Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σητεία: Μοναδικά τα 17 ταφικά κτίρια του μινωικού νεκροταφείου - Αποτελέσματα ανασκαφής

Η αρχαιολογική σκαπάνη στον Πετρά Σητείας εδώ και δώδεκα χρόνια φέρνει στο φως πλήθος ανεκτίμητων κτερισμάτων, κοσμημάτων, αλλά και κτιρίων
Εξαιρετικά συνεχίζουν να είναι τα αποτελέσματα της ανασκαφής του ασύλητου Προ- και Παλαιο-ανακτορικού μινωικού νεκροταφείου Πετρά Σητείας (2800-1800 π.Χ) που συνεχίζεται για δωδέκατη χρονιά, υπό τη διεύθυνση της επίτιμης Διευθύντριας του Υπουργείου Πολιτισμού, Δρ Μεταξίας Τσιποπούλου.

Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν πλωτό του Λιμενικού έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης! - Σύμφωνα με το lesvosnews.gr

Το πλωτό του Λιμενικού είχε βγει στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να περισυλλέξει μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος
Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης.


Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περισυνέλεξε μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

ΙΣΑ: 'Εκκληση για τη 10χρονη Νεφέλη που πάσχει από σάρκωμα

Στο αίτημα των γονιών ενός 10χρονου κοριτσιού που δίνει μάχη για τη ζωή του ανταποκρίθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η μικρή Νεφέλη να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία.

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η βάρβαρη Κορέα

Του Ν. Λυγερού

Και καθημερινή να είναι η βαρβαρότητα, παραμένει βαρβαρότητα και δεν γίνεται καθημερινότητα. Αυτό που γίνεται στη Βόρεια Κορέα είναι ακόμα ασύλληπτο για πολλούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ήδη πραγματικότητα που σκοτώνει αθώους. Όλοι όσοι μιλούν μόνο και μόνο για την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το βάρβαρο καθεστώς της Βόρειας Κορέας που δεν είναι τίποτα άλλο από μια βάρβαρη Κορέα που δεν σέβεται τον ίδιο το λαό της.