Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αμφισβητούν αυτόν που διόρισαν

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Η συνεδρία δεν έγινε στο Προεδρικό λόγω των Αγανακτισμένων                                                 Του Παναγιώτη Τσαγγάρη                                                                                                                        Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους Υπουργούς του να τοποθετηθούν κατά πόσο αμφισβητούν ή όχι το πόρισμα.
Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η Κυβέρνηση μετά και το πόρισμα Πολυβίου, αφού τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο αμφισβήτησε ομόφωνα τον άνθρωπο, τον οποίο το ίδιο διόρισε. Όλοι οι Υπουργοί, σύμφωνα με ανακοίνωση με το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού, υιοθέτησαν πλήρως τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος επί του προκειμένου σε εγκαίνια Σωματείου στη Λεμεσό. Το Σώμα συνεδρίασε τη Δευτέρα το βράδυ στην οικία του Προέδρου στη Μακεδονίτισσα λόγω της συγκέντρωσης αγανακτισμένων πολιτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ενώπιον του Σώματος τις δικές του απόψεις και προσέγγιση ως προς το πόρισμα Πολυβίου ενώ ανακοίνωσε προς τους υπουργούς του την τελεσίδικη απόφασή του να παραμείνει στο πηδάλιο και να αμφισβητήσει το πόρισμα ως προς την απόδοση προσωπικών ευθυνών στο πρόσωπο του. Ο Πρόεδρος Χριστόφια κάλεσε τους Υπουργούς να τοποθετηθούν κατά πόσο υιοθετούν ή όχι τη δική του προσέγγιση πραγμάτων, κατά πόσο δηλαδή αμφισβητούν και αυτοί το πόρισμα Πολυβίου ή κατά πόσο το υιοθετούν αλλά και κατά πόσο πιστεύουν ότι ο κ. Πολυβίου βρέθηκε εκτός των όρων εντολής του, στα δύο κύρια σημεία δηλαδή από τα όσα δήλωσε νωρίτερα δημοσίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εγκαίνια σωματείου στη Λεμεσού.
Όλοι οι υπουργοί υιοθέτησαν την προσέγγιση του Προέδρου και ως εκ τούτου με το πέρας της συνεδρίας η τοποθέτηση αυτή αποτυπώθηκε στην επίσημη γραπτή ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα όσα ο Πρόεδρος δήλωσε σήμερα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Στεφάνου. 
 
Η έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 9.30 το βράδυ στην οικία του Προέδρου Χριστόφια λόγω της συγκέντρωσης αγανακτισμένων πολιτών έξω από το Προεδρικό. Μια εξέλιξη, την οποία πολιτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν ως «ιδιαίτερα επικίνδυνη και εξωπραγματική», δηλαδή, «ένα θεσμικό σώμα να μην τολμά να συνεδριάσει στο φυσιολογικό του χώρο, λόγω φόβου από αγανακτισμένους πολίτες».  
Το πόρισμα Πολυβίου ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης του υπουργικού και σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από μια πρώτη ανάγνωση του πορίσματος Πολυβίου προέβη σε ανταλλαγή απόψεων για το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον κ. Πόλυ Πολυβίου. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένει τα αποτελέσματα της διερεύνησης από την Αστυνομία για πιθανές ποινικές ευθύνες για να ολοκληρώσει τη συζήτηση του σε επόμενη συνεδρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου