Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Η Μάχη του Λεβιδίου

Αποφασιστική μάχη για την ανύψωση του ηθικού των επαναστατημένων Ελλήνων, που δόθηκε στις 14 Απριλίου 1821 στο Λεβίδι, ένα χωριό που είναι χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου, 25 χιλιόμετρα βόρεια της Τρίπολης.
Στις αρχές Απριλίου του 1821 είχε σχεδόν επικρατήσει το στρατηγικό σχέδιο του Κολοκοτρώνη, που στόχευε στην κατάληψη της Τριπολιτσάς, του διοικητικού κέντρου του Οθωμανικού Μωριά. Γι’ αυτό, γύρω από την Τριπολιτσά είχαν αρχίσει να δημιουργούνται ελληνικά στρατόπεδα, για να την αποκόψουν από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και να καταστήσουν ευκολότερη την άλωσή της. Όμως, με τη θέα των Τούρκων οι στρατολογημένοι Έλληνες το έβαζαν στα πόδια, χωρίς να ρίξουν ούτε μία τουφεκιά, με αποτέλεσμα ένα μετά το άλλο

ΚΑΤΙΝ: Ένα έγκλημα των Σοβιετικών που επί 50 χρόνια έμενε κρυφό(Βίντεο)

Απρίλιος-Μάϊος 1940. 22.000 Πολωνοί συνελήφθησαν από τους Σοβιετικούς, μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και εκτελέστηκαν.

Οι σοροί τους θάφτηκαν στο δάσος Κατίν, κοντά στην πόλη Σμολένσκ της Δυτικής Ρωσίας και οι τάφοι ανακαλύφτηκαν από τους Γερμανούς το 1943, δύο χρόνια μετά την εισβολή του Χίτλερ στη Ρωσία.

 
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Χρειάστηκαν 50 ολόκληρα χρόνια για να ομολογήσει η Μόσχα το έγκλημα.

Προχωρά η επέκταση του φράχτης, ρυθμίστηκε η νομική διάσταση των MRAP

Η απόφαση της κυβέρνησης να θωρακίσει άμεσα τον Έβρο επεκτείνοντας τον φράχτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο ανεξαρτήτως κόστους μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της Τουρκίας να παραβιάσει τα σύνορά μας με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το 42ο άρθρο, «Κατασκευή τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου», της ΠΝΠ ανατίθεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «η διαδικασία ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου κατασκευής και επέκτασης τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού δαπάνης και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής, γενικής ή ειδικής διάταξης.».

Τέλος η συμμαχία Τούρκων-Τζιχαντιστών: Ολοκληρωτικός "εμφύλιος" για τον έλεγχο της Ιντλίμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του για την αναδημιουργία της μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και θέλει την αποκατάσταση της πάλαι ποτέ επικράτειά της, εις βάρος όμως γειτονικών χωρών όπως η Συρία. Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις δεν πάνε πάντα ομαλά.

Αφού απορροφήθηκε το βόρειο τμήμα της Συρίας και απομάκρυνε τους Κούρδους από αυτό, ο Ερντογάν έριξε την προσοχή του στο Ιντλίμπ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ελέγχεται από την τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση Ηayyat Tahrir al-Sham (πρώην Jehhat al-Nusra).

Guardian: Πώς η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό παρά τη δεκαετή κρίση χρέους - ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Εκτενές ρεπορτάζ για το πώς η Ελλάδα κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό παρά τη δεκαετή κρίση χρέους φιλοξενεί ο Guardian.

Το δημοσίευμα ξεκινά τονίζοντας ότι κάθε μέρα στις 18:00 οι Έλληνες συντονίζονται στις τηλεοράσεις τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τη καθιερωμένη ενημέρωση για την επιδημία στη χώρα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

«Όπως τα περισσότερα τελετουργικά, δεν υπάρχουν εκπλήξεις: κάθε φορά αντικρίζουν την ίδια

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας σε ασανσέρ με 13 άτομα – Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο - Κατακραυγή στο twitter

Φωτογραφία του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν με άλλους 13 συναδέλφους του μέσα σε ασανσέρ αγανακτεί την κοινότητα του Twitter για την αδιαφορία τους να τηρήσουν της ελάχιστη απόσταση που προβλέπεται λόγω κορονοϊού κατά την επίσκεψή τους μάλιστα σε κλινική.
Ενώ η ελάχιστη απόσταση είναι από τα βασικά μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ήταν ο ίδιος ο Γενς Σπαν που μπήκε στο ασανσέρ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Γκίσεν μαζί με τον διευθυντή της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής. Βέβαια, όλοι φορούσαν μάσκα, αλλά όπως τονίζουν συνεχώς οι ειδικοί αυτό δεν αρκεί για την 100% προστασία μας.