Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

“Το Λονδίνο λεηλατείται” !

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/09/117017/


(Ανανεωμένο). Το Λονδίνο απ΄ άκρη σ΄ άκρη, λεηλατείται από κουκουλοφόρους μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Κουκουλοφόροι, κυκλοφορούν ανά ομάδες στο Ιλινγκ του δυτικού Λονδίνου και στο Κάμπτεν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας, λεηλατώντας ξένες περιουσίες και ταράζοντας για τρίτη συνεχή ημέρα, την καθημερινότητα των Λονδρέζων. Τηλεοπτικές εικόνες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, έδειξαν ομάδες ανδρών να τρέχουν στους δρόμους, να σπάνε βιτρίνες , να βάζουν φωτιά σε κτήρια στο Κρόιντον, προάστιο του νότιου Λονδίνου, να αρπάζουν ότι βρουν στα μαγαζιά που υπάρχουν στο διάβα τους, να σπάνε ΑΤΜ και να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα κατάστημα, στο Κλάμχαμ.



Οι βιαιότητες  έχουν επεκταθεί σε πολλές συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα 11, κατά το τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου τουλάχιστον, ενώ οι συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία συνεχίζονται, τα καταστήματα λεηλατούνται και κτήρια καίγονται.
Εκατοντάδες νεαροί, κυρίως σε υποβαθμισμένες συνοικίες στο ανατολικό και νότιο Λονδίνο, βγήκαν στους δρόμους το απόγευμα της Δευτέρας, στην τρίτη κατά σειρά νύχτα επεισοδίων στο Λονδίνο με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού άνδρα, πιθανόν από τα πυρά της Αστυνομίας. Σε επιφυλακή οι Αρχές που έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Αναφορές για αρκετά σπασμένα καταστήματα στο κέντρο της πόλης και λεηλασίες υπάρχουν και από το Μπέρμινγκχαμ, λέει η Αστυνομία.
Eπεισόδια σημειώθηκαν και χθες τη νύχτα σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου, όταν ομάδες νέων επιτέθηκαν στην αστυνομία και καταστήματα λεηλατήθηκαν. Στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη λεηλασία μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικού εξοπλισμού και ομάδες νέων επετέθησαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.
Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, λεηλασίες σημειώθηκαν σε αρκετές συνοικίες κατά τα πρότυπα των ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Τότεναμ, μια πολυεθνοτική συνοικία όπου αυτοκίνητα και κτίρια πυρπολήθηκαν, ενώ καταστήματα λεηλατήθηκαν και 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα χειρότερα επεισόδια που έχει γνωρίσει η βρετανική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια.
Επίσης μια ομάδα από πενήντα νέους προκάλεσε ζημιές στο Οξφορντ Σέρκους, στην καρδιά του τουριστικού Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι πρώτες ταραχές ξέσπασαν ύστερα από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τους διαδηλωτές να ζητούν “δικαιοσύνη”, μετά το θάνατο ενός 29χρονου άνδρα, του Μαρκ Ντάγκαν, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Τότεναμ.
Επιστρέφει ο Κάμερον
Επιστρέφει από τις διακοπές του στην Ιταλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Νταίηβιντ Κάμερον, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και τρεις ημέρες στο Λονδίνο. Η άφιξη του βρετανού Πρωθυπουργού αναμένεται μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού του συμβουλίου .
Με την επιστροφή του, ο Κάμερον, οποίος έχει ήδη δεχθεί τα πυρά των ΜΜΕ, επειδή παρέμεινε στις διακοπές του, αντί να βρίσκεται στο μέτωπο των ταραχών, σχεδιάζει συνάντηση εκτάκτου ανάγκης, με μέλη αρμόδιας υπηρεσίας, τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου