Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Εξαπλώνεται η βία σε ολόκληρο το Λονδίνο

Από το ιστολόγιο http://briefingnews.gr/international/item/2565-violence-spreads-across-london


Μια ακόμη νύχτα φρίκης  έζησαν οι νοτιοανατολικές και νότιες συνοικίες του Λονδίνου. Το ΒriefingΝews  που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Αγγλική πρωτεύουσα, καταγράφει τις  εφιαλτικές στιγμές στους δρόμους του Λονδίνου.
Παντού καμένα καταστήματα, λεηλατημένα εμπορικά κέντρα , σπασμένες βιτρίνες και η οσμή τον αέρα να θυμίζει πολεμικό μέτωπο. Αυτή είναι η εικόνα που βιώνουμε  στις νοτιοανατολικές συνοικίες του Λονδίνου.


Οι «συμμορίες» των νεαρών που άρχισαν από νωρίς χθες το απόγευμα τα επεισόδια και τις λεηλασίες  στο Peckham κατάφεραν να φτάσουν και στο Liverpool και  στο Bristol  αλλά και σε άλλες συνοικίες.

Να σημειωθεί ότι στο Liverpool  ήδη το πρόβλημα είναι  πολύ μεγάλο  αφού εκεί βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αφετηρίες των τραίνων και των λεωφορείων, που οδηγεί σε όλο το Λονδίνο και στην υπόλοιπη Αγγλία. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει αναστατωθεί η ζωή των κατοίκων αλλά κυρίως των τουριστών που έχουν πλημμυρίσει το Λονδίνο  όπως πάντα  τώρα τον Αύγουστο.

Το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πια με την αστυνομική δύναμη, η οποία δεν είναι επαρκής να προλάβει και να αντιμετωπίσει τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να έχουν έρθει ενισχύσεις από άλλες προαστιακές περιοχές του Λονδίνου.
Αν και  οι λεηλασίες και οι καταστροφές ξεκίνησαν από τις φτωχές συνοικίες το πρόβλημα επεκτάθηκε τόσο πολύ που η αστυνομία φοβάται ότι το West End του Λονδίνου θα είναι η περιοχή που θα χτυπηθεί σύντομα . Αυτό σημαίνει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και στο γόητρο της Αγγλίας που ως τώρα ήξερε να στηλιτεύει και να κατακρίνει άλλες χώρες που είχαν τέτοιου είδους προβλήματα, όπως είχε κάνει πρόσφατα με την Ελλάδα.


Dim lights Embed

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα Ολυμπιακά έργα στο Stratfort.  Ήδη οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην περιοχή. Οι εργάτες που δουλεύουν νύχτα μέρα αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν προς στιγμή και ο αξιωματικός της αστυνομίας που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων  αυτήν την ώρα στην περιοχή έχει παρατάξει τις δυνάμεις του γύρω από αυτά.

Όπως δήλωσε όμως στο ΒriefingΝews  θα κάνουν τα πάντα να μην καταστραφούν τα ολυμπιακά έργα.

Οι νεαροί που πρωταγωνιστούν στα επεισόδια είναι κυρίως άνεργοι και προέρχονται από φτωχές συνοικίες, οι οποίοι από ότι φαίνεται έχουν γίνει ένα με τους νεαρούς από τις γνωστές συμμορίες των κακόφημων περιοχών του Λονδίνου.

Είναι σίγουρα δύσκολη η αντιμετώπιση του φαινομένου σύμφωνα με πληροφορίες από την μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Στο μεταξύ η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία του Λονδίνου προσήγαγε τρία άτομα ως ύποπτα για «απόπειρα δολοφονίας» αστυνομικών, κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα στο Μπρεντ, μια συνοικία του βορειοδυτικού Λονδίνου ενώ προσπαθούσε, κατά τα φαινόμενα, να συλλάβει οδηγούς αυτοκινήτων, ύποπτους για συμμετοχή στη λεηλασία ενός καταστήματος της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων ξανάβαλε μπρος τη μηχανή τραυματίζοντας τον αστυνομικό που νοσηλεύεται και σήμερα το πρωί η «κατάστασή του ήταν στάσιμη». Ένας από τους συναδέλφους του επίσης τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μέσα στις επόμενες 24 ώρες, συνολικά θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του Λονδίνου 13.000 αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου