Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Βραζιλία: Συνελήφθη υφυπουργός και 37 επιπλέον κατηγορούμενοι για σκάνδαλο διαφθοράς

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στη σύλληψη 38 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ο υφυπουργός Τουρισμού Φρεντερίκο Σίλβα ντα Κόστα, προχώρησαν οι αρχές της Βραζιλίας, για σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Τουρισμού.
Την Τρίτη, η πρόεδρος της χώρας κάλεσε τον υπουργό Τουρισμού Πέδρου Νοβάις για να την ενημερώσει σχετικά με το σκάνδαλο στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται κορυφαίοι σύμβουλοί του. Πρόκειται για το τρίτο σκάνδαλο που πλήττει την κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ από τον περασμένο μήνα.

Ο Νταβούτογλου λέει ότι απαίτησε από τον Άσαντ να σταματήσει η βία.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7481

Η Τουρκία απαίτησε από την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την αιματοχυσία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

   

Δούλος της ΕΕ και του Ράιχ

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_906.html

Ωμός, όπως πραγματικά ταιριάζει σε έναν υπουργό Οικονομικών του Ράιχ, ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αλαζονικός, όπως ταιριάζει σε έναν Γερμανό στις δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό Στερν: «Ένα κράτος-μέλος της ΕΕ με προβλήματα, το οποίο δέχεται βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραδίδει στην ΕΕ ένα μέρος των κυριαρχικών του δικαιωμάτων», τόνισε.
Όποια χώρα της ΕΕ δανείζεται δηλαδή από τους «φίλους» και τους «εταίρους» της δηλαδή, θα περνάει σε κατάσταση υποτέλειας, χάνοντας την υπόστασή της ως κυρίαρχο κράτος! Θα μετατρέπεται δηλαδή σε επαρχία του Ράιχ με περιορισμένα δικαιώματα, ήθελε να πει ο Σόιμπλε αλλά για την ώρα κρίνει ότι δεν ωρίμασαν οι συνθήκες για να το διακηρύσσει ανοιχτά και δημόσια.
Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο Σόιμπλε το επανέλαβε την επόμενη μέρα σε νέα συνέντευξή του στην επαρχιακή γερμανική εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε: «Τα κράτη που γυρεύουν βοήθεια πρέπει να παραδώσουν ένα μέρος της κυριαρχίας τους, πρέπει να υποδουλωθούν σε σκληρές προϋποθέσεις και αυστηρή επιτήρηση», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά.

Σαν τους ναζί βασανιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, έδειξε να απολαμβάνει τον πόνο που προκαλεί αυτή η πολιτική. «Δεν είναι κατά κανένα τρόπο ελκυστικό, όπως φαίνεται, να τρυπώσει κάποια χώρα κάτω από την ομπρέλα προστασίας (σ.σ. εννοεί καθεστώς Μνημονίου της ΕΕ). Όλα τα κράτη αμύνονται απελπισμένα εναντίον του ενδεχομένου αυτού.

ΔΙΑ - ΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_7798.html

Το νέο βιβλίο του Αντώνη Αργύρη. 
Καθώς φαίνεται, η αστείρευτη ελληνική ψυχή που κληρονομήσαμε από το μακρινό παρελθόν μας, κυοφορούσε. Η αθωότητά μας δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί τις συνθήκες και τον πόνο μιας τέτοιας γέννας, που έχει συμβεί σε αυτό τον Άνθρωπο και θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας. Θα περιμέναμε βέβαια να γεννήσει μέσα σε ένα από τα πολλά ιδεολογήματά μας. Αλλά καθώς φαίνεται, αυτά μάλλον εμπόδιο παρά βοήθεια ήταν σ'αυτό το στόχο. Μας παρηγορεί όμως η ιδέα πόσο απλή και ελληνική είναι η ουσία χωρίς αυτά τα πέπλα, ίσως και το παράδειγμα του Θησέα με το μίτο, το νήμα από τη μακρινή "ανιστόρητη" ιστορία μας, που δεν πρέπει να χάσουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να μεγαλουργήσουμε. Όταν καταλάβουμε πώς μπήκαν όλοι αυτοί οι λαβύρινθοι στη ζωή μας, τότε μόνο θα αντιληφθούμε πόση αξία έχει ο διαλογισμός/ διθυραμβισμός του Διονύσου. Η μαγεία αυτού του βιβλίου δεν έγκειται μόνο στην ανάλυση αυτού του σκοπού, που θα ήταν άλλωστε κάτι στείρο και επιστημονικό/Σωκρατικό.
Είναι η ομορφία και η δύναμη της τραγωδίας όταν έχει υγειές υπόβαθρο (το οποίο θα πρέπει με κάθε θυσία να διατηρήσουμε): να ανησυχεί τους κοιμισμένους και να ξυπνά τους ανήσυχους. (Σχόλιο στο οπισθόφυλλο)

Μας κόβουν τον καφέ και το σουβλάκι!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Γονατίζουν τον κόσμο οι «τεχνοκράτες» της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν αναλογίζονται τις συνέπειες των γελοίων αποφάσεών τους, στο μέσο Έλληνα. Η απόφαση των αρμοδίων για την αύξηση κατά 77% (!) του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και στα αναψυκτικά και στους χυμούς, από το 13% στο 23%, θα οδηγήσει από την 1η Σεπτεμβρίου σε σαρωτικές ανατιμήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα κόστη, θα αναγκαστούν να προβούν και σε μειώσεις προσωπικού. Η ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα, θα συνεχίσει να κατρακυsouvlakiλά από την 1η του επόμενου μήνα, ελέω μνημονίου...
Τι προσδοκούν οι χαρτογιακάδες; Εισπράξεις, λένε, 300 εκατομμυρίων ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου ως το τέλος του έτους και 700 ευρώ το 2012. Με λίγα λόγια, μειώνονται α εισοδήματα και αυξάνονται οι τιμές σε υπηρεσίες & είδη. Ας είναι καλά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και οι προβλέψεις του αλλά και όσοι το ψήφισαν... Φυσικά, οι ανατιμήσεις θα είναι παραπάνω από αισθητές παντού: σε ταβέρνες, σε εστιατόρια, σε καφετέριες, αλλά ακόμα και στις καντίνες και στα delivery. Με λίγα λόγια, κόβουν το καφεδάκι, το ταβερνάκι αλλά και το σουβλάκι και την πίτσα, σε πολύ κόσμο...

¨ΤΟΝ ΕΔΕΙΡΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΕ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/09/sopaylaoruc/#more-8513

Εφ. Χουριέτ 8-8-2011

Αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν
Χότζα μου επιτρέπεται να δέρνει κάποιος αυτόν που δεν κρατά την νηστεία ;
Πλέον σε εμάς έχουν γίνει παράδοση ειδήσεις του τύπου ¨Τον έδειραν επειδή δεν νήστευε¨.
Όπως το γλυκό γκιουλάτς…
Όπως τα νταούλια…
Όπως η πίτα…
Όπως δεν γίνεται ραμαζάνι χωρίς γκιουλάτς, νταούλια και πίτες, έτσι και δεν γίνεται ραμαζάνι χωρίς να σκάσουν ειδήσεις του τύπου ¨Τον έδειραν επειδή δεν νήστευε¨

Ανοδική ανάπαυλα μετά το κραχ της Δευτέρας

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11509-anodikh-anapayla-meta-to-krax-ths-deyteras

Η Τρίτη ξεκίνησε με τις αγορές της Ασίας να συνεχίζουν την πτώση τους μετά το ξεπούλημα αργά χθες το βράδυ στην Wall Street . O δείκτης Νikkei έκλεισε την συνεδρίαση με πτώση κατά 1,68%. Η πτώση συνεχίστηκε και στις αγορές της Ευρώπης, με τον DAX να σημειώνει ενδοσυνεδριακό κραχ προς τις 5500 μονάδες, υποχωρώντας πάνω από 7%. Κατά την διάρκεια όμως της συνεδρίασης περιόρισε σημαντικά τις απώλειες, κλείνοντας τελικά με οριακή πτώση 0,10% στις 5917 μονάδες. Αντίθετα, το Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 1,84% και ο CAC 40 με άνοδο 1,63%.
Στην Αθήνα τώρα, το ΧΑ άνοιξε με σημαντική πτώση που ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά το 4% , καταγράφοντας χαμηλό προς τις 951 μονάδες. Κατάφερε όμως να βάλει ένα στοπ στο αρνητικό σερί των 11 διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων και στο τέλος έκλεισε με οριακά κέρδη 0,19% στις 1000,13 μονάδες. Στην αγορά  εμπορευμάτων, ο Χρυσός συνέχισε να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια πετυχαίνοντας ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ, κλείνοντας με άνοδο 2,07% στα 1745,60 δολάρια. Το Πετρέλαιο συνέχισε να υποχωρεί , κλείνοντας κάτω από τα 80 δολάρια.

Ρουμπινί: «Το χειρότερο μπορεί ακόμα να αποφευχθεί»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε άρθρο του στους Financial Times Deutschland με τίτλο «Το χειρότερο μπορεί ακόμα να αποφευχθεί» και υπότιτλο « Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα» αναφέρει:

Οδηγείται σε πτωτικό έδαφος η Wall "μετά συνοδείας" Fed

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1258081

Dow10.809,17-0,68 -0,01%  
  Nasdaq2.365,808,11 0,34%  
Η Wall Street σήμερα


"Καταπέλτης" για το αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν η ανακοίνωση της Fed μετά τη λήξη της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής που οδήγησε τους δείκτες μέσα σε λίγα λεπτά από κέρδη άνω του 1% σε απώλειες άνω του 1%. Ακολούθησε έντονη μεταβλητότητα.


Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αφήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, "έως τουλάχιστον τα μέσα του 2013", υποβαθμίζοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία.


Παρά το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε το γενναίο βήμα περαιτέρω αγοράς ομολόγων που πρόσμεναν αρκετοί, η κίνηση είναι πιθανό να βοηθήσει να διατηρηθούν χαμηλά τα κόστη δανεισμού και να ωθήσει τους επενδυτές σε πάγια υψηλότερου ρίσκου, όπως οι μετοχές.


Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το εύρος διακύμανσης του βασικού της παρεμβατικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ μηδέν και 0,25%. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed συζήτησε μια σειρά εργαλείων για την τόνωση της οικονομίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Fed: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για άλλα δυο χρόνια

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας εκτιμά η Fed, που ανακοίνωσε τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για άλλα δυο χρόνια. 

Χαροπαλεύει 60χρονος άνδρας – Τον έδειραν και τον άφησαν αβοήθητο – Κόλαφος για την αστυνομία η βαλλιστική: ποτέ δεν πυροβόλησε ο 29χρονος!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90682&catid=7



- Πρώτο θύμα ήδη ένας 26χρονος - Βρέθηκε πυροβολημένος μέσα σε αυτοκίνητο
- Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες 12 ατόμων που «πιάστηκαν» να κάνουν πλιάτσικο
- Καίγονται καταστήματα στο Μάντσεστερ απόψε
- 563 οι συλλήψεις που έχουν γίνει από το Σάββατο
- «Θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί» λέει η αστυνομία
- Εκστρατεία μέσω twitter από τους Βρετανούς να προστατευτούν περιουσίες
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δολοφονία από τους αστυνομικούς ο θάνατος του 29χρονου που πυροδότησε τις ταραχές στη Βρετανία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο 29χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ανεξάρτητης επιτροπής που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.



Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι ο Ντάγκαν πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 29χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Ο Ντάγκαν, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου από αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Οι βίαιες ταραχές, οι λεηλασίες και η πυρπόληση κτιρίων και οχημάτων ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μια ειρηνική πορεία στη μνήμη του που οργάνωσαν φίλοι και συγγενείς του.

Πάντως, η οικογένεια του ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αισθάνεται «θλίψη» για τις ταραχές που συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στις υποβαθμισμένες συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιχείρηση σκούπα από τους Λονδρέζους

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/kosmos/news/epixeirhsh_skoypa_apo_toys_londrezoys.1323876.html
Οι Λονδρέζοι συσπειρώνονται μέσω Twitter και αναλαμβάνουν μόνοι τους δράση. Κατεβαίνουν στους δρόμους με σκούπες με σκοπό να καθαρίσουν τη πόλη από τις λεηλασίες και τις ασύλληπτες καταστροφές που προξένησαν οι διαδηλωτές τα τρία εικοσιτετράωρα (Pics+Vid)

Σύμφωνα με την "Daily Mail", μέσω του Twitter, οι Λονδρέζοι δίνουν δυναμικό παλμό, και χρησιμοποιώντας τα hashtags #riotcleanup και #riotwombles σχεδιάζουν να καθαρίσουν τη πόλη και να διορθώσουν όσο μπορούν τις καταστροφές.

Επιφυλάξεις και επικρίσεις από τα κόμματα της Κύπρου για την έκθεση του ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300494

    Ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επιφυλάχθηκε να σχολιάσει την έκθεση του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό, ενώ τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι διατύπωσαν αρνητικά σχόλια.
Ο Αν. Κυπριανού δήλωσε ότι θα μελετήσει πρώτα το κείμενο και μετά θα τοποθετηθεί. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "πρέπει να είναι έτοιμος να συζητήσει το καθετί και να διαπραγματευτεί, στηριζόμενος στις βασικές αρχές, με στόχο να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν", τόνισε.

Ποιός θα λογοδοτήσει για την Proton Bank;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Άρθρο του Κ.Σ. Μαργαρίτη
Το τραπεζικό σύστημα ενισχυμένο και δυνατό, δεν αντιμετωπίζει καμία κρίση, οι μέτοχοι δεν συμβάλλουν στις ζημιές και το κράτος εγγυάται για τυχόν απώλειες!

Έξι ώρες συνομιλούσαν Άσαντ - Νταβούτογλου για τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300487

    Μαραθώνιες συνομιλίες είχε σήμερα στη Δαμασκό ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέντ Νταβούτογλου με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια προσπάθεια να πείσει τις συριακές αρχές να σταματήσουν τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών που ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή του καθεστώτος.
Έπειτα από τις συνομιλίες που διήρκεσαν έξι ώρες, ο Νταβούτογλου πήγε στην πρεσβεία της Τουρκίας ,χωρίς να κάνει καμία δήλωση ούτε ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ FIGARO Επικύρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατό»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63291402

  Οι βουλευτές της συμπολίτευσης στην Γαλλία ζητούν να δωθεί η έγκριση από το γαλλικό κοινοβούλιο εντός του Αυγούστου, προκειμένου "να επιταχυνθεί η στήριξη προς την Ελλάδα", αναφέρει σε δημοσίευμά της την Τρίτη η φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Επικύρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατό»

ΗΠΑ: Υποβαθμίζει τον κλάδο καταναλωτικών και διαρκών αγαθών η Moody΄s

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1257886

Στην υποβάθμιση του outlook του κλάδου καταναλωτικών και διαρκών αγαθών σε σταθερό των ΗΠΑ από θετικό προέβη η Moody΄s Investors Services καθώς αναμένει πτώση των δαπανώ των νοικοκυριών λόγω της ενίσχυσης της αβεβαιότητας παγκοσμίως και της πρόσφατης πτώση των χρηματιστηριακών αγορών.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Moody΄s αναφέρει πως οι ανησυχίες για τα χρέη των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης, η υψηλή ανεργία και η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών επηρεάζουν περισσότερο τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τις δαπάνες.

Εταιρείες που αναμένει ο οίκος να επηρεαστούν είναι αυτές που πραγματοποιούν πωλήσεις σε όλες τις δημογραφικές κατηγορίες, σημειώνοντας ενδεικτικά τα ονόματα των Whirlpool και Newell Rubbermaid.


Πηγή:www.capital.gr

S&P: Δεν "βλέπει" υποβάθμιση Γαλλίας - Μ. Βρετανίας στον ορίζοντα

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από την S&P, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σαρωτική πτώση των χρηματιστηρίων διεθνώς, κορυφαίος αξιωματούχος του οίκου έρχεται να… καθησυχάσει τους επενδυτές, τονίζοντας ότι δεν αναμένεται υποβάθμιση της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας σε ορίζοντα δύο ετών.
S&P: Δεν "βλέπει" υποβάθμιση Γαλλίας - Μ. Βρετανίας στον ορίζοντα
Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής ευρωπαϊκών κρατικών αξιολογήσεων της S&P, Moritzs Kraemer, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι ο οίκος δείχνει τους κινδύνους που «βλέπει» μέσω του outlook που δίνει για κάθε χώρα.

Η Deutsche Bank “ξεφόρτωνε” ελληνικά ομόλογα και ταυτόχρονα καλούσε για roll over...

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

     Όταν η Deutsche Bank πουλούσε ελληνικά ομόλογα και ταυτόχρονα καλούσε τις τράπεζες να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.
Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί πλέον η Deutsche Bank, καθώς κατάφερε μόλις ένα μήνα πριν την απόφαση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να “ξεφορτώσει” ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα μείωσε κατά 70% την έκθεση σε ομόλογα Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας που κατείχε στις αρχές του χρόνου.
Ο Γιόζεφ Ακερμαν, ο οποίος εκτός από επικεφαλής της DB είναι ένας από τους ανθρώπους που συμβούλεψε την αρμόδια επιτροπή για την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Έτσι εκ του ασφαλούς, “καλούσε τους πιστωτικούς οργανισμούς να βοηθήσουν την Ελλάδα”, έχοντας ήδη διασφαλίσει ότι δεν θα υποστεί σοβαρές ζημιές από τυχόν εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ιταλία και την Ισπανία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Στοιχημάτισε ο Σόρος στην υποβάθμιση των ΗΠΑ;

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/oikonomia/stoixhmatisan_sthn_ypovathmish_twn_hpa.1323484.html
Ένας μυστηριώδης επενδυτής φημολογείται πως στοιχημάτισε στην υποβάθμιση των ΗΠΑ περίπου ένα δις δολάρια με απόδοση 10 προς 1 τον περασμένο μήνα, βγάζοντας 10 δις δολάρια. Φήμες εμπλέκουν τον όνομα του Τζόρτζ Σόρος

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ανώνυμος επενδυτής "είδε", δηλαδή πως οι ΗΠΑ θα υποβαθμιστούν, χάνοντας την αξιοπιστία τους, και θα πέσουν από το ΑΑΑ και άδραξε την ευκαιρία, για να βγάλει περισσότερα χρήματα.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους» καλεί τις ισχυρές χώρες η Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300485

    Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της Κίνας έπειτα από την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο ζήτησε από τις ισχυρές χώρες του κόσμου «να υιοθετήσουν υπεύθυνη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική».
"Καλούμε τις ισχυρές χώρες να υιοθετήσουν υπεύθυνη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική για να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς και να διαχειριστούν σωστά την κρίση χρέους, ώστε να εξασφαλιστεί μια σταθερή απόδοση στις παγκόσμιες αγορές και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών", δήλωσε ο Γουέν, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό ραδιόφωνο.

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων έκλεισε το Χ.Α

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οριακά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με θετικό πρόσημο. Αναλυτικά σημείωσε κέρδη 0,19% και διαμορφώθηκε στις 1.000,13 μονάδες , ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 112,98 εκατ. ευρώ.

Χριστόφιας μόνος, ανάμεσα στους Οίκους και τους Λύκους

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=13597#more-13597

Μετά την ίδια την Ελλάδα, και τις περιπέτειες της κρίσης και των μνημονίων, και το “δεύτερο” ελληνικό κράτος (από την άποψη τόσο της εθνικότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, όσο και της αλληλεξάρτησης με την Ελλάδα), η Κύπρος δηλαδή, πλησιάζει σε κατάσταση χαοτικής “περιδίνησης” και αρχίζει να κινδυνεύει με υπαγωγή σε καθεστώς ‘περιορισμένης κυριαρχίας’, “μνημονίου” με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ὁ κακός blogger καί ὁ καλός χαφιές

Από το ιστολόγιο http://filonohpontou.wordpress.com/

Η απίστευτη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει το τσιγάρο ενώ επιτρέπει τα ναρκωτικά. Απαγορεύει το blogging ενώ ενισχύει το ρουφιανιλίκι και τον χαφιεδισμό. Δεν θέλει ελεύθερους bloggers, ενώ ζητάει τη βοήθεια ελεύθερων ρουφιάνων και ελεύθερων χαφιέδων.
Όπως είχαμε επισημάνει με προηγούμενο άρθρο του Γιάννη Τριάντη από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»….
με τον τίτλο «Κοινωνία χαφιέδων…», η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανενδοίαστα και αστόχαστα νομιμοποιεί το «κάρφωμα» και τον χαφιεδισμό, εκπαιδεύοντας την κοινωνία στον χαφιεδισμό και δημιουργώντας ένα επικίνδυνο ίζημα.

Goldman Sachs International: Αξιολόγηση ΄A+/A-1΄ από S&P

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1257831
Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε αξιολόγηση ΄A+/A-1΄ στη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Goldman Sachs International (GSI), με το outlook να είναι αρνητικό.

Η GSI είναι θυγατρική της Goldman Sachs Group Inc. στο Λονδίνο.

Η S&P σημειώνει ότι η GSI συμβάλει σημαντικά στα κέρδη της μητρικής τα τελευταία χρόνια, με το 2010 να ανακοινώνει κέρδη προ φόρων 1,2 δισ. δολ. Εκτιμά ταυτόχρονα ότι η GSI θα συνεχίσει να έχει ουσιαστική συμμετοχή στα κέρδη,  περιουσιακά στοιχεία και κεφάλαια του ομίλου.



Πηγή:www.capital.gr

Την Κριστίν Λαγκάρντ ερευνά η γαλλική δικαιοσύνη

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26617&category_id=541
Το γαλλικό δικαστήριο (CJR) αποφάσισε σήμερα να ανοίξει την ερευνά σχετικά με το ρόλο της επικεφαλής του...  
Την Κριστίν Λαγκάρντ ερευνά η γαλλική δικαιοσύνη
Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) κ. Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση Ταπί-CréditLyonnais, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.




Η κ. Λαγκάρντ η οποία εξελέγη στις 8 Ιουλίου 2011 επικεφαλής του ΔΝΤ, ότι απέφυγε τη δικαστική οδό το 2007 σε μια δίκη που αφορούσε την επαναπώληση της Adidas το 1993. Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας που είχε ως αποτέλεσμα να κατακυρωθούν στο Μπερνάρ Ταπί 285 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως η διαδικασία θα είναι μακροχρόνια μέχρι το δικαστήριο να αποφανθεί αν η κ. Λαγκάρντ θα βρεθεί κατηγορούμενη στο δικαστήριο.

Πηγή: "Le Monde"

Τι ειπώθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη Ελλάδα - Ποιοι συμμετείχαν - Βενιζέλος: Να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις για τον EFSF

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μαζί με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα για την εφαρμογή των απόφασεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Στη διάσκεψη μετείχαν:
•    Ο Πρόεδρος του Eurogroup, κ. Jean-Claude Juncker
•    Ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Olli Rehn
•    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, κ. Charles Dallara
•    Ο επικεφαλής του EFSF, κ. Klaus Regling
•    Ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ, κ. Vittorio Grilli
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, έγινε επισκόπηση, σημείο προς σημείο, όλων των σχετικών θεμάτων με γνώμονα την ανάγκη πλήρους και ταχείας εφαρμογής των αποφάσεων. 

Κ.Σημίτης και Γ.Παπανδρέου μας έδιναν το μισό Αιγαίο από το 2002"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου το 2002 είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ., γράφει σε βιβλίο που εξέδωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002!
 Ο πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει της περιοχές που η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή των χωρικών υδάτων στα 6 μίλια» και αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών, δια του Γ.Παπανδρέου αρχικά και εν συνεχεία ο Κ.Σημίτης, απάντησαν ότι "Αυτό θα μπορούσε να γίνει"!
Οι περιοχές που ο Γ.Παπανδρέου κατά τον Τούρκο πρώην διπλωμάτη, δέχθηκε να συζητήσει την παραίτηση του δικαιώματός της  για επέκταση στα 12 ν.μ., εντυπωσιάζουν: Δεν υπάρχουν μόνο οι περιοχές μόνο στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο, αλλά περιλαμβάνουν και τους στρατηγικούς διαύλους Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης και την ... Μύκονο! Συγκεκριμένα στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης που οι Τούρκοι δεσμεύουν συνέχεια για ασκήσεις του Ναυτικού τους και της Αεροπορίας!
Ιδού ποιες περιοχές αναφέρει ο Ν.Μπουλούκμπασι:

Wall Street: Ανάπαυση και... προσοχή στη Fed

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1257828

Dow10.984,45174,60 1,62%  
  Nasdaq2.417,8260,13 2,55%  
Η Wall Street σήμερα


Μετά από μια σύντομη μίνι "έκρηξη" στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Τρίτης, οι δείκτες της Wall Street σημειώνουν οριακές μεταβολές, με έκδηλη την επενδυτική νευρικότητα μετά τη χθεσινή χειρότερη ημέρα συναλλαγών από τα τέλη του 2008 και εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.


Δείκτες

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,67 μονάδες (0,02%) και βρίσκεται στις 10.811,50 μονάδες, επιστρέφοντας γρήγορα κέρδη 140 μονάδων που σημείωσε τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.  O S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,28 μονάδων (0,20%) και βρίσκεται στις 1.121,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 13,15 μονάδων (0,56%) φτάνοντας τις 2370,80 μονάδες.



Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 27 με θετικό πρόσημο και 3 με αρνητικό. τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη η Bank of America Corp στα 6,82 δολάρια με άνοδο 0,31 δολ. ή σε ποσοστό 5,22%, ανακτώντας μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών συσσώρευσε χθες (άνω του 20%). Ακολουθούν η μετοχή της JP Morgan με άνοδο 1,10 δολαρίων ή 3,22% στα 35,16 δολάρια και η μετοχή της Alcoa με κέρδη 0,35 δολαρίων ή 3,09% στα 11,68 δολάρια.

ΝΥ Times: ‘Ερχονται τα χειρότερα....

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/oikonomia/story/46740/ny-times1

Η Αμερική οδεύει προς μια δεύτερη ύφεση που θα είναι χειρότερη από την πρώτη υποστηρίζει άρθρο της εφημερίδας New York Times. 
Oι οικονομολόγοι είναι πολύ απαισιόδοξοι αυτή τη φορά και υποστηρίζουν πως η κρίση θα έχει σημείο εκκίνησης μια αδύναμη οικονομία και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αποτρέψει η πολιτική ηγεσία.
Φώς στο τούνελ...υπάρχει μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη και η μεγάλη ρευστότητα τους ίσως μπορέσει να αποτρέψει τις απολύσεις.
"Οι καταναλωτές είναι ανήσυχοι, και δεν υπάρχει «σάλιο».  Γι αυτό η κατανάλωση έχει μείνει στάσιμη, η βιομηχανική παραγωγή έχει πτώση 8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2007, και οι θέσεις απασχόλησης μειώθηκαν κατά 5%. Τα επιτόκια είναι ήδη χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω μείωσή τους" γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι, όπως γράφει ο αρθρογράφος, ότι η οικονομία είναι ακόμα πιο αδύναμη απ ότι ήταν στην αρχή της ύφεσης

Για τον θάνατο αμάχων κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Τρίπολη

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85328&catID=14

Εκπρόσωπος του καθεστώτος της Λιβύης κατηγόρησε σήμερα το NATO ότι σκότωσε 85 αμάχους στο χωριό Μάτζερ, νότια της πόλης Ζλίτεν, στην δυτική Λιβύη, πόλη όπου διεξάγονται μάχες, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας.

"Εξαπολύθηκε επίθεση στο χωριό ώστε να επιτραπεί στους εξεγερμένους να εισέλθουν στη Ζλίτεν από το νότο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ ενώμ σύμφωνα με τον ίδιο,  τα θύματα είναι 33 παιδιά, 32 γυναίκες και 20 άνδρες, μέλη "περίπου είκοσι" οικογενειών.

"Μετά τις τρεις πρώτες βόμβες, οι κάτοικοι έσπευσαν στα σπίτια που βομβαρδίστηκαν προσπαθώντας να διασώσουν τους οικείους τους. Χτυπήθηκαν από άλλες τρεις βόμβες", είπε ο Ιμπραχίμ καταγγέλλοντας τη "σφαγή" στο χωριό, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χλμ. από τη Ζλίτεν.

Spiegel: Ο Ομπάμα μοιάζει να έχει παραλύσει

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σκληρή κριτική κατά του Μπαράκ Ομπάμα ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που αμφισβητεί ευθέως την ικανότητά του να διοικήσει τις ΗΠΑ, την πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Ο πρώτος νεκρός στον πόλεμο του Λονδίνου – Ο Κάμερον συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή – Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90637&catid=7



- 26χρονος που πυροβολήθηκε χθες στο Κρόιντον υπέκυψε στα τραύματά του
- Ο Κάμερον επέστρεψε καθυστερημένα και τώρα τρέχει να... συγκαλέσει και τη Βουλή
- Καίγεται όλη η Αγγλία – Στάχτη το Sony Center στο ανατολικό Λονδίνο
- Λονδρέζοι στους δρόμους, προσπαθούν να καθαρίσουν την πόλη τους!
- 'Ελληνες του Λονδίνου μιλάνε στο Newsit - Τι μεταδίδει ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Περιπολίες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Περιπολίες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιχειρούν στη Μεσόγειο Θάλασσα για να προστατεύσουν από τυχόν επιθέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν σε θαλάσσια ζώνη που διεκδικούν το Ισραήλ και ο Λίβανος, γράφει σήμερα η εφημερίδα Jerusalem Post.

Προκλητική ανθελληνική προπαγάνδα μέσω Διαδικτύου

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αλβανοί χάκερ στη σελίδα του Σεφερλή στο facebook

Αλβανοί «χάκεψαν» την επίσημη σελίδα του ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή στο facebook. Οι «εισβολείς», σε μία προκλητικότατη ενέργεια, έχουν αναρτήσει ανθελληνικά βίντεο και υβριστικές για φωτογραφίες για τη χώρα μας.

ΗΠΑ: Δράση από την Fed αναμένουν οι επενδυτές

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1257770
Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve πιθανότατα θα επαναλάβουν τη δέσμευση τους για συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας καθώς η ανάκαμψη κλυδωνίζεται και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Το 52% των επενδυτών σε έρευνα του Bloomberg News εκτίμησε ότι η Fed θα χαλαρώσει την πολιτική της αυτό το έτος χρησιμοποιώντας τα μέσα νομισματικής πολιτικής ή λιγότερο αυστηρή φρασεολογία στις ανακοινώσεις της.

Σε περίπτωση που η κεντρική τράπεζα αποφασίσει να δράσει, το 59% των επενδυτών εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα θα επιλέξει να καταστήσει σαφές στις αγορές ότι τα επιτόκια της, ο ισολογισμός της ή και τα δύο θα παραμείνουν ιδιαίτερα επεκτατικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ξεκινά η τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Από λεπτό σε λεπτό θα ξεκινήσει η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη όπου θα συζητηθούν το ζήτημα πορείας του ελληνικού χρέους και το θέμα της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Ξεκινά η τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος
Συνεχείς συνομιλίες θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Επίτροπο αρμόδιο για τα οικονομικά Όλι Ρεν, τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.
Η τηλεδιάσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας, καθώς μας επηρεάζει άμεσα η γενικευμένη χρηματοπιστωτική κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Εξαπλώνεται η βία σε ολόκληρο το Λονδίνο

Από το ιστολόγιο http://briefingnews.gr/international/item/2565-violence-spreads-across-london


Μια ακόμη νύχτα φρίκης  έζησαν οι νοτιοανατολικές και νότιες συνοικίες του Λονδίνου. Το ΒriefingΝews  που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Αγγλική πρωτεύουσα, καταγράφει τις  εφιαλτικές στιγμές στους δρόμους του Λονδίνου.
Παντού καμένα καταστήματα, λεηλατημένα εμπορικά κέντρα , σπασμένες βιτρίνες και η οσμή τον αέρα να θυμίζει πολεμικό μέτωπο. Αυτή είναι η εικόνα που βιώνουμε  στις νοτιοανατολικές συνοικίες του Λονδίνου.

Που τοποθετούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια τα λεφτά τους

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η πρόβλεψη είχε γίνει στα μέσα Ιουνίου κι έκανε λόγο για την τιμή του χρυσού στα 2000 δολάρια την ουγγιά προς το τέλος του 2014. Λίγο πριν βγει ο Ιούλιος, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου φλέρταρε με τα 1700 δολάρια, ενώ σήμερα τα έχει ξεπεράσει με χαρακτηριστική άνεση κι οδεύει προς τα 1750 δολάρια.
Το σημαντικότερο;

Συμβούλιο σταθερότητας στην ευρωζώνη ζητά η Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Υπέρ της ίδρυσης ενός νέου συμβουλίου σταθερότητας στην ευρωζώνη τάχθηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φίλιπ Ρέσλερ.
Σύμφωνα με τον Ρέσλερ, το συμβούλιο αυτό θα πρέπει να έχει την αρμοδιότητα επιβολής κυρώσεων σε κράτη-μέλη που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της νομισματικής ένωσης.
Τα κράτη-μέλη θα υφίστανται επίσης τεστ ανταγωνιστικότητας σε θέματα όπως ευελιξία των αγορών εργασίας τους, πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Ο Ρέσλερ είναι αρχηγός του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του μικρού εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Και τώρα η S&P υποβαθμίζει πολιτείες και δήμους των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΜετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, τώρα η S&P υποβαθμίζει πολιτείες και δήμους των ΗΠΑ, εντείνοντας τον πανικό και επεκτείνοντας τη μόλυνση. Η λίστα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τις Tacoma, WA. Atlanta Downtown Development Authority και το Miami, Florida. Ο χορός των υποβαθμίσεων θεωρείται σίγουρο πως θα συνεχιστεί με χιλιάδες δήμους να περιμένουν το κόστος δανεισμού τους να αυξηθεί στο επόμενο διάστημα.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να σπρώξει κάποιους δήμους στα όρια της πτώχευσης και αυτό αποτελεί έναν ακόμη μεγάλο πονοκέφαλο για τον Ομπάμα καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει οι πολιτείες να σώσουν τους δήμους και πιθανόν η κεντρική κυβέρνηση να σώσει τις αμερικανικές πολιτείες.
XrimaNews

Πλωτό γεωτρύπανο στην ΑΟΖ Kύπρου για φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/ploto-geotripano-stin-aoz-kiprou-gia-fusiko-aerio


   
Ένα από τα πλέον σύγχρονα πλωτά γεωτρύπανα στον κόσμο, το 4ης γενιάς «Νoble Ηomer Ferrington», θα μετακινηθεί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τις τελευταίες μέρες Σεπτεμβρίου από την περιοχή «ΝΟΑ Νorth» στα ανοικτά του Ισραήλ (όπου βρίσκεται από τις 12 Ιουλίου) προς συγκεκριμένες συντεταγμένες του «Οικοπέδου 12» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Προσπαθεί για τις 1.000 μονάδες το ΧΑ - Επιχειρείται αντίδραση από τις τράπεζες - Ανέκτησε τα 4 ευρώ η Εθνική - Ανακάμπτουν και οι διεθνείς αγορές – Νευρικότητα στα CDS, τα spreads στις 1250 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd6)Επιχειρείται αντίδραση στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες.
Το ΧΑ στις 998 μονάδες με άνοδο 0,06% από -3,5% νωρίτερα....
Ωστόσο το  κύμα διόρθωσης που έχει πλήξει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν λέει να κοπάσει…μετά το σοκ σε wall και Ευρώπη.
Η κρίση χρέους αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα με απρόβλεπτες διαστάσεις....

Η αύξηση του ΦΠΑ στέλνει στην ανεργία 120.000 εργαζομένους

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


«Κύμα» ανατιμήσεων στην εστίαση αναμένεται από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς θα μεταταγούν στο συντελεστή ΦΠΑ 23% αναψυκτικά, χυμοί και υπηρεσίες εστίασης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Η ελληνική οικονομία θα βιώσει σοβαρότατες επιπτώσεις, καθώς πρόκειται για μια αλλαγή που θα συμπαρασύρει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό και θα πλήξει δραματικά την απασχόληση.

Ζητούμενο ακόμα η αποκλιμάκωση Στο «κόκκινο» για δεύτερη μέρα και οι ευρωπαϊκές αγορές

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231123291

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         
Αθήνα
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται για δεύτερη μέρα και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παρά τις πρώτες θετικές και ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι το κλίμα θα άλλαξε, λόγω και των δηλώσεων από πλευράς ΕΕ και ΕΚΤ.

Το «απαγορευμένο» βίντεο για τη χρεοκοπία των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τηλεοπτικό σποτ προκαλεί ανατιδράσεις

Η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση «Πολίτες ενάντια στην κυβερνητική σπατάλη» έδωσε στη δημοσιότητα ένα τηλεοπτικό σποτ που προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Νέα βουτιά στο ΧΑ, κινήσεις στις 950 μονάδες

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=43&artid=98778

Χωρίς φρένο και σήμερα η πτώση του χρηματιστηρίου της Αθήνας, παρότι από τη σημερινή συνεδρίαση και για δύο μήνες τίθεται σε ισχύ νέα απαγόρευση του short selling. Εν μέσω αρνητικού κλίματος στην υπόλοιπη Ευρώπη (αλλά με τα futures των αμερικανικών δεικτών να προϊδεάζουν για ράλι αντίδρασης στo άνοιγμα της Wall Street, το απόγευμα), ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον στην περιοχή των 950 μονάδων.

Ειδικότερα, ο ΓΔ χάνει 4,53%, στις 953 μονάδες, με τον FTSE 20 να σημειώνει επίσης απώλειες 4,53%.

Πτώση 10,8% για την FF Group, 8,7% για την Jumbo, 8,3% για τη MIG, 7,6% για τη ΔΕΗ, 6,7% για την Ελλάκτωρ, 6,1% για τον ΟΠΑΠ, 5,8% για το ΤΤ, 5,6% για τη Eurobank, 5,4% για τη Μυτιληναίος, 5,2% για την Coca Cola και 5,1% για τη Marfin Bank. 

Η ΕΕ επιδιώκει να καθιερωθεί καθεστώς χωρίς βίζες με τη Ρωσία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/09/54384819.html

Photo: RIA Novosti




Κοινή, μεγάλης σημασίας επιδίωξη της Ρωσίας και της ΕΕ είναι το χωρίς θεώρηση εισόδου καθεστώς.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ Παραδοχή για παραποίηση εγγράφου

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210751&-V=articles

Η πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση χάλκευσης έγγραφου σε σχέση με την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί, βρίσκεται από χθες στα χέρια των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου, με λειτουργό του υπουργείου Εξωτερικών να παραδέχεται ότι είχε επέμβει μετά τις 11 Ιουλίου, σε διαβαθμισμένο ως απόρρητο έγγραφο.

Όπως πληροφορείται ο «Π», πρόκειται για το περιβόητο έγγραφο που ετοίμασε το υπουργείο Εξωτερικών μετά τη σύσκεψη της 7ης Φεβρουαρίου 2011, που είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Άμυνας με τη συμμετοχή και των δύο τέως υπουργών, Κώστα Παπακώστα και Μάρκου Κυπριανού.

Συνεχίζουν πτωτικά τα spreads Ιταλίας – Ισπανίας

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1257541
Πτωτικά κινούνται και την Τρίτη τα spreads των δεκαετών ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας, καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές ομολόγων.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, traders επιβεβαιώνουν ότι η ΕΚΤ προχώρησε σήμερα σε αγορές ισπανικών και ιταλικών τίτλων, με ποσά της τάξης των 10 και 50 εκατ. ευρώ.

Τα spreads των 10ετών ιταλικών τίτλων υποχωρούν αυτή τη στιγμή κατά 22,10 μ.β. στις 279 μονάδες βάσης, ενώ των ισπανικών διαμορφώνονται σε 269 μονάδες βάσης, με πτώση 16,25 μ.β.

Πτωτικά κινούνται τα spreads και των ελληνικών 10ετών ομολόγων, στις 1.276 μονάδες βάσης (-7,18 μ.β.), όπως επίσης των Ιρλανδικών (στις 767 μ.β.) και Πορτογαλικών (στις 830 μ.β.).



Πηγή:www.capital.gr

Μεικτή εικόνα στο άνοιγμα της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Με άνοδο άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,21% και διαμορφώθηκε στις 3.131,84 μονάδες.
Μεικτή εικόνα στο άνοιγμα της Ευρώπης
Με άνοδο κατά 1,06% άνοιξε το χρηματιστήριο της Μαδρίτης.
Με πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 0,55%.
Πτώση και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,46% και διαμορφώθηκε στις 5.896,14 μονάδες.

Bloomberg: Στα ύψη η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε υψηλό ρεκόρ βρίσκεται η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ και την έξοδο των επενδυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη της Merrill Lynch, τα αμερικανικά ομόλογα έχουν σημειώσει άνοδο 2% από τις 31 Ιουλίου, και οι 30ετείς αποδόσεις υποχώρησαν στο χαμηλό του 3,64%, που είναι το χαμηλότερο των 11 τελευταίων μηνών.

Μήνυση κατά του Ντ Ράμσφελντ για βασανιστήρια

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ κατέθεσαν 2 Αμερικανοί πολίτες, πρώην εργαζόμενοι σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Ιράκ, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το ρόλο του στα βασανιστήρια που υποβλήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ όταν θέλησαν να αποκαλύψουν παράνομες δραστηριότητες.

13.000 αστυνομικούς κατεβάζει στο δρόμο η βρετανική κυβέρνηση - Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Cobra

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90556&catid=7



'Οπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχούν τις επόμενες ώρες στους δρόμους όλων των περιοχών που φλέγονται.

Aπειλείται και η Γαλλία με υποβάθμιση;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟι υπαινιγμοί του οίκου S&P ότι κινδυνεύει και η διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη. Θα είναι ο επόμενος στόχος;
Πρώτα η Ελλάδα. Μετά η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, Τώρα η Ιταλία, Θα ακολουθήσει η Γαλλία; Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που οδηγούν στην υποψία ότι η Grande Nation εξ αιτίας του υψηλού της δημόσιου χρέους θα βρεθεί στο στόχαστρο των χρηματαγορών και θα γίνει ο επόμενος πονοκέφαλος της ευρωζώνης.
 
Εκτός του κλαμπ των χωρών με ΑΑΑ;

Έκκληση Τρισέ σε Ιταλία και Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/ekklisi-trise-pros-italia-kai-ispania

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κυρίως την ιταλική και την ισπανική, "να κάνουν τη δουλειά τους και να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους", ως προς τον περιορισμό των ελλειμμάτων τους.