Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Συρία: Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ. 'Αρση της απαγόρευσης των εισαγωγών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/

Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο αυτό "απαράδεκτο".
Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν θα ασκήσει βέτο.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ότι η Ρωσία θα αρνηθεί να υποστηρίξει το σχέδιο αυτό απόφασης επειδή στο κείμενο αυτό δεν περιελήφθη ρήτρα με την οποία να ζητείται από τις δυνάμεις να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.


"Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα τέτοιο κείμενο", σημείωσε ο Γκατίλοφ. Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι η Μόσχα επιθυμούσε το σχέδιο απόφασης να επικεντρωνόταν στην ανάγκη πολιτικού διαλόγου στη Συρία και στο ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση και στην αντιπολίτευση, όπως και στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ.
Την ίδια ώρα οι συριακές αρχές ανακάλεσαν σήμερα απαγόρευση που είχαν επιβάλλει στις εισαγωγές, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων, έπειτα από μια αιφνίδια άνοδο στις τιμές και την πρόκληση ανησυχίας στην εμπορική τάξη της χώρας, η οποία υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ 'Ασαντ.
Η απαγόρευση αυτή η οποία ανακαλείται αφορούσε σχεδόν όλα τα καταναλωτικά αγαθά, όπως αυτοκίνητα και οικιακές συσκευές, αλλά και πρώτες ύλες για τις κατασκευές, όπως χρώματα και πλαστικές ύλες.
"Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να ακυρώσει την απόφαση για τη διακοπή των εισαγωγών αγαθών με δασμό άνω του 5%", προσέθεσε το πρακτορείο.
Η κυβέρνηση επέβαλε την απαγόρευση αυτή τον περασμένο μήνα ώστε να προφυλάξει τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος τα οποία δέχονται πιέσεις από την εσωτερική πολιτική αναταραχή στη χώρα, βαθαίνοντας την οικονομική ύφεση που πυροδοτήθηκε από την εξέγερση κατά της εξουσίας του καθεστώτος του 'Ασαντ.
Σ.Μ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου