Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

13.000 αστυνομικούς κατεβάζει στο δρόμο η βρετανική κυβέρνηση - Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Cobra

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90556&catid=7



'Οπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχούν τις επόμενες ώρες στους δρόμους όλων των περιοχών που φλέγονται.

Hπυροσβεστική δεν επαρκεί για να σβήσει τις φωτιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στις περιοχές του Λονδίνου, αλλά και του Λίβερπουλ και του Μπέρμιγχαμ.


Επισήμως, οι επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσαν οτι τα επεισόδια που διαδραματίζονται τα τελευταία τρία βράδια είναι τα χειρότερα που θυμούνται ποτέ!

Κτίρια παραδόθηκαν τη νύκτα στις φλόγες στο Κρόιντον, το Πέκαμ και του Λιούισαμ στο νότιο Λονδίνο, ενώ το κύμα βίας εξαπλωνόταν στους δρόμους του Χάκνεϊ, στα ανατολικά, του Κλάπαμ, στο νότο, του Κάμντεν, στο βορρά και του Ιλινγκ, στα δυτικά. Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

334 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 11 ετών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 69 από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια και τις λεηλασίες.



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Λονδίνο για να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra έπειτα από την τρίτη νύκτα βίαιων επεισοδίων, λεηλασιών και εμπρησμών σε συνοικίες του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ.


Σχολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου