Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ Βραζιλία: «Μπορείτε να βασιστείτε σ' εμάς για να βγείτε από την κρίση"

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υπολογίζει στη Βραζιλία για να την βοηθήσει να βγει από την κρίση του χρέους, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Βραζιλία: «Μπορείτε να βασιστείτε σ' εμάς για να βγείτε από την κρίση



"Μπορείτε να υπολογίζετε σ' εμάς", διαβεβαίωσε η Ρούσεφ στο τέλος μιας συνόδου κορυφής με τους αξιωματούχους της ΕΕ. "Η Βραζιλία, και εδώ είμαι βέβαιη πως εκφράζω επίσης την άποψη των αναπτυσσόμενων οικονομιών, είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της μέσα σε πνεύμα συνεργασίας. Είμαστε εταίροι της ΕΕ", δήλωσε απευθυνόμενη στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
"Είναι ένας διάλογος στον οποίο θα έπρεπε να συμμετάσχει όλη η Νότια Αμερική", πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως "γι' αυτό οι υπουργοί Οικονομικών της UNASUR (Ένωση των νοτιοαμερικανικών χωρών) θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες για να συντονίσουν κοινές θέσεις".
"Πιστεύω πως έχει θεμελιώδη σημασία να υπάρξει ένας πολιτικός συντονισμός ανάμεσα στις χώρες ώστε να αντιμετωπιστεί η σημερινή οικονομική κατάσταση", υπογράμμισε η Ρούσεφ προσθέτοντας πως ο "μόνος τρόπος" για να βγούμε από την κρίση είναι μια πολιτική τόνωσης της ανάπτυξης σε συνδυασμό με μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική.
"Η Ιστορία μας δείχνει ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση μόνο τονώνοντας την ανάπτυξη, σε συνδυασμό με πολιτικές σταθερότητας και με κοινωνικές πολιτικές σκοπός των οποίων είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και έσοδα", δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας.
"Δεν αρκεί η υιοθέτηση δημοσιονομικών προσαρμογών", τόνισε. "Ακριβώς λόγω των δυσκολιών στην οικοδόμηση μιας πολιτικής συναίνεσης ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε μια δύσκολη κατάσταση", υπογράμμισε, καλώντας τους πολιτικούς ηγέτες να αντιληφθούν ότι η κατάσταση επείγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου