Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παραλύει την Πέμπτη ιδιωτικός και δημόσιος τομέας


 
Από το real.gr

Παραλύει για άλλη μια φορά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας σε ολόκληρη τη χώρα αύριο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία.

Στην απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.α. Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, απεργώντας σήμερα προκειμένου να καλυφθούν οι συγκεντρώσεις.


Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματιστεί να γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν νωρίτερα σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έλαβε χθες, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Στις αστικές συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα απεργήσουν, εκτός κάποιων στάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν για τις συγκεντρώσεις.

Έτσι, το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές στις μετακινήσεις τους.

Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν επίσης, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα βρίσκονται στους δρόμους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Κλειστό θα είναι το τμήμα του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο».

Σε ό,τι αφορά τα αεροπλάνα, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου