Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2019(Βίντεο)


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Οι θρυλικές Μ.Ο.Μ.Α. που βοήθησαν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της - Οι στρατιωτικές υπηρεσίες που από το μηδέν έχτισαν υποδομές και στην επαρχία μιλούν με τα καλύτερα λόγια

Το ζήτημα των υποδομών στην Ελλάδα είναι μία αρκετά «πονεμένη» υπόθεση που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα. Κοινός παρονομαστής είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν σκληρά και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ώστε να ανασυγκροτηθεί το οδικό δίκτυο, οι γέφυρες ακόμα και βασικές κτιριακές μονάδες.
Και όταν μιλάμε για εποχές μετά από πολεμικές συρράξεις (και η χώρα μας είχε εμπλακεί σε αρκετές) η ανάγκη για ανακατασκευή κατεστραμμένων υποδομών είναι εξαιρετικά σημαντική.
Σε δυσπρόσιτα μέρη της ελληνικής επαρχίας, κυρίως ημι-ορεινών και ορεινών περιοχών οι πιο ηλικιωμένοι αναφέρουν κάποια φορά με νοσταλγία ότι το «τάδε γεφύρι το έφτιαξε ο στρατός». Και όταν λένε ο στρατός εννοούν οι «θρυλικές» Στρατιωτικές Υπηρεσίες των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (Μ.Ο.Μ.Α.),

Τα έγκατα της Γης μπορεί να κρύβουν βουνά μεγαλύτερα από το Έβερεστ - Εκτιμήσεις επιστημόνων για το τι μπορεί να υπάρχει σε βάθος 660 χλμ.(Βίντεο)

Αυτό ούτε ο Ιούλιος Βερν δεν το είχε φανταστεί, όταν έγραφε το «Ταξίδι στο κέντρο της Γης».
Σε βάθος περίπου 660 χιλιομέτρων κάτω από τα πόδια μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι υπάρχουν βουνά με ύψος μεγαλύτερο ακόμη και από το Έβερεστ, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών και Κινέζων γεωεπιστημόνων.

Η Γη έχει τρία βασικά στρώματα, τον φλοιό, τον μανδύα και τον πυρήνα.
H «καρδιά» του πλανήτη μας χωρίζεται σε εσωτερικό και εξωτερικό πυρήνα, αλλά είναι λιγότερο γνωστό ότι και ο μανδύας διαθέτει ανώτερο και κατώτερο στρώμα.

Παρίσι: Εκκενώθηκε συνοικία λόγω βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ 1.800 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ (Βίντεο)

Σχεδόν 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τα σπίτια τους και αναστάτωση επικράτησε στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς σε μια συνοικία του Παρισιού στο διάστημα που απαιτήθηκε για μια επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας αεροπλάνου του Β' Παγκόσμιου Πολέμου που ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, σ' ένα εργοτάξιο κοντά στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού, στο βόρειο Παρίσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Γαλλική προειδοποίηση για τη σφαγή που ετοιμάζει ο Ερντογάν: «Οι Κούρδοι δεν είναι μόνοι τους»

Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί υπογράμμισε σήμερα 17 Φεβρουαρίου ότι οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι μαζί με τους συμμάχους τους βρίσκονται στα πρόθυρα της νίκης επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο πεδίο της μάχης, δεν πρέπει να γίνουν νέα «θύματα» της συριακής σύγκρουσης.
«Η ανακοίνωση της αμερικανικής αποχώρησης (από τη Συρία) ξαναμοίρασε τα χαρτιά και δημιούργησε νέες καταστάσεις στην περιοχή. Ουδείς γνωρίζει ακόμη ποιά διευθέτηση θα προκύψει», αναφέρει η Φλοράνς Παρλί σε άρθρο της στην εφημερίδα Le Parisien.