Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"Oι γεωτρήσεις στην "Αφροδίτη" δεν έχουν επηρεαστεί από τουρκικές παρεμβάσεις"

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Επαναρχίζουν αύριο οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 σύμφωνα με την Υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, μετά από ένα διάλειμμα που έγινε λόγω της ανάγκης για θωράκιση της γεώτρησης από την εταιρεία.



«Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε η Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι «υπήρχε ένα μικρό διάλειμμα στη συνέχιση της γεώτρησης γιατί η εταιρεία προέβαινε σε εργασίες ασφάλισης της γεώτρησης». Πρόσθεσε ότι «αναμένεται να συνεχίσουν οι εργασίες γεώτρησης από αύριο».
Σε δηλώσεις της στη βουλή, η Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής το τρυπάνι έφθασε τα 1000 μέτρα κάτω από το βυθό και πρέπει να φθάσουμε στις 4000. Ενδείξεις για φυσικό αέριο θα έχουμε αρχές Δεκεμβρίου ενώ μετά θα γίνουν περεταίρω γεωτρήσεις.
Συνέχισε λέγοντας ότι «θα έχουμε κάποιες πρώτες ενδείξεις γύρω στις αρχές του Δεκέμβρη και αναλόγως με τα ευρήματα, δηλαδή αν έχουμε θετικές πρώτες ενδείξεις, τότε θα υπάρξουν περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης για να εκτιμήσουν την έκταση των οποιοδήποτε ευρημάτων».
Σύμφωνα με την Υπουργό Εμπορίου η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι οι εργασίες της δεν έχουν επηρεαστεί από τουρκικές παρεμβάσεις ή οτιδήποτε άλλο.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου