Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζονται οι αιματοχυσίες στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους

Από τις συγκρούσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και λιποτάκτες του στρατού, οι οποίες συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Συρίας σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

«Τρία μέλη του στρατού και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα στις συμπλοκές που σημειώθηκαν στην περιοχή Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια ανάμεσα στο στρατό και ένοπλη ομάδα που πιστεύεται ότι είναι λιποτάκτες», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ σημειώνονται την ώρα που αρκετοί εκφράζουν φόβους για τη μετατροπή σε ένοπλη σύγκρουση των ειρηνικών διαδηλώσεων που άρχισαν πριν από περισσότερο από 7 μήνες στη Συρία.

Πρώην αξιωματικός του στρατού στη Συρία, ο οποίος λιποτάκτησε πριν από τρεις μήνες και σχημάτισε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που απαρτίζεται από λιποτάκτες, διέψευσε τις πληροφορίες ότι συνελήφθη από τις αρχές.

Ο Ριγιάντ αλ Άσααντ ωστόσο δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τους στόχους του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

«Πιστεύω ότι έχουμε περάσει σε μια νέα φάση, από μια ειρηνική εξέγερση στη Συρία σε μια ένοπλη επανάσταση», γράφει ο αρθρογράφος Αμπντελραχμάν αλ Ρασίντ στην περιφερειακή εφημερίδα Άσαρκ αλ Άουσατ.

«Είναι η μέρα που ένας αριθμός φυσιογνωμιών της αντιπολίτευσης δεν ήθελε να έρθει, όμως το καθεστώς αυτό με την ισχυρογνωμοσύνη του έχασε πολλές ευκαιρίες για να καταλήξει σε μια ειρηνική λύση», προσθέτει.

Ο Αλ Ρασίντ σημειώνει εξάλλου ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «θα έχει τώρα δικαιολογία για περισσότερους φόνους και συλλήψεις με το πρόσχημα ότι πολεμάει τρομοκρατικές οργανώσεις».

Παράλληλα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν ότι τρία μέλη των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα από ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τα δύο σκοτώθηκαν σε ενέδρα στη γειτονιά αλ Σαμπουνίγιε στην πόλη Χάμα στην κεντρική Συρία, ενώ το τρίτο μέλος των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ακτιβιστές τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τυχαία πυρά κοντά σε σημείο ελέγχου στην πόλη Ταλμπισέχ στην επαρχία Χομς.

«Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από σφαίρες κοντά σε οδόφραγμα των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στην Ταλμπισέχ», διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.

Εξάλλου ένας κομμουνιστής ακτιβιστής, ο 52χρονος Μουστάφα Άχμαντ Άλι, δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στη συνοικία Τζαμπ αλ Τζαντάλι της Χομς, προσθέτει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με την είδηση αυτή.

Χθες επίσης ένα παιδί σκοτώθηκε στην ίδια συνοικία από σφαίρες που ερρίφθησαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος τραυματίστηκε, ενώ άλλοι δύο πολίτες σκοτώθηκαν κοντά στο Κουσέρ και βρέθηκαν επίσης οι σοροί τεσσάρων αμάχων στην περιοχή της Χομς, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Σε περισσότερους από 2.700 υπολογίζονται οι νεκροί στη Συρία από τα μέσα Μαρτίου που άρχισε η καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου