Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Aγώνας δρόμου για να κλειδώσει το πακέτο μέτρων για την οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/408561


Aγώνα δρόμου για να κλειδώσει το πακέτο μέτρων για την οικονομία, διεξάγει ο Υπουργός Οικονομικών , με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε σολομώντεια  λύση για το μεγάλο αγκάθι, το συνταξιοδοτικό.
O Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας θα έχει το πρωί συνάντηση με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.



 Στις 6 το απόγευμα ,ο κύριος Καζαμίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό. Τον Πρόεδρο Χριστόφια θα συναντήσουν σήμερα και οι συντεχνίες.
Εγκαινιάζεται ο πρώτος κύκλος επαφών με τα κόμματα
 Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών εγκαινιάζει και τον πρώτο κύκλο επαφών του με τα πολιτικά κόμματα και έχει ήδη κοινοποιηθεί η συνάντησή του με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κόμματος στις 09.00.
Κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το συνταξιοδοτικό, αφού οι συντεχνίες δεν αποδέχονται μόνιμη εισφορά και η Κυβέρνηση δεν μετακινείται από τις θέσεις.
Χθες , ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ οι οποίες και επιμένουν στο πακέτο που αρχικά συμφώνησε η Κυβέρνηση με τα κόμματα χωρίς να αφαιρεθεί ή να προστεθεί οτιδήποτε.

Ανοικτό στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ ΚΕΒΕ - ΟΕΒ και Κυβέρνησης παραμένει το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ. Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ για τη συνάντηση ΚΕΒΕ –Υπουργού Οικονομικών, ανέφερε ότι διεξάγεται μια παραγωγική συζήτηση μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, όπου γίνεται προσπάθεια να φανούν οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου