Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βουλευτές το απαξίωσαν

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
Ενώ άμεση υπήρξε η αντίδραση των Σύρων εξεγερμένων που βγήκαν στους δρόμους μαζικά για να δείξουν την υποστήριξή τους στο νεοϊδρυθέν Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, αψηφώντας πάλι την άγρια καθεστωτική καταστολή, μέλη του συριακού Κοινοβουλίου κυριολεκτικά περιφρόνησαν το κορυφαίο πολιτικό όργανο της επανάστασης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, με τον ισχυρισμό ότι δεν θα μπορέσει να ρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία.
Οι χιλιάδες των αντικαθεστωτικών, που διαδηλώνουν στους δρόμους των πόλεων της Συρίας ενάντια στο καθεστώς Ασαντ, στηρίζουν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ως το κορυφαίο πολιτικό όργανο της επανάστασης (φωτ. Reuters) 



Οι χιλιάδες των αντικαθεστωτικών, που διαδηλώνουν στους δρόμους των πόλεων της Συρίας ενάντια στο καθεστώς Ασαντ, στηρίζουν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ως το κορυφαίο πολιτικό όργανο της επανάστασης (φωτ. Reuters) Οτι «αυτοεξαπατώνται» έψεξε ο βουλευτής Χάλεντ Αμπούντ τους ομοεθνείς του εκπροσώπους όλου του φάσματος των πολιτικών τάσεων που έθαψαν βαθιά τις διαφορές τους και την Κυριακή επισημοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη τον συντονισμό του κινήματος αμφισβήτησης της φονικής συριακής ολιγαρχίας. Ομως, άλλα υποστήριζαν οι χιλιάδες συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις: στην ίδια τη Δαμασκό, όπως και σε Ζαμπαντάνι, Χάμα, Χομς, Ιντλίμπ, Ντέραα, Ντέιρ ελ Ζορ, ζητωκραύγαζαν για τη δημιουργία του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου.
«Εκπροσωπεί το 80% της συριακής αντιπολίτευσης» και είναι ανοιχτό «σε όποιους θέλουν να ενταχθούν», σύμφωνα με τον πρώην ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων της Συρίας, Αλι Σαντρεντίν αλ Μπαγιανούνι. Επισκεπτόμενος την Ντόχα του Κατάρ, διατύπωσε τη δημόσια διαβεβαίωση ότι η (σουνιτική) μουσουλμανική αδελφότητα επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός «κοσμικού, δημοκρατικού και σύγχρονου κράτους» μετά την πτώση του Ασαντ.
Η άγρια καταστολή συνεχίζεται. Υστερα από πενθήμερο βομβαρδισμό με βαρέα όπλα του Ραστάν στη δυτική Συρία, οι ασφαλίτες εξαπέλυσαν όργιο μαζικών συλλήψεων στην επαρχιακή πόλη των 70.000 κατοίκων. Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου