Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ανοδική ανάπαυλα μετά το κραχ της Δευτέρας

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11509-anodikh-anapayla-meta-to-krax-ths-deyteras

Η Τρίτη ξεκίνησε με τις αγορές της Ασίας να συνεχίζουν την πτώση τους μετά το ξεπούλημα αργά χθες το βράδυ στην Wall Street . O δείκτης Νikkei έκλεισε την συνεδρίαση με πτώση κατά 1,68%. Η πτώση συνεχίστηκε και στις αγορές της Ευρώπης, με τον DAX να σημειώνει ενδοσυνεδριακό κραχ προς τις 5500 μονάδες, υποχωρώντας πάνω από 7%. Κατά την διάρκεια όμως της συνεδρίασης περιόρισε σημαντικά τις απώλειες, κλείνοντας τελικά με οριακή πτώση 0,10% στις 5917 μονάδες. Αντίθετα, το Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 1,84% και ο CAC 40 με άνοδο 1,63%.
Στην Αθήνα τώρα, το ΧΑ άνοιξε με σημαντική πτώση που ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά το 4% , καταγράφοντας χαμηλό προς τις 951 μονάδες. Κατάφερε όμως να βάλει ένα στοπ στο αρνητικό σερί των 11 διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων και στο τέλος έκλεισε με οριακά κέρδη 0,19% στις 1000,13 μονάδες. Στην αγορά  εμπορευμάτων, ο Χρυσός συνέχισε να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια πετυχαίνοντας ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ, κλείνοντας με άνοδο 2,07% στα 1745,60 δολάρια. Το Πετρέλαιο συνέχισε να υποχωρεί , κλείνοντας κάτω από τα 80 δολάρια.



Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι βασικοί δείκτες της Αμερικής, μέχρι αργά το βράδυ κατέγραφαν κέρδη άνω του 1% και περίμεναν την ανακοίνωση της FED, ώστε να δουν εάν υπάρξει κάποια αντίδραση και τι είδους μετά από την υποβάθμιση της Αμερικής για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Τέλος, το σημαντικότερο γράφημα του σήμερα, παραμένει η τιμή του 10ετές αμερικανικού ομολόγου που έχει ξεπεράσει το υψηλό του 2010 και βαδίζει προς ιστορικό υψηλό, προσεγγίζοντας την κορυφή του 2008-2009. Σε αυτά τα επίπεδα τιμών, αυξάνεται η πιθανότητα τα αμερικανικά ομόλογα να θεωρηθούν υπερτιμημένα και οι επενδυτές να μεταφέρουν κεφάλαια από αυτά προς τις μετοχές προκαλώντας μία δυνατή ανοδική αντίδραση. Αν αυτό δε συμβεί τότε ο βαθμός του επενδυτικού πανικού θα έχει χτυπήσει νέο ρεκόρ και θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου