Κομισιόν


ImageΑπό το defencenet.

Την απουσία της Μεγίστης από χάρτη της Κομισιόν επεσήμανε η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ ο συγκεκριμένος χάρτης αποτυπώνει όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας.
Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επισημαίνουν ότι σε χάρτη με θεματικό τίτλο "Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα",  ή Μεγίστη δεν υπάρχει.
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς "Από το χάρτη απουσιάζει
εμφανώς η αποτύπωση του Καστελόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών".

Το πέτρινο δάσος των Μετεώρων!!! Ένα βίντεο απο ...αλλού


Aπό το e-rodios

Ένα καταπληκτικό βίντεο από τα Μετέωρα που αξίζει να δει κανείς, καθώς αναδεικνύει την ομορφιά της περιοχής στο εξωτερικό, και έχει εντυπωσιάσει πολλούς στο διαδίκτυο.
Το βίντεο, που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Μαραγκό, προφανώς φίλου των Μετεώρων δείχνει την κίνηση της γης και των αστεριών πάνω από τους ιερούς βράχους.
Σε συνδυασμό με την καταπληκτική μουσική επένδυση, δημιουργεί μια πάρα πολύ όμορφη αίσθηση στον θεατή. Δείτε το....

Βρίζε βρίζε...


Από το adesmeytos.gr

Βρίζε, βρίζε, όλο και κάτι θα μείνει. Μας βρίζουν. Ολοι. Αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμ’ ούλοι. Κυρίως μας βρίζουν τα σκατά. Δεν είναι τίποτα. Ενα καζανάκι να τραβήξεις, τους καθάρισες. Μια ακροδεξιά υβρίστρια της Ευρώπης έχει αγοράσει σπιτάκι στη Σαντορίνη, το έχει αδήλωτο στη χώρα της, παρ’ όλα αυτά μας αποκαλεί κλέφτες, λαμόγια και άλλα τέτοια κομψά. Παρακαλώ όχι ευχές τύπου «άντε πηδήξου μωρή». Αρκετά με αυτές τις γαλαντομίες, διότι έρχονται και πηδιούνται μαζί μας. Πόσες φορές μπορείς να χαλαρώσεις για να απολαύσεις τον βιασμό;

Δεν κοιτάνε τα μούτρα τους. Σιγά τα μούτρα. Εμείς θα παραμείνουμε ωραίοι σαν Ελληνες. Εκτός από τους πολιτικούς. Παραμένουν ανθέλληνες και είναι άσχημοι. Μα όλα τα τέρατα στη Βουλή; Είναι αυτό που λένε «κόψε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα».

Γκρεμίστηκαν, λόγω εγκατάλειψης, 55 πέτρινα γεφύρια στον Άραχθο!

Aπό το katoci
 
Λόγω εγκατάλειψης, γκρεμίστηκαν 55 πέτρινα γεφύρια, που υπήρχαν κάποτε στον ποταμό Άραχθο.Τώρα ο ταξιδιώτης βλέπει μόνο ένα μισογκρεμισμένο στον ανηφορικό δρόμο από τα Γιάννινα προς τους Χουλιαράδες. Εκεί τριγύρω συντελείται και η συμβολή με τον Καλαρρύτικο για να ακολουθήσει νοτιότερα το στενό "πλωτό" φαράγγι.Τα γεφύρια, που αποτελούσαν κόσμηματου τοπίου, αλλά
και ζωντανό κομμάτι πολιτισμού και ιστορίας, εξαφανίστηκαν από την αδιαφορία όλων, πολιτών και αρμοδίων. Επιπλέον φράγματα και αμμοληψίες, σε συνδυασμό με τη ρύπανση από αστικά και βιοτεχνικά απόβλητα, πιέζουν τον Άραχθο, αλλά η ομορφιά παραμένει πεισματικά. 

Spiegel για ευρώ : The Game Is Over – Απέτυχαν στα ''δύσκολα'' στο Eurogroup ενώ εξελίσσεται η μεγαλύτερη επίθεση των αγορών στην Ευρωζώνη


 

Από το newsit

Μόνο όποιος φορούσε την ελληνική φανέλα έφυγε με ένα μαγκωμένο χαμόγελο από το χθεσινό Eurogroup, καθώς οριστικοποιήθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης.
Αν το καλοσκεφτεί όμως κανείς, είναι για τα πανηγύρια όσοι πανηγυρίζουν που μας δίνουν τα 8 δις ευρώ μετά από 2 αναβολές και ενώ κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια στο χείλος του γκρεμού, δηλαδή της χρεοκοπίας.


Τι περίμενε να ακούσει με κομμένη την ανάσα η Ευρώπη και απογοητεύτηκε ξανά;

- Είχαν πει, πριν ''σκάσει'' η Ιταλία, πως θα έριχναν 2 τρις ευρώ στο ΕυρωπαϊκόΤαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αποδεικνύεται πως θα φύγει το 2011 και μετά βίας θα μαζέψουν τα μισά λεφτά και ας διαβάζουν απόρρητη έκθεση, που συνυπογράφουν Κομισιόν και ΕΚΤ, ότι είναι θέμα χρόνου η ιταλική χρεοκοπία.

Κτηνωδία! Έσφαξαν 3χρονο αγοράκι και δολοφόνησαν τον πατέρα του!

Από το newsit

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί όταν βρήκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Πλατύ Μεσσηνίας, έναν άνδρα νεκρό και δίπλα του σφαγμένο το μόλις τριών χρονών αγοράκι του.

Ο πατέρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Το τραύμα ήταν διαμπερές και πιθανότατα ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ακριβώς δίπλα του κείτονταν νεκρό το μόλις τριών ετών αγοράκι του. Είχε βαθύ τραύμα στον λαιμό του...

Το τραγικό αυτό γεγονός αποκαλύφθηκε όταν οδηγός που περνούσε από το σημείο, είδε το αυτοκίνητο να επιπλέει στα νερά του καναλιού του ποταμού Πάμισου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε Κύπρο και Ευρωζώνη



Aπό το philenews

Βρυξέλλες: Στο 8,2% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Οκτώβριο από 7,9% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Ιστορικό υψηλό κατέγραψε η ανεργία στην Ευρωζώνη.

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 10,3% (10,2% το Σεπτέμβριο) του ενεργού πληθυσμού, ενώ αύξηση στο 9,8% (9,7% το Σεπτέμβριο) σημειώθηκε και στο σύνολο της ΕΕ.

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Κύπρου, τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 8,1% (7,8% το Σεπτέμβριο), στις γυναίκες 8,3% (8,0% το Σεπτέμβριο) και στους νέους κάτω των 25 ετών 22,7% (στοιχεία Σεπτεμβρίου).

Με αυξημένο όγκο και τζίρο η αντίδραση του ΓΔ

Από το capital.gr
 
Αποσυνδεδεμένο από τις ευρωπαϊκές αγορές, το Χρηματιστήριο της Αθήνας διαφοροποιείται τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση.

Στο πολυπόθητο «OK» του Eurogroup για την έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει εκταμιευθεί προ… δύο μηνών περίπου, επιχειρεί να βρει στήριξη η ελληνική αγορά την Τετάρτη, στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Η ελληνική αγορά συνεχίζει ωστόσο να «φλερτάρει» με νέα χαμηλά, καθώς δείχνει αδύναμη να ευθυγραμμιστεί με το -μεταβαλλόμενο- κλίμα που διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Απώλειες έως και 4,97% σημείωνε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, που συνεχίζει από την έναρξη των συναλλαγών να κινείται σε αρνητικό έδαφος με το σύνολο σχεδόν των τίτλων του να διαπραγματεύεται με απώλειες.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γενικό Δείκτη, που από απώλειες 0,47% στο άνοιγμα των συναλλαγών, κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος με κέρδη έως 1,06%, βρίσκοντας στήριξη στο αγοραστικό ενδιαφέρον που προσελκύουν δεικτοβαρείς τίτλοι του FTSE20, όπως η Coca-Cola 3E. 

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Aπό το philenews

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες σημειώνει σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά, δεχόμενη έντονες πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 12:46 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 247,64 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλες ζημιές της τάξης του 3,59%.

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 3,54% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 88,05 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 453.965,45 ευρώ.

Σε δύο μήνες εξαφανίστηκαν 14 δισ. από τις τράπεζες


 

Από το news247.gr

"Λεφτά υπάρχουν" και η ρήση επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από τα λεγόμενα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδoς στη Βουλή.
Τα 13-14 δισ. ευρώ άγγιξε η εκροή τραπεζικών καταθέσεων το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
"Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, δύο πολύ άσχημους μήνες, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, είχαμε μια απώλεια 13-14 δισ. ευρώ", σημείωσε ο κ. Προβόπουλος, όπως μετέδωσε  το Reuters.

Ο ήλιος της Ελλάδας ελπίδα για την οικονομία

Το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα "Ήλιος" εξαγωγής ηλιακής ενέργειας στην ΕΕ, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας ιδιαίτερα την εκτίμησή του ότι το όφελος της χώρας μας από την υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν 3-4 δισ. ευρώ το χρόνο.
Εξήγησε ότι πρόκειται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 10.000 μεγαβάτ ότι γι αυτό απαιτούνται 200.000 στρέμματα, η επένδυση είναι της τάξεως των 20 δισ. ευρώ και με βάση τις σημερινές τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρόγραμμα θα επέφερε έσοδα 80 δις ευρώ για μια 25ετία, ενώ το όφελος της χώρας θα άγγιζε τα 3 έως 4 δισ. ευρώ το χρόνο.

Άγριο μακελειό στην Τουρκία(Βίντεο)

Από το newsbomb

Μακελειό έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη όταν Λίβυος άνοιξε πυρ σε κεντρικό σημείο της πόλης τραυματίζοντας τρία άτομα.
Το περιστατικό έγινε στο ιστορικό «Sultanahmet Square» στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Μάρτυρες αναφέρουν πως o σκοπευτής απείλησε τον στρατιώτη που εκτελούσε υπηρεσία στο παλάτι «Topkapı», αρπάζοντάς του το όπλο. Εν συνεχεία  φωνάζοντας θρησκευτικά συνθήματα ξεκίνησε να πυροβολεί με την καραμπίνα του.

Όταν οι επενδύσεις έχουν... χρώμα



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος από το zougla.gr

«Θύμα» μικροπολιτικών συμφερόντων, που βάζουν προσχώματα στη λειτουργία μιας πρότυπης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής κρέατος, εμφανίζεται να έχει πέσει ο επιχειρηματίας από τη Νάξο, κ. Δημήτρης Κώτσος.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη zougla.gr, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επεξεργαζόμενο πληροφορίες σχετικά με τα πολιτικά του φρονήματα, τα οποία δεν συνέπιπταν με την απερχόμενη κυβέρνηση, έφραξε τον δρόμο της επένδυσής του.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον επιχειρηματία που είδε το επενδυτικό του σχέδιο να εγκρίνεται αρχικά την 1η Οκτωβρίου του 2010 με προϋπολογισμό 7.505.000 ευρώ, ο οποίος στη συνέχεια - έπειτα από χειρόγραφες παρεμβάσεις- έπεσε στο 1.720.000.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κώτσος, ο λόγος που έγιναν οι χειρόγραφες παρεμβάσεις είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε σχετικά με τα πολιτικά του φρονήματα και προσπάθησε, μέσω του γενικού γραμματέα κ. Γιώργου Κανελλόπουλου (ο οποίος - όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας- φέρεται να έχει παρέμβει χειρόγραφα), να βάλει εμπόδια στο επενδυτικό του σχέδιο.

Προληπτικό μέτρο, λένε οι ιθύνοντες Προετοιμάζονται για συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα!!!

Από το protothema

Προετοιμασίες για τη διαπραγμάτευση νομισμάτων ΠΛΗΝ του ευρώ έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγματικών ισοτιμιών, πυροδοτώντας σενάρια όχι μόνο για διάσπαση της Ευρωζώνης, αλλά ακόμα και για διάλυσή της!

Εδώ και μέρες τα σχετικά ρεπορτάζ εμφανίζουν τις διαχειρίστριες εταιρείες των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών πλατφορμών συναλλαγών σε νομίσματα είτε να είναι ήδη έτοιμες, είτε να προετοιμάζουν τα συστήματά τους ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών και εντολών στα «παλαιά», εθνικά νομίσματα των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Τα “όχι” και τα “ναι” της Αθήνας στο Βερολίνο



Από το protothema
 
  Τα “ναι” και τα “όχι” της Ελλάδας, καθώς και τις συμμαχίες της χώρας μας απέναντι στις γερμανικές απαιτήσεις ετοιμάζει ο πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος ολοκληρώνει σήμερα τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε από αύριο να ξεκινήσει ο κύκλος συνεδριάσεων των κυβερνητικών οργάνων, με ορίζοντα τη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Η Αθήνα ζητά από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο μία οριστική απάντηση. Και, πλέον, δεν είναι μόνη. Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία έχουν και αυτές αντίστοιχα αιτήματα.

Παραλύει την Πέμπτη ιδιωτικός και δημόσιος τομέας


 
Από το real.gr

Παραλύει για άλλη μια φορά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας σε ολόκληρη τη χώρα αύριο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία.

Στην απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.α. Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, απεργώντας σήμερα προκειμένου να καλυφθούν οι συγκεντρώσεις.

Μικρά κέρδη με "φόντο" τις διστακτικές ελπίδες για Ευρώπη

Από το capital.gr


  Dow11.555,6332,62 0,28%  



  Nasdaq2.515,51-11,83 -0,47%  

Η Wall Street χθες
Μικρά κέρδη στους βασικούς δείκτες της Wall Street -πλην του Nasdaq- χάρισαν οι διστακτικές ελπίδες για πρόοδο στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, καθώς και η απρόσμενη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Παρά την άνοδο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones δεν κατάφερε να κατοχυρώσει θετικό πρόσημο για το 2011, καθώς βρίσκεται 0,2% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους. Στις εξελίξεις που επιβάρυναν την επενδυτική ψυχολογία, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου της μητρικής της American Airlines.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 32,62 μονάδες (0,3%) κλείνοντας στις 11.555,63 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,83 μονάδων (-0,5%) φτάνοντας τις 2.515,51 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,64 μονάδων (0,2%) στις 1.195,19 μονάδες. Θετικός πρωταγωνιστής ο κλάδος ενέργειας, ενώ στην άλλη πλευρά της διελκυστίνδας οι κλάδοι τεχνολογίας και τραπεζών.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έχασε 0,02 δολάρια ή 0,82% στα 2,43 δολάρια.

Η μετοχή της AMR Corp. βυθίστηκε κατά -83,95%, απόρροια της κατάθεσης αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ. 

Η πολιτική της συγνώμης

Από το greek.ruvr.ru

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τονίζει την ανάγκη πραγματοποίησης διερεύνησης των ενεργειών του ΝΑΤΟ. Οι δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το Σάββατο εξαπόλυσαν αεροπορικό κτύπημα σε στρατιωτικό φυλάκιο στο έδαφος του Πακιστάν.
Ο Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ήδη δήλωσε ότι αυτό το επεισόδιο θα εξεταστεί προσεκτικά. Πάντως, οι αρχές του Πακιστάν δεν θέλησαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας και απάντησαν χωρίς καθυστέρηση στη συμμαχία.
Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον ΥΠΕΞ του Πακιστάν Χίνα Ραμπανί Κχαρ ο Λαβρόφ εξέφρασε συλλυπητήρια για τις απώλειες ανάμεσα στους Πακιστανούς στρατιωτικούς, καθώς επίσης υπογράμμισε το απαράδεκτο της παραβίασης της κυριαρχίας των κρατών, μεταξύ άλλων και κατά το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Νέα από τη Σερβία

Από το glassrbije.org



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΕΛΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
29.11.2011
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν λάβει μέχρι τις 5 προσεχούς μηνός Δεκεμβρίου, το απόγευμα, την απόφαση σχετικά με την υποψηφιότητα της Σερβίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί της 9ης Δεκεμβρίου, όπως προβλέπονταν νωρίτερα, επειδή στη διάσκεψη κορυφής των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ένωσης, στις 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί θα έχουν αρκετά μεγάλη ημερήσια διάταξη, εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας, κ. Božidar Đelić, ο οποίος είχε συνομιλίες τον Βέλγο υπουργό Εξωτερικών, κύριο Steven Vanakere, και ο οποίος πρόκειται να απευθυνθεί απόψε προς τα μέλη της Επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων και εξωτερικής πολιτικής του βελγικού Κοινοβουλίου.

Πάρτι οργίων στο Βερολίνο

Πάρτι οργίων στο Βερολίνο

Σχόλιο από ΑLEXANDER
Η Φράου Αγγέλα...έλαβε μέρος;
 
Από το newsbomb

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το πάρτι οργίων, για τα γενέθλια ιδιοκτήτη διάσημου κλαμπ του Βερολίνου.
Το στιγμιότυπο που προκάλεσε την οργή των Γερμανών ήταν η γυμνή γυναίκα, σε πόζα εσταυρωμένου, που εμφανίστηκε στο κλαμπ "Maxxim" λίγο μετά τη 01:00 της Παρασκευής, ως το αποκορύφωμα του event.
Η σκηνή αναπαριστούσε τη «σταύρωση» μιας νεαρής γυναίκας, δεμένης πάνω σε ένα σταυρό, με το γυμνό της κορμί βαμμένο χρυσό. Η γυναίκα, γνωστή πορνοστάρ της Γερμανίας, παρέμεινε στο σταυρό περίπου 30 λεπτά και ενώ μπροστά της χόρευαν ξέφρενα οι καλεσμένοι στο πάρτι, με s&m αμφίεση.

Αμοιβές 31 εκατ. ευρώ στους συμβούλους για το κούρεμα!


Αμοιβές 31 εκατ. ευρώ στους συμβούλους για το κούρεμα!
Aπό το newsbomb
Μόνο…31 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει το δημόσιο για τις εργασίες και τις συμβουλές δύο εταιρειών για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), που συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής την 21η Ιουλίου.
Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση την ώρα που η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζοντας στα χνάρια της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξακολουθεί να επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας στην ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα η απόφαση του Ιουλίου δεν εφαρμόστηκε για την Ελλάδα, καθώς γρήγορα ξεπεράστηκε από τις αγορές και αντικαταστάθηκε από αυτή της 26ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα με απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στις 31 Οκτωβρίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα (δείτε το επισυναπτόμενο pdf), το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει ως αμοιβές 6 εκατ. ευρώ στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON LLP (νομικός σύμβουλος) και τα υπόλοιπα 25 εκατ. ευρώ στην Lazzard (χρηματοοικονομικός σύμβουλος).

Μειώνονται οι επικουρικές - Συγχωνεύονται τα ταμεία



 
Από το real.gr

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και συγχωνεύσεις των επικουρικών ταμείων προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων σε έναν αυτοτελή φορέα με ενιαίες οικονομικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έστειλε και προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους αντιδράσουν στην ενοποίηση λέγοντας χαρακτηριστικά : «Όποιο ταμείο μείνει εκτός σχήματος και εκτός κανόνος θα υποστεί τις συνέπειες, χωρίς δική μας ευθύνη».

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η 6η δόση



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα, ότι λαμβάνει την 6η δόση, αλλά αν θέλει να μην «ξαναπεράσει τα ίδια» θα πρέπει να «επισπεύσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων». Η επόμενη δόση, από το επόμενο πακέτο αυτή τη φορά, θα αποφασιστεί μετά από ενδελεχείς ελέγχους και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τα στελέχη της Τρόικας «λίαν συντόμως».

Υπουργοί όπως ο Σόιμπλε, ο Μπαρουάν, ο Ντε Κέες Γιάχερ και η Μ.Φέκτερ, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για το τι αναμένεται από την Ελλάδα: μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο, ριζοσπαστική αναδιάταξη των υπηρεσιών και νέο φορολογικό σύστημα – ότι γράφει ήδη η 5η έκθεση των ελεγκτών, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο επίτροπος Ρεν στο συμβούλιο.