Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τα τιτιβίσματα του Γιώργου πρωθυπουργού…

Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/
Γιώργος ο... πρωθυπουργός. Στη χώρα που δεν...υπάρχει!
Όταν ο Γιωργάκης ο πρωθυπουργός ήταν ακόμη ωραίος και άνετος έγραφε στο twitter (twitter.com/#!/g_papandreou), ενημέρωνε το προσωπικό του site (www.papandreou.gr). Μέχρι και τις γελοιογραφίες, που δημοσιεύονταν στο Τύπο αναρτούσε. Όλα αυτά παλιά γιατί μετά… έσφιξαν τα γάλατα – λόγω ΔΝΤ, ΕΚΤ, Μέρκελ, Σαρκοζί και σια – και το twitter έμεινε ανενημέρωτο από τις 16 Μαϊου 2010, οι γελοιογραφίες έγιναν… βαριές και δεν τις σήκωνε το site από τις 24 Ιανουαρίου 2010. Ας θυμηθούμε με ευχάριστη διάθεση μερικά κελαϊδίσματα και γελοιογραφίες του παρελθόντος. Στη συνέχεια ας αλλάξουμε βέβαια διάθεση και ας διαβάσουμε τα άρθρα του περί αστυνομίας και αστυνομικών μέτρων σε πορείες και διαδηλώσεις. Το πρώτο του άρθρο είναι μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα τρανό παράδειγμα του πως σε αλλάζει η… εξουσία! ΤA TWEET…

"Ξύπνα Ευρώπη,πάμε για κραχ"!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

To σκηνικό παγκόσμιου κραχ που ξεδιπλώνεται καθημερινά στις παγκόσμιες αγορές φαίνεται πως δεν θορυβεί τους ευρωπαίους ηγέτες που εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στη σιωπή και στην αδυναμία πρωτοβουλιών που θα ανατρέψουν τον κίνδυνο μίας παγκόσμιας ύφεσης. 



Μετά την απόλυτη αποτυχία του Eurogroup, την κατάρρευση όλων των χρηματιστηρίων του κόσμου και τη σχεδόν σίγουρη πορεία της Ελλάδας σε χρεοκοπία, όπως αναφέρουν οι επενδυτές, η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και απλά περιορίζονται σε δηλώσεις που στην ουσία δεν έχουν πουθενά αντίκρισμα. 





Ράλι στο τέλος για τη Wall

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow10.808,71153,41 1,44%  
  Nasdaq2.404,8268,99 2,95%  
Η Wall Street σήμερα

Συνεδρίαση ακραίων διακυμάνσεων ήταν αυτή της Τρίτης στη Wall Street, με τον Dow Jones να ανακάμπτει από απώλειες άνω του 2% για να βρεθεί λίγο πριν το κλείσιμο των συναλλαγών να σημειώνει κούρσα κλείνοντας τελικά στα υψηλά της ημέρας με κέρδη άνω των 150 μονάδων.

Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άλμα σχεδόν 3%, ενώ ο S&P κέρδισε 2,2%. Οι δύο δείκτες βρέθηκαν επίσης την τελευταία ώρα των συναλλαγών να καταγράφουν εντυπωσιακό ράλι ανακάμπτοντας από απώλειες που έφτασαν το 1,6% και 2,2% αντίστοιχα στα χαμηλά της ημέρας. 

Το σύνθημα για την γενικευμένη αντεπίθεση στην αμερικανική αγορά έδωσαν δημοσιεύματα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν τρόπους για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων, αλλά και ότι η γαλλοβελγική Dexia SA σχεδιάζει να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 180 δισ. ευρώ σε ένα ειδικό όχημα που θα στηρίζεται από κρατικές εγγυήσεις.

Οι δείκτες βρήκαν νωρίτερα στήριξη στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την αμερικανική έχοντας ξεκινήσει με μεγάλες απώλειες τις συναλλαγές της Τρίτης εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση.

Αδράνεια του ΥΠΕΞ για τα ανιστόρητα αλβανικά σχολικά βιλβία

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/



Σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται το ανιστόρητο περιεχόμενο σχολικών βιβλίων στην Αλβανία, τα οποία μεταξύ άλλων εμφανίζουν τη γειτονική χώρα να εκτείνεται έως το Αγρίνιο και παρουσιάζουν τους Έλληνες ως «αιμοσταγείς», που προέβησαν σε εθνοκάθαρση εναντίον των Τσάμηδων.

 Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αν και χαρακτήρισε υπαρκτό το θέμα του αλυτρωτικού περιεχομένου των βιβλίων αυτών, περιορίστηκε να αναφέρει πως συζητείται μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.

Τα Σκόπια αν χάσουν στη Χάγη θα ‘αποχαιρετίσουν’ την Ενδιάμεση συμφωνία

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Οκτώβριος 4, 2011.
«Η χώρα μας δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ενδιάμεση συμφωνία (με την Ελλάδα) αλλά είναι δυνατόν να ενημερωθούν τα Ηνωμένα Έθνη, ότι αφού οι παραβιάσεις της Συμφωνίας δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, στο μέλλον η σκοπιανή πλευρά θα ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντά της», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στα Σκόπια.

Χάγη: Στις 16/11 η απόφαση για την προσφυγή ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ (Dnevnik)
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σε περίπτωση που η απόφαση του Δικαστηρίου είναι «εξισορροπημένη», τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως γράφει η Ντνέβνικ, θα χρησιμοποιήσει τα μέρη εκείνα της απόφασης που ευνοούν τη χώρα και θα αναλάβει διπλωματική εκστρατεία, με στόχο να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, το πιθανότερο είναι η απόφαση του Δικαστηρίου να είναι «εξισορροπημένη», δηλαδή σ' αυτήν να αναφέρεται ότι «και οι δύο χώρες παραβίασαν την Ενδιάμεση Συμφωνία».
Σε περίπτωση που η ετυμηγορία του ΔΔΧ είναι «θετική» για την ΠΓΔΜ, δηλαδή αν το Δικαστήριο αποφασίσει ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, τότε, όπως γράφει η εφημερίδα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προτίθεται να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα ενημερώσει για την απόφαση και θα ζητήσει από αυτό να μην επιτρέπεται στο μέλλον η παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Νέα από την Σερβία......

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΣΒΕΤΚΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ      
04/10/2011
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Μίρκο Τσβέτκοβιτς ζήτησε, στις συνομιλίες που είχε στη Λισσαβόνα, από τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, κ. Anibal Kavaka Silva να υποστηρίξει αυτή η χώρα τη συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας και τόνισε τη δέσμευση της χώρας μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας. Επιπλέον, ο κ. Τσβέτκοβιτς εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Πορτογάλο πρόεδρο για την μέχρι τώρα υποστήριξη της Λισαβόνας,στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας και, επίσης, εξέφρασε ικανοποίηση που σε αυτή τη χώρα έγινε η επικύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης. Στη συνέχεια, ο προθυπουργός Τσβέτκοβιτς υπογράμμισε ότι για τη Σερβία είναι καθοριστικής σημασίας να αποκτήσει η ίδια το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και να προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν την κατάσταση στο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η κατάσταση στο Κόσοβο και ο ρόλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στην περιοχή (KFOR) θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα της επόμενης συνάντησης των υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της Συμμαχίας, στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.
 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Κοσσυφοπέδιο

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Εκδήλωση διαμαρτυρίας των Σέρβων πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκρατσάνιτσα στο Κόσοβο, όπου η αλβανική κυβέρνηση ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας από το Βελιγράδι.

Επίσκεψη Καρζάι στο Νέο Δελχί

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Ινδία  —  Το Αφγανιστάν και η Ινδία, δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια καχυποψία απέναντι στο Πακιστάν, επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους μέσω μίας «στρατηγικής σύμπραξης» με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου Χαμίντ Καρζάι στο Νέο Δελχί.
Ο Αφγανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά αυτήν τη χρονιά την Ινδία, θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Ινδία.

Η Κίνα πήρε το προβάδισμα από τη Ρωσία στη διμερή τους σχέση

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Η Κίνα έχει πάρει το προβάδισμα στην σχέση της με τη Ρωσία, λόγω της μείωσης της εξάρτησης του Πεκίνου από την Μόσχα για την απόκτηση προηγμένων οπλικών συστημάτων και τα βαθιά προβλήματα στην διμερή ενεργειακή συνεργασία, υποστηρίζει σε έκθεσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη (SIPRI).

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Τίποτα μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια, δεν κατάφερε να σταματήσει τη βία

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την πιο μακρόχρονη σύγκρουση της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συμβούλιο της Ευρώπης: Το Eθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο έγινε «Εταίρος για τη Δημοκρατία"

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Σημαία 
Το καθεστώς του «Εταίρου για την Δημοκρατία» χορήγησε στο Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εγκρίνοντας την έκθεση του Ολλανδού βουλευτή της Ομάδας της Αριστεράς Τίνι Κοξ, έδωσε στο Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο το δικαίωμα να συμμετέχει στην νέα πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φέρει τον τίτλο «Εταίροι για την Δημοκρατία» και αφορά την σύσφιγξη των κοινοβουλευτικών δεσμών, μεταξύ της Συνέλευσης του ΣτΕ και των κοινοβουλίων των Αραβικών χωρών.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική» ήταν το μήνυμα του υπ. Αμυνας των ΗΠΑ σε Ισραήλ - Παλαιστινίους

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Τις διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησής του και των τριών μερών ακόμα του Κουαρτέτου -Ε.Ε., Ρωσία, ΟΗΕ- για την επανέναρξη των, παγωμένων εδώ και ένα χρόνο, διμερών συνομιλιών μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, που είχαν ξεκινήσει με αμερικανική πρωτοβουλία, επιδιώκει να ενισχύσει ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα, που χθες προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ ξεκινώντας την πρώτη του αξιώματός του μεσανατολική περιοδεία.

Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Θα αρθεί όταν σταθεροποιηθεί η ασφάλεια

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιτρέπει κυρίως την κράτηση υπόπτων χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, θα αρθεί μόλις υπάρξει σταθερότητα στην Αίγυπτο, δήλωσε ο αρχηγός του ανώτατου συμβουλίου των ενόπλων δυνάμεων Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, τον οποίο επικαλείται σήμερα κυβερνητική εφημερίδα.

Έξω από συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη, έξω από συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, δήλωσε ο συντονιστής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας.

Σομαλία: Ο ΟΗΕ καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) καταδίκασε σήμερα την κλιμάκωση της βίας στη Σομαλία με «νεκρούς και δεκάδες τραυματίες» και επιδεινώνει την ήδη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση.
«Η επανάληψη των συγκρούσεων μεταξύ των ένοπλων αντίπαλων οργανώσεων επιδεινώνει την ήδη πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντριάν Έντουαρντς.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται ενώ 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό στο Μογκαντίσου.
Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εισήλθε στον περίβολο ενός κυβερνητικού κτιρίου, είπε ο Μοχάμουντ Αμπντουλαχί, ένας ταξιτζής στο Μογκαντίσου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά, είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας, υπάλληλος του υπουργείου Υγείας.

Πολύνεκρα επεισόδια στην Υεμένη

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

ΦΩΤΟ REUTERS


Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες πιστούς στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και δυνάμεις που έχουν ταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές ξανάρχισαν...

Στη Μπάνι Ουαλίντ ο Σάιφ αλ Ισλάμ, στους Τουαρέγκ ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, βρίσκεται στην Μπάνι Ουαλίντ, όπου διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT), ανέφερε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ένας διοικητής των νέων αρχών της Λιβύης.

Θα αποχωρήσει μετά την απελευθέρωση ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Λιβύη  —  Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Μαχμούντ Τζιμπρίλ δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή όταν ολόκληρη η χώρα περιέλθει στον έλεγχο των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Οπαδοί του έκπτωτου λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εξακολουθούν να ελέγχουν κάποιους θύλακες στη Λιβύη, ανάμεσά τους και την γενέτειρά του Σύρτη.

Μάχη μέχρι τέλους από τον Καντάφι περιμένει πρώην Λίβυος πρωθυπουργός

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι εκτιμά ότι o έκπτωτος ηγέτης είναι στη Λιβύη, θα πολεμήσει ως το τέλος. 
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ο πρώην πρωθυπουργός του Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως ο έκπτωτος ηγέτης είναι ακόμη στη Λιβύη και θα συνεχίσει να πολεμά τους νέους ηγέτες της χώρας μέχρι το τέλος.
«Νομίζω ότι ο Καντάφι. . . δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα. Πιστεύω ακράδαντα, με βάση όσα γνωρίζω γι' αυτόν, ότι μάχεται με τα όπλα του και μαζί με τους άνδρες του», δήλωσε ο αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή στη γειτονική Τυνησία, σύμφωνα με όσα είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο δικηγόρος του.
«Δεν θα εγκαταλείψει και δεν θα καταθέσει τα όπλα του μέχρι το τέλος», τόνισε.
Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε φυλακή περίπου 30 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα της Τυνησίας, ενώ οι αρχές εξετάζουν ένα αίτημα από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης για την έκδοσή του.

"Χρυσή" η Τουρκία!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Πρώτη στη παραγωγή χρυσού είναι η Τουρκία τη τελευταία 10ετία ,με 82 τόνους χρυσού,σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Μητέρα των Διδύμων: Απαιτώ την παραίτηση του Χριστόφια (video)

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
Τα δικά μας λόγια είναι περιττά. Η ηρωίδα μάνα που έχασε τους αγγέλους της τα λέει όλα, με όλη τη δύναμη που την χαρακτηρίζει.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Ας επιτέλους αποκτήσουμε κριτική και σφαιρική σκέψη πέραν των πολιτικών και κομματικών ιδεολογιών.

Διεθνές Συνέδριο ''Ναυτιλιακή Κύπρος 2011'' Η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης Τρελά νούμερα στις εκτιμήσεις καθηγητή για το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης


Η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά τον εντοπισμό και την οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, εκτιμά ο καθηγητής στο Κολέγιο Μηχανικών Κάλλεν του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Μιχάλης Οικονομίδης.

Επιστολή προς τον πρόεδρο Χριστόφια με την ευκαιρία της 51ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, εκφράζει ο Μπ.Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Ουάσιγκτον: Τη δέσμευση και στήριξη των ΗΠΑ στην επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα φέρει ευημερία και ασφάλεια στις μελλοντικές γενεές στην Κύπρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με την ευκαιρία της 51ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Στα χαρακώματα (και πάλι) ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε εκ νέου σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είτε να παραιτηθεί είτε να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής, προσθέτοντας πως σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα ώστε να ''εξευρεθούν από κοινού πολιτικοί, κοινοβουλευτικοί και θεσμικοί τρόποι θωράκισης των συμφερόντων του κυπριακού λαού''.

Στην Αμμόχωστο το Πίρι Ρέις

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για συντήρηση και ανεφοδιασμό βρίσκεται σήμερα το τουρκικό σεισμογραφικό Πιρί Ρείς, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες τ/κ ΜΜΕ.
Οπως αναφέρεται, στο πλοίο βρίσκονται 13 άτομα πλήρωμα και 10 ερευνητές τους οποίους υποδέχθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι ο λεγόμενος υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών, Ερσάν Σανέρ και μίλησε με τον καπετάνιο και τους επιβαίνοντες.

ΣΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βουλευτές το απαξίωσαν

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
Ενώ άμεση υπήρξε η αντίδραση των Σύρων εξεγερμένων που βγήκαν στους δρόμους μαζικά για να δείξουν την υποστήριξή τους στο νεοϊδρυθέν Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, αψηφώντας πάλι την άγρια καθεστωτική καταστολή, μέλη του συριακού Κοινοβουλίου κυριολεκτικά περιφρόνησαν το κορυφαίο πολιτικό όργανο της επανάστασης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, με τον ισχυρισμό ότι δεν θα μπορέσει να ρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία.
Οι χιλιάδες των αντικαθεστωτικών, που διαδηλώνουν στους δρόμους των πόλεων της Συρίας ενάντια στο καθεστώς Ασαντ, στηρίζουν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ως το κορυφαίο πολιτικό όργανο της επανάστασης (φωτ. Reuters) 

Συνεχίζονται οι αιματοχυσίες στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους

Από τις συγκρούσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και λιποτάκτες του στρατού, οι οποίες συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Συρίας σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Τρομοκρατούν οι πράκτορες του Άσαντ Γαλλική προειδοποίηση στη Συρία να μην εκφοβίζει ακτιβιστές στο εξωτερικό

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Οι σημαίες της Συρίας και της Υεμένης ζωγραφισμένες στα δάχτυλα διαδηλωτή στην Σαναά
Οι σημαίες της Συρίας και της Υεμένης ζωγραφισμένες στα δάχτυλα διαδηλωτή στην Σαναά   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Παρίσι, Γαλλία

Συρία: Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ. 'Αρση της απαγόρευσης των εισαγωγών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/

Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο αυτό "απαράδεκτο".
Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν θα ασκήσει βέτο.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ότι η Ρωσία θα αρνηθεί να υποστηρίξει το σχέδιο αυτό απόφασης επειδή στο κείμενο αυτό δεν περιελήφθη ρήτρα με την οποία να ζητείται από τις δυνάμεις να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

Στην Τουρκία Σύρος συνταγματάρχης που αυτομόλησε

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός που αυτομόλησε από το συριακό στρατό ανακοίνωσε ότι έχει βρει καταφύγιο στην Τουρκία, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι συνελήφθη, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Ζούμε σε ένα ασφαλές μέρος στην Τουρκία, είμαι ευγνώμων στην κυβέρνηση και το λαό της Τουρκίας», είπε ο συνταγματάρχης Ριαντ αλ-Ασάαντ, σύμφωνα με τηλεγράφημα από το Χατάι της νότιας Τουρκίας, όπου περίπου 7.000 Σύροι έχουν βρει καταφύγιο.
Eν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για τη Συρία, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο». Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν θα ασκήσει βέτο.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ότι η Ρωσία θα αρνηθεί να υποστηρίξει το σχέδιο απόφασης επειδή στο κείμενο δεν περιελήφθη ρήτρα με την οποία να ζητείται από τις δυνάμεις να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

Την ίδια ώρα οι συριακές αρχές ανακάλεσαν σήμερα απαγόρευση που είχαν επιβάλλει στις εισαγωγές, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων, έπειτα από μια αιφνίδια άνοδο στις τιμές και την πρόκληση ανησυχίας στην εμπορική τάξη της χώρας, η οποία υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ CHP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εξόρμηση του CHP για τη Δυτική Θράκη

Όπως ανακοινώθηκε, ο καταγόμενος από τη Δυτική Θράκη, δικηγόρος Αϊντίν Οζτζάν που έχασε για μικρό ποσοστό τη θέση του βουλευτή όταν έβαλε υποψηφιότητα κατά τις προηγούμενες γενικές εκλογές στην Τουρκία, ετοίμασε φάκελο που περιλαμβάνει τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Το φάκελο αυτό προώθησε στον βουλευτή του CHP Οσμάν Κορουτούρκ για να τον παρουσιάσει στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό ο Κορουτούρκ πρόκειται να καταθέσει επερώτηση προς την τουρκική κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα.

Άσσαντ: Αν μου επιτεθεί το ΝΑΤΟ μέσα σε έξι ώρες θα βομβαρδίσω το Ισραήλ!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με Ιρανικά δημοσιεύματα που επικαλείται η Ισραηλινή εφημερίδα JERUSALEM POST, ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπάσαρ αλ Άσσαντ προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης πως σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του, ο ίδιος μέσα σε έξι ώρες θα πλήξει με εκατοντάδες ρουκέτες και πυραύλους από τα υψώματα του Γκολάν μέχρι και το Τελ Αβίβ.

Κυρώσεις σε βάρος της Συρίας προανήγγειλε ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πούμε: ας αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Κυρώσεις σε βάρος της Συρίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Εν όψει πολέμου με τη Συρία; Ευθείες απειλές Μπασάρ Αλ Άσαντ

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Τελικά οι τουρκικές ασκήσεις ΔΕΝ είναι τυχαίες, καθώς τις τελευταίες παρατηρείται κάθετη κλιμάκωση των σχέσεων της Συρίας με τη Δύση γενικότερα κάτι που διαισθάνεται ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και εκτοξεύει απειλές εναντίον των πάντων, με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου…

Πράβντα: Επιδείνωση σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας λόγω φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 4, 2011.

Μόσχα.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί ειδικοί μιλούν  για μια σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Μία σκληρή εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σήμερα - Κλειστό το κινητό του Τούρκου ΥΠΑΜ;

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Κλειστό είχε σήμερα το κινητό του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας; Ή το δούλευε με τις ώρες; Ή δεν έπιανε καλό σήμα εκεί στην Άγκυρα; Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι παρά το ότι έδειξε κατανόηση στο ελληνικό πρόβλημα όπως του το εξέθεσε ο Π.Μπεγλίτης - "δεν πρέπει να κάνει παραβιάσεςι και εμπλοκές" - (τουλάχιστον έτσι μας ενημέρωσαν χθες και προχθές τα δελτία Τύπου του υπουργού, σήμερα η "κατανόηση" του τελείωσε.
Έστειλε έξι μαχητικά στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο κα μάλιστα παρά την "στεναχώρια του" (αυτό το υποθέτουμε, δεν παίρνουμε και όρκο), ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία με ελληνικά μαχητικά.

Αλλάζει γραμμή η νέα κυβέρνηση «Επιστρέφει» στη Σένγκεν η Δανία με κατάργηση των τελωνειακών ελέγχων

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Η νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση της Δανίας υπό την ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ πρόκειται να ακυρώσει τα σχέδια της απερχόμενης κυβέρνησης για την αποκατάσταση μόνιμων τελωνειακών ελέγχων και ελέγχων ασφαλείας στα σύνορα της χώρας, κίνηση που είχε προκαλέσει την οργή της γειτονικής Γερμανίας και προειδοποιήσεις εκ μέρους της Κομισιόν για παραβίαση των κανόνων της Συνθήκης Σένγκεν.

ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ «Η δόση πρέπει να εκταμιευθεί»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Πρέπει να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα, για να διατηρήσει τη δυνατότητα δράσης και να μην υπάρξει χρεοκοπία της, που θα συμπαρέσυρε όλους, με ανυπολόγιστες συνέπειες, τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εχουμε μια μικρή φωτιά που πρέπει να τη σβήσουμε για να αποφύγουμε μια μεγάλη πυρκαγιά, είπε ο Μάρτιν Σουλτς

Άρνηση Τρισέ για ενίσχυση του "Ταμείου"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης του κεφαλαίου που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με δάνεια προς αυτό, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της.

Αιτήσεις έως 15 Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το μειωμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος. Διαβάστε στο NEWS 247 ποιοι το δικαιούνται

ΕΣΕΕ - Βαρείς χαρακτηρισμούς ενάντια σε τρόικα και κυβέρνηση για βασικό μισθό

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της τρόικας, αλλά και της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στο αίτημα της τρόικας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Όπως τόνισε ο κ.Κορκίδης οι...
νέες αξιώσεις της τρόικας οδηγούν στην πλήρη κατάργηση του Συντάγματος και γυρίζουν τη χώρα πίσω στη δεκαετία του '60. Επισημαίνει δε ότι εάν χρεοκοπήσει η ελληνική κοινωνία τότε θα χρεοκοπήσει και το κράτος.

Αυτή είναι η εφημερίδα των 'Καταληψιών της Wall Street'

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR
Οι καταληψίες της Wall Street έχουν πλέον τη δική τους εφημερίδα, την “Occupied Wall Street Journal ' η οποία έχει τέσσερις έγχρωμες σελίδες με προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων αλλά και άρθρα που προτρέπουν περισσότερους να συνταχθούν με τον αγώνα των καταληψιών.
XrimaNews.gr
.

Ηχηρή απάντηση των ευρωαγορών στην ευρωπαϊκή απραξία

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Προσπαθεί να αντιδράσει η Wall
Απογοήτευση και ανησυχία. Αυτά ήταν τα συναισθήματα των επενδυτών στην Ευρώπη, καθώς για ακόμη μία φορά οι αξιωματούχοι του Eurogroup έφυγαν «άπραγοι» απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους, η οποία όπως φαίνεται έχει μπει σε μία πρωτοφανή δίνη. Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατρακύλησαν σε χαμηλό 15 μηνών, με κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης την τραπεζική λαίλαπα που παρατηρήθηκε στα ταμπλό λόγω της υπόθεσης Dexia. Συγκεριμένα, ο FTSE στο Λονδίνο κατέγραψε πτώση της τάξεως του 2,58% στις 4.944 μονάδες, ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 2,61% στις 2.851 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη έχασε κατά 2,98% στις 5.217 μονάδες.

Σόιμπλε: Η Ευρώπη συζητά υψηλότερη συμμετοχή ιδιωτών στο PSI

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η Ευρώπη συζητά το ενδεχόμενο υψηλότερης συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετέδωσε το Reuters.

DJ: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ευρωζώνη για μεγαλύτερο haircut

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Διαιρεμένοι εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης για το αν θα πρέπει να πιέσουν για μεγαλύτερες απομειώσεις στο ελληνικό χρέος από τον ιδιωτικό τομέα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι κερδίζει έδαφος η ιδέα για μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Αν και η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Elena Salgado επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, άλλοι διαφωνούν, αναφέρει το πρακτορείο.

Σημειώνει μάλιστα τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker για την ανάγκη "τεχνικών αναθεωρήσεων" στο σχέδιο διάσωσης χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Φιάσκο στο Eurogroup, διαλύονται οι αγορές κι ούτε κιχ από τους ηγέτες Εξαφανισμένοι οι Ευρωπαίοι, βγαίνουν μπροστά ΗΠΑ και Ρωσία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Την ώρα που το πολιτικό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ηχηρά σιωπηρό, ελάχιστες ώρες μετά το αποτυχημένο Eurogroup και με τις αγορές να καταρρέουν σε ιστορικά χαμηλά μηνών και ετών, Αμερικανοί και Ρώσοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επιδεικνύουν την κινητικότητα εκείνη που κανονικά θα έπρεπε να καταγράφεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!

Reuters:Το Νοέμβριο η ώρα της αλήθειας για Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/

reutersΤα τελευταία δύο χρόνια η ευρωζώνη έχει δώσει μια αγωνιώδη μάχη για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και αμέτρητες ώρες διαβουλεύσεων για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς να βλέπει κάποιο σημαντικό αντίκρισμα.
Σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις των ηγετών της ευρωζώνης αναμένεται να καταλήξουν ως τα μέσα Δεκεμβρίου σε κάποια οριστική λύση των πιο πιεστικών προβλημάτων, με πρώτη την ριζική αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν την ενίσχυση του EFSF, πιθανότατα μέσω μόχλευσης των κεφαλαίων του.

Δικηγορικοί Σύλλογοι εναντίον Τρόικας

Από το ιστολόγιο  http://www.directnews.gr/

dikaiosyni_4-10-2011Η Τρόικα δεν νομιμοποιείται από το Σύνταγμα να έρθει σε επαφή με τους φορείς της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει σε σκληρή ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα.
Μάλιστα, οι δικηγόροι τονίζουν ότι είναι αντίθετοι στην απόπειρα εξωθεσμικής νομιμοποίησης της Τρόικας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μελλοντικά να προβούν σε επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Το άρθρο 120 του Συντάγματος, μεταξύ των άλλων αναφέρει στην παράγραφο 3 ότι «ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος» και στην παράγραφο 4 αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

«Άρση» του τραπεζικού απορρήτων των Ελλήνων στο εξωτερικό ζητά ο Κον-Μπεντίτ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο για τα δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων, τα οποία έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό, ζητά ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

ΣΕΒ: "Κακοστημένο θέατρο" η επαναφορά του θέματος των συλλογικών συμβάσεων

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/

Για «κακοστημένο θέατρο» μέσω του οποίου επιχειρείται να μεταφερθεί το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες για πιέσεις της τρόικας προς την κυβέρνηση προκειμένου να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις.

    Η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ για το θέμα των συμβάσεων έχει ως εξής: