Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο Νταβούτογλου λέει ότι απαίτησε από τον Άσαντ να σταματήσει η βία.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7481

Η Τουρκία απαίτησε από την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την αιματοχυσία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

   

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα παρακολουθεί τα γεγονότα στην Συρία μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε τις συνομιλίες του με τον Μπασάρ αλ Άσαντ ως ειλικρινείς και φιλικές, προσθέτοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επαφές με όλα τα μέρη της συριακής κοινωνίας.

  

Ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία ελπίζει σε μία ειρηνική μετάβαση στη Συρία, με το συριακό λαό να ορίζει το μέλλον του. 

  

Η Τουρκία έχει συμβουλεύσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ να θεσπίσει μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για την Συρία, ώστε να προχωρήσει σε ένα πολυκομματικό πολιτικό σύστημα.

    

   

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμρ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Συρία.

  

"Η Αίγυπτος παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης στην Συρία" δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός, προσθέτοντας ότι "φοβάται πως η κατάσταση στην Συρία κινείται προς ένα σημείο χωρίς επιστροφή".

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου