Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Fed: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για άλλα δυο χρόνια

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας εκτιμά η Fed, που ανακοίνωσε τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για άλλα δυο χρόνια. 



Τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα διατηρηθοιύν σε «πολύ χαμηλά επίπεδα», κοντά στο 0,25%, ωστόσο παραμένει άγνωστο το εάν θα επιτευχθεί η συγκράτηση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, που έχει υποχωρήσει σε ποσοστό άνω του 15%, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ωστόσο, η Fed εκτιμά ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είναι σημαντικά βραδύτερη από την αναμενόμενη, γεγονός που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα συγκρατηθεί για το προβλέψιμο μέλλον.
Τρεις αξιωματούχοι, ο Ρίτσαρντ Φίσερ, της Κεντρικής Τράπεζας του Ντάλλας, ο Ναραβιάνα Κοχερλακότα, από τη Μιννεάπολις και ο Τσάλρς Πλόσερ από τη Φιλαδέλφεια ψήφισαν «όχι» στην απόφαση.
«Επί του παρόντος, οι προβλέψεις για τις οικονομικές συνθήκες –συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών ποσοστών στη χρησιμοποίηση των πόρων και των υποτονικών προοπτικών για τον πληθωρισμό σε μεσοπρόθεσμη βάση- δικαιολογούν τη διατήρηση των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Fed.
Οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ελήφθησαν εν μέσω αναταραχής στις αγορές, καθώς η ντροπιαστική υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ εντείνει τις ανησυχίες για αυξημένους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία. Επιπροσθέτως, οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για να δημιουργηθεί ένα «δίκτυ ασφαλείας» το οποίο θα προφυλάξει την Ιταλία και την Ισπανία από τις επιθέσεις των αγορών δεν έχουν πείσει τους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου