Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΕΕ - Βαρείς χαρακτηρισμούς ενάντια σε τρόικα και κυβέρνηση για βασικό μισθό

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της τρόικας, αλλά και της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στο αίτημα της τρόικας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Όπως τόνισε ο κ.Κορκίδης οι...
νέες αξιώσεις της τρόικας οδηγούν στην πλήρη κατάργηση του Συντάγματος και γυρίζουν τη χώρα πίσω στη δεκαετία του '60. Επισημαίνει δε ότι εάν χρεοκοπήσει η ελληνική κοινωνία τότε θα χρεοκοπήσει και το κράτος.


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να παραχωρήσει το οικονομικό αυτεξούσιο και την πρωτοβουλία παραγωγής πολιτικής στην τρόικα» σημειώνει, τονίζοντας ότι η κοινωνία δεν θα παραχωρήσει το δικαίωμα αυτορύθμισης των υποθέσεών της.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία διαδικασία άγριας εσωτερικής υποτίμησης. Είναι σαφές σε όλους ότι η εσωτερική υποτίμηση κανέναν ρόλο δεν παίζει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι των κατώτατων μισθών των πλουσιότερων χωρών - μελών της ΕΕ. Ας αποφασίσουν επιτέλους, εάν εργασιακά μας κατατάσσουν στην Ανατολή ή στα Βαλκάνια και εάν τελικά μας θέλουν ή όχι στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου