Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πλησιάζει το μεγάλο χτύπημα στην ελληνική αγορά – Η τάση είναι ξεκάθαρα πτωτική και οι αναλαμπές βραχυχρόνιες - Ποιοι οι νέοι στόχοι για το ΧΑ;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Οι στιγμές στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές είναι ιστορικές…
Το ΧΑ στις 998 μονάδες έφθασε στο οριοθετημένο στόχο των 1000 με 800 μονάδες που εδώ και μήνες είχε προσδιορίσει το www.bankingnews.gr

Όμως η διόρθωση αυτή συμπίπτει με την μεγάλη άνευ προηγουμένου βίαιη διόρθωση της wall αλλά και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Αν η τάση στην wall μετεξελιχτεί σε ξεκάθαρα καθοδική όπως διαφαίνεται τότε θα συμβεί κάτι στο ΧΑ που θα το οδηγήσει στην απόλυτη απαξίωση.
Ο στόχος των 880 μονάδων δεν φαίνεται ανυπέρβλητος είναι υλοποιήσιμος.
Όμως αν η τάση στην wall καταστεί ξεκάθαρα καθοδική τότε το ΧΑ θα ολοκληρώσει τον καθοδικό του κύκλο στις 500-550 μονάδες.
Η κίνηση της αγοράς δεν θα είναι μονοδιάστατη προφανώς θα υπάρχουν και ισχυρές αναλαμπές ως αντίδραση στην απαξίωση.
Όμως επιμένουμε αν η wall αλλάξει την τάσης σε ξεκάθαρα καθοδική το ελληνικό χρηματιστήριο θα απαξιωθεί. 

Το ΧΑ για εσωτερικούς λόγους λόγω εμπλοκής στην αναδιάταξη των ομολόγων από τις τράπεζες έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αρνητικό παράγοντα.
Ωστόσο ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα θα αποδειχθεί η Blackrock όπερ σημαίνει ότι οι τράπεζες θα υποστούν τεράστιας κλίμακας κεφαλαιακές ζημίες… Άρα από τις παραμέτρους αυτές το ΧΑ θα ολοκλήρωνε την διόρθωση του στο εύρος των 1000 με 800 μονάδων. Μάλιστα ως τεχνικό σημείο ορίζονται οι 880 μονάδες.
Αν η τάση στην wall μετεξελιχθεί σε ξεκάθαρα πτωτική τότε το ΧΑ θα δεχθεί ένα επιπλέον  σοκ που αυτό θα μπορούσε να διασπάσει ακόμη και τις 880 μονάδες και να οδηγήσει το ελληνικό χρηματιστήριο έως τις 500-550 μονάδες.
Το ερώτημα είναι δεν υπάρχει σωτηρία;
Προφανώς και υπάρχει αν ο Μπερνάκι ο επικεφαλής της FED αντιδράσει και στηρίξει την Αμερική και στην Ευρώπη αποφασίσουν σε μια μαζική εμπλοκή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους τότε αυτή η ακραία προσέγγιση για το ΧΑ μπορεί να αποφευχθεί και πρέπει να αποφευχθεί. Σε μια περίπτωση αντίδρασης το ΧΑ θα μπορούσε να οδηγηθεί προς τις 1250 μονάδες.
Ο κίνδυνος διάλυσης της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να κινητοποιήσει παγκόσμιες δυνάμεις και αυτό να αποτελέσει ένα κίνητρο για τις αγορές να στηρίξουν την προσπάθεια διάσωσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι οικονομίες βρίσκονται σε σοβαρότατο κίνδυνο και οι αγορές οι θα καταρρεύσουν ή θα διασωθούν την έσχατη στιγμή…

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου